Last news in Fakti

26 Януари, 2019 07:45 9 235 104

Бойко Борисов да каже на чакащите в Банско как ще се реши проблемът с лифта

  • банско-
  • ски-
  • лифт

Витоша е превърната в загиваща планина

Бойко Борисов да каже на чакащите в Банско как ще се реши проблемът с лифта - 1

Продължават да се вият огромните опашките за лифта в Банско. Кабинковата въжена линия се движи с максимална скорост, но безкрайните опашки пред ски зоната в Банско за жалост са нормална гледка от години, заради липсата на втори лифт, чието изграждане вече 10 г. се спира от рекета на т. нар. "зелени" и "еколози".

Хиляди любители на ските са дошли в курорта, но за да се качат в планината, трябва да чакат с часове пред лифта. Туристи от чужбина се дивят какво става. Това се посочва в анализ на Валентин Методиев.

И докато всички европейски ски курорти се развиват ежегодно и по решение на местното управление се влагат нови и нови средства за модернизация на инфраструктура, издигат се лифтове, разширяват се писти, градят се водни резервоари за изкуствен сняг, пътища, предлагат се нови услуги,у нас голямата цел е Банско да престане да съществува.

Решението на Върховния административен съд, с което се забранява строежът на втори лифт в Банско е решение, с което се забранява като цяло развитието на зимна ски инфраструктура по всички планини, където има природни паркове, което е абсурд. По цял свят има природни паркове, където има условия и за зимен туризъм, включително и в зони на ЮНЕСКО.

Каква е позицията на управляващите и защо те не се противопоставят на групата псевдо-еколози, които съсипват туризма на България?

Какво ще каже на хората Бойко Борисов, които са в десетки пъти повече от протестиращите и защо се крие зад съдебните решения взети под натиск на шайката зелени. Нали той е човекът, който решава всичко в държавата? Добре е в най-скоро време да застане зад гласувалите му доверие българи, защото на населението вече му е писнало от мишкуване и ако е мъж да предизвика спешни законови промени.

Ето какво предлага Пирин и курортът Банско в момента?

Първо: лифт за осем скиори, който работи от 2003 г. и е с капацитет от 2000 души на час;

Второ: една-единствена кабинка за скиорите за целия курорт;

Трето: опашка в натоварени дни, на която се чака между 3 и 5 часа;

Бойко Борисов да каже на чакащите в Банско как ще се реши проблемът с лифта

Четвърто: автомобилен хаос и мръсотия от автомобилите, които се качват в планината, защото стотици хора нямат дори физическата сила да чакат на студ и в некомфортните ски обувки с часове. В резултат в натоварените дни в Пирин се качват до 4000 автомобила дневно;

Пето: Ръст на оплакванията от страна на туристи, които губят над една трета от активното си време за каране на ски в чакане на опашка.

Друг пример - с изключително активната дейност на зелените, Витоша е превърната в загиваща планина –една единствена работеща писта, лифт толкова стар, че служителите на мускули задържат кабинките, за да не се блъскат една в друга; мъртви гори от корояд, изкорубени пътеки, препречени от паднали дървета, които гният върху тях с години, издънени и пустеещи хижи. Там несъмнено зелените са удържали победа. Планината се предаде на тяхната ненавист.

Иде ред на Банско, чиято кончина е предприета с необоримо съдебно решение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer

    53 10 Отговор
    Какъв е проблема да се построят още 2 лифта? Да се засадят 3 пъти повече дървета по околните поляни , за сметка на собственика на лифтовете и готово.

    Коментиран от #8, #22, #34, #37, #60

  • 2 Доналт Тръмп

    45 34 Отговор
    Зелените трябва да се изтрепят с камъни а развитието на туризма да се решава на регионално ниво ,ако на тия зелени престъпници парите им идват от други държави за да ни съсипят ,хората в тия региони разчитат на туризма ,а и е крайни време да се занимават с тях и специалните служби, защото се занимават с един вид диверсия в полза на други държави, и тия милиони който вземат за лалугери ,костенурки и тн. престъпни схеми ,има къде да отидат .ТИЯ САМО КАТО ИМ ВИДЯ МУНДЗИТЕ И МИ СЕ ПОВДИГА.

    Коментиран от #4

  • 3 BG1000

    52 15 Отговор
    Лифтовете и пистите в България трябва да се умножен и утроят. Имаме прекрасни условия. Лифтовете не замърсяват. Хората ще спортуват и ще дишат чист въздух. Децата вместо да мислят за глупости ще спортуват. Туризма ще носи по високи доходи на местното население. Това ще е финансова инжекция за курортите. София е единствената столица в Европа със ски курорт и той е унищожен. Зелените рекети и акции са Абсолютно предателство за страната, заплатено от развиващите се Австрийски Италянски и швейцарски курорти и правителства. И това е с цел да не им вземем туристите защото имаме прекрасни условия за зимен туризъм.

    Коментиран от #5, #23

  • 4 ей, перчем,

    36 47 Отговор

    До коментар #2 от "Доналт Тръмп":

    на регионално ниео ще решаваш за двора на къщата си! Пирин е НАЦИОНАЛНО богатство! Там сеч и бетон няма да има! Съсипахте черноморието, планините няма да успеете! Тук не са ти Алпите с писти на 2000м, където няма радтителност! Ае марш! И не са шепа противниците за Банско, а 80% от народа, НА НАЦИОНАЛНО НИВО!!!

    Коментиран от #10, #19, #43

  • 5 ти вЕрваш ли си

    50 8 Отговор

    До коментар #3 от "BG1000":

    Кои деца ще спортуват??? ... с тия цени всички други, но не и българските! и в бг икономиката нищо няма да влезе, а само в мутро-партийния джоб!

    Коментиран от #9

  • 6 среднощен

    21 4 Отговор
    В туризма както и в политиката суверенитетът ни е "донякъде". Това е тъжната истина. Все още има икономически дялове които предстои да бъдат преразпределени.. "Срива" се сектора за да бъдат постигнати по-изгодни условия при "разпределението".. В тази "хищническа" политика участват - "зелени", "сини", "червени", правораздавателните органи и най-вече безхаберието ни при отстояване на националните интереси..!!
  • 7 коментатор

    34 9 Отговор
    Да не са презастроявали с хотели без инфраструктората да го позволява! сега планината няма да им плаща сметката!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 BG1000

    21 9 Отговор

    До коментар #5 от "ти вЕрваш ли си":

    Ти май не си се качвал скоро в планината.
    На витоша ходил.ли си? Само деца, пълно е. Качват цели класове от училищата. Не е ли по добре да са горе в планината или смяташ че е по добре да си стоят в къщи пред телевизора като теб? Цените са ни най ниските в цяла европа и са достъпни. Деца до 7г не плащат лифт карти, ама това няма как да го знаеш, защото не си стъпвал горе.до 13 г картите са на символични цени и т.н.

    Коментиран от #12, #36

  • 10 Boxer

    20 6 Отговор

    До коментар #4 от "ей, перчем,":

    Предполагам, не си съгласен с моето предложение : голи терени в района да бъдат закупени и залесени с 3 пъти повече дървета, за сметка на лифтосъдържателите. Така и на зелените активисти ще им се даде възможност да участват в засаждането . Какъв е проблемът?

    Коментиран от #16

  • 11 Презастрояване

    32 7 Отговор
    Втора кабинка би убила банско като ски дестинация. Няма достатъчно писти. А "бедните" хотелиери да са мислили преди да презастрояват и да осерът хубавия курорт. Сега фалит. Да развиват добринище! ВИТОША И други

    Коментиран от #14

  • 12 Качвал съм се, за разлика от теб!

    21 8 Отговор

    До коментар #9 от "BG1000":

    символичен ти е хонорара за троленето!
    моите деца карат на Боровец, защото не е бетона на банско и пак ! ните са далеч от символични. В Банско не стъпвам да карам, от както го бетонираха до безобразие. в Пирин дишаме въздух из планината на преходи, а не в гмежта. айде не ми разправяй глупости, платен палячо!

    Коментиран от #17

  • 13 Boxer

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дриснята метев":

    Страхотни аргументи . Много убедителни ...
  • 14 няма сега, ама виж фактологията

    26 9 Отговор

    До коментар #11 от "Презастрояване":

    Презастроиха с хотели -> искат втори лифт -> след това ще искат нови писти и сеч, защото пък хората щели да се качват и да няма къде да карат. опасно ще станело по пистите с толкова хора. и хайде вече няма да има Пирин, а едно голо било. ДГД, ама няма да стане

    Коментиран от #53

  • 15 Акция

    21 7 Отговор
    Спасяването на алчните предприемачи в банско. Как ли па не
  • 16 разбирасе, че не съм

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Boxer":

    както и всеки, който разбира от залесяване и екология!
  • 17 BG1000

    13 9 Отговор

    До коментар #12 от "Качвал съм се, за разлика от теб!":

    И моите карат на Боровец, ама там смениха лифта тази година. И проекта нисък Боровец го спряха само да ге подсетя. Бели искър, Говедарци, Мала църква щяха да се пръскат по шевовете. Не съм платен, просто се дразня че ви подвеждат криейки се зад природата. На Тома Белев швейцарците му дадоха милиони за да спира развитието на планинския туризъм. Витоша е заприличала на сцена от филм. Все едно е паднала атомна бомба там.
    Аз също не ходя на Банско, но не може да се чака на опашка 4часа. Гониме си туристите.
    А защо не ги качваш на Витоша твоите деца а ги водиш на Боровец?

    Коментиран от #20

  • 18 Ой, как я люблю

    2 1 Отговор
    Европейского союза и европейских природозащитников...
  • 19 Алооо

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "ей, перчем,":

    Наркоманчее !

    Коментиран от #21

  • 20 пак пишеш на изуст

    20 12 Отговор

    До коментар #17 от "BG1000":

    1. на Витоша се качваме на походи. планината няма условия за ски, не трябва и да има, защото е малка и нужна за "бял дроб"/
    2. тия глупости с Швейцария, че плаща ми потвърждават, че си платен трол! Алпите са нещо различно от Пирин! Пири и цялата да се изсече, пак нма да стане и близо до Алпите. Явно не си ходил там, но да ти отворя очите - там пистите са високо в планината, където няма растителност и жив.видове! И тия глупости, че Алпите плащали, защото, видиш ли, били се уплашили от Банско - хахаха, тва е такава НЕЛЕПА ГЛУПОСТ, че не ми се коментира!!!

    Коментиран от #25

  • 21 ало ше викаш

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Алооо":

    на слушалката. а "наркоманче" ела на една ръка разстояние да ми кажеш
  • 22 BG1000

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Boxer":

    Ето го проблема...
    https://m.fakti.bg/bulgaria/356909-shveicarskiat-wwf-s-namesa-v-darjavnata-politika-za-turizam

    Коментиран от #27

  • 23 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "BG1000":

    Ай ти по живково все на банско си бил на ски че да не мислиш за глупости

    Коментиран от #26

  • 24 Избирател

    7 1 Отговор
    Стига с тоя Бойко, защо трябва,той,ние ще решим на изборите.
  • 25 BG1000

    10 6 Отговор

    До коментар #20 от "пак пишеш на изуст":

    Чиче не си прав. Не си запознат...
    Виж проекта за развитие на Витоша. Всичко е горе над Алеко. Там няма едно дърво. А това че Витоша не става за ски са пълни глупости и не ми се спори вече с теб.
    И дано да взема някой лев за това което пиша ама се съмнявам. Тирол.съм бил....смешник
  • 26 BG1000

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Да горе бях. И всичко работеше и беше супер.

    Коментиран от #28

  • 27 ето

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "BG1000":

    и пак кажи, че не си трол. Реалну аргументи трябват, а не ПЛАТЕНИ СТАТИИ С ГЛУПОСТИ В ТЯХ!!!
  • 28 смешник

    10 8 Отговор

    До коментар #26 от "BG1000":

    ще викаш на сина на майка си!
    разбира се, че няма да ти се спори, когато насреща пише "ходил, видял и мислещ" човек!
    Хайде и да изкараш яко бакшиши от троленето днес!!! И ВСЕ ПАК СИ ГО НАЧУКАЙ В ПРАЗНОТО КАНЧЕ - СЕЧ И БЕТОН В ПЛАНИНИТЕ НЯМА ДА ИМА, ОЩЕ ПОВЕЧЕ В ПИРИН!!!...колкото и средства да пилеят за тролове!

    Коментиран от #29

  • 29 BG1000

    5 5 Отговор

    До коментар #28 от "смешник":

    Хахах мислещ....
    Спокойно бетон и сеч няма да има.
    Има достатъчно мислещи хора в БГ и горе ще има само нови лифтове и писти. Ама мислещата ти глава не може да го асимилира. Ако не вярваш питай децата ти.

    Коментиран от #32

  • 30 арджентата

    6 3 Отговор
    Кой да пази Националното богатство / Национални паркове и резервати/, ако не Премиерът? Те са за поколенията, за народа, а не за финансова инвестиция на милионери и милиардери.

    Коментиран от #44

  • 31 Браво на ВАС !

    8 4 Отговор
    Браво на ВАС,да не им позволяват втори лифт,целта им е друга.Умишлено пускат сега действащия лифт на бавна скорост,за да се трупа опашка.Браво на ВАС !!!
  • 32 созопол

    15 1 Отговор

    До коментар #29 от "BG1000":

    от мноо "спокойно" на морето пясък не остана. преди пак разни кат теб обесняваха "спокойно"
  • 33 Густо Майна

    10 2 Отговор
    Така, най-напред по избори мислете. Тези 30 % скатавки, дето уж са умни да вървят да гласуват. Да махнем Баце и цялата му (им) БКП-шайка. Барабар с цигански и етнически разпределители на порциони. После да се анулират всички полицейско - прокуративно - данъчно - СОЦИАЛНО - обременяващи закони, които разни, предимно гербаджийски малоу.ници ги наръсиха в последните десетина години. И всичко ще си дойде по местата. Ама затова мислете и гласувайте масово. Щото партията на достойните хора май е най-голяма, ама продължават да се скатават!
  • 34 никой

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Boxer":

    да и ако може и няколко хотелчета за олигарсите да си направят.подадеш ли им пръст ще те изядът целия.пример виж какво стана с парк Камбаните в София,ако могат и до алеко ще стигнат с луксозните си вилаети.Витоша за какво мислиш гледат да я занемерят.за да може да не им гледаме строежите по планината
  • 35 Bit

    13 2 Отговор
    Всички знаем кой и защо държи Витоша в това състояние, за да могат да му се пълнят хотелите на Банско и тн.
    Цеко трябва да се махне от Витоша и общината да си влезне в ролята, като развие и модернизира съоръженията на планината. Всички помним какво хубаво място през зимата и какви цени бяха.
  • 36 ГосТ

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "BG1000":

    Айдеее почнаха се рефрените с децата....като циганите сте ! Ма да строят бе, всичко да застроят в тая циганска държава. Кой ще идва ? Са с брекзит малоумниците ще намалеят драстично,а руснаците вече и те избягват тая смрад.боли ме фара в крайна сметка.... изроди
  • 37 Накратко това е ситуацията

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "Boxer":

    Няма никакъв проблем даже ще стане по екологично от сега, единствения проблем е че Банско в този случай става без конкуренция в региона по отношение цена качество, което не се харесва на западните ни партньори, които най вероятно са наредили на правителствито да не прави лифт, като умело се прикрива зад зелените.

    Коментиран от #45

  • 38 духайте

    5 0 Отговор
    Те, Радан, Танасов и оня, пиннокиото, са от Банско, Борисов е от Банкя.
  • 39 Антон

    7 8 Отговор
    Проблем да се строят нови лифтове и писти няма. Всичко е за пари. Чужди НПО финансират нашите псевдо еколози да спират строежа на лифтове. Целта е ясна - палтежоспособните българи да ходят към алпите, а някаква част от чуждите туристи да се откажат от България, поради липса на лифотве и да ходят в по-бюджетните алпийски курорти. Става дума за стотици милиони евро приход. За миналата година приходите от зимния ни туризъм възлизат на няколко млрд.евро. Представете си 10% от тези приходи, което е около 200-300 млн евро да не са в България, а в алпийските държави за какво става дума. Не е лошо нали,ама за тях, не за нас. Така зимните ни общини в продължение на години са загубили над млрд. евро. Това е търговска война, не е екология. Когато преди около 15 год. отидох за първи път в алпите останах изумен от броя на лифтовете, и първия въпрос който си задодах беше, толкова много лифтове имат ли рентабилност, при положение че обслужват курорти по-малко от нашето Банско, явно има след като са направени. И всяка година строят и разширяват ски зоните си. Дори го считат за гордост. В официалните сайтове на курортите си пишат как са построили нов лифт за сезона, как са се свързали с друга ски зона и т.н. А ние трябва да вярваме на брадатите еколози, които само пречат. Няма друга държава, където до столицата на 30 км, да има прекрасна планина, оставена на разруха благодарение на зелените.Визирам планина Витоша. Жалка картинка, но така ще е когато службите ни изпълняват
  • 40 Антон-продължение

    5 2 Отговор
    Жалка картинка, но така ще е когато службите ни изпълняват политически поръчки, а не се занимават с подобни саботажи, за които спокойно може да се твърди че са заплаха за националната ни сигурност
  • 41 старши

    8 5 Отговор
    ДАНС да не спат а да се заемат с поверка на "зелените".Кой ги финансира,кой стои зад тях,телефонни разговори.......
  • 42 газ53

    7 1 Отговор
    Много скоро когато цинганорите станат мнозинство ще започне масова сеч по планините,а зелените няма да смеят и да гъкнат,щото ще бъдат пребити.
  • 43 Tox

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "ей, перчем,":

    По всекидневните километрични опашки в Банско направо си личи как сте 80%. Не е за вярване такова двуличие и лицемерие,да се правите,че ненавиждате корумпираността на собствениците и управляващите Банско,а вие да сте също толкова корумпирани в дейността,която ви е възложено да правите- да съсипете курорта. Вие сте абсолютни фекалии,еколози и ако днес умрете всичките,мисля че ползите за България ще превишават в пъти загубите!

    Коментиран от #57

  • 44 Ти си объркан

    12 1 Отговор

    До коментар #30 от "арджентата":

    Премиерът..... който трябва да пази България...... се интересува САМО от това да остане на власт. . .. решенията които УЖ взема са породени от страх, че ще загуби...а не че го е грижа за България

    Коментиран от #58

  • 45 ГосТ

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "Накратко това е ситуацията":

    Така еееее, французите, швейцарците, италианците, австийците, словенците, словаците,чехите,че и румънците няма да ходят в техните устроени и нормални курорти,а ще идват в чибанско 😂😂😂😅
  • 46 ГосТ

    5 2 Отговор
    Тва ти-Трите долини,Шами,Вал Д'изер,Сейнт Мориц,Бормил че и курортите в Словения,Театрите, Карпатите нищо на струват пред чубанско !!! Ама трябва още бетон да се налее,за да ги задминем съвсем !!! Прахта ще ни дишат еееейййй ! ааааХАХАХА
  • 47 Ники

    4 5 Отговор
    Няма политическа воля .. Банско може да се развие много , София може да стане зимен курорт ... НО има закон който гласи , че не може да се строи в национални паркове и всичко свършва .. толко ли сме тъпи , че да не може да се изгради един добър устроиствен план и да се строи , контролирано ... ясно е едно ... тия Зелените са финансирани от някого под масата .. защо ... има много теории не знам коя е вярна ...
  • 48 Ники

    6 3 Отговор
    Няма политическа воля .. Банско може да се развие много , София може да стане зимен курорт ... НО има закон който гласи , че не може да се строи в национални паркове и всичко свършва .. толко ли сме тъпи , че да не може да се изгради един добър устроиствен план и да се строи , контролирано ... ясно е едно ... тия Зелените са финансирани от някого под масата .. защо ... има много теории не знам коя е вярна ... Въпреки всичко обществото се обърна , както преди повечето скочиха с идеята как така някакви олигарси ще ни секат дърветата .. сега повечето хора осъзнават , че един голям лифт дори и с няколко малки с няма да е кой знае какво .. но за развитието на курорта и страната ще е много
  • 49 стоян георгиев

    4 5 Отговор
    в случая обаче борисов не е виновен.опита човека ама толкова му е капацитета.българия е единствената страна дето търсенето неможе да се задоволи с предлагането.ако имаше такъв интерес да речем в испания или франция,щеше да се направи курорт с десет пъти по-голям капацитет,но тук уви не се получава работата.веднъж заради административната немощ на държавата и втори път заради българския манталитет,които се характеризира с тва че повечето тук са истински щасливи когато другите са прецакани.против лифта в баснко реват хора дето незнаят къде е банско на картата ,обясняваики колко зле щяло да стане.тия същите реват и срещу туризма на морето ни ,ходеики по гърция и турция на море.жалко е но ще продължи да е така уви.

    Коментиран от #51

  • 50 стоян

    0 5 Отговор
    Защо си мисля че тук има война за клиенти и туристи между Банско и всички останали зимни курорти като Боровец и Пампорово които по всякакъв начин се опитват да спрат строежа на 2 лифт
  • 51 ГосТ

    8 0 Отговор

    До коментар #49 от "стоян георгиев":

    Виж са, на Банско съм ходил м планината-да карам и лятото на преходи, преди да стане чубанско. Сирлещова къща я държеше много добра приятелка на майка ми от студентството. Ходих и когато стана чубанско,за да карам улеите на Тодорка. Само за инфо- имам места на състезания по фрийрайд, също така имам и емблематични улеи от Алпите и Япония. Може би,ако някога съм зимата в България за повечко време,пак ще отида в чубанско заради прекрасната стара Тодора. Честноо казано,ако ходиш там заради курорта, трябва да си меко казано луд! Все тая, спасение за България няма. Орки,първенюта и подтиснати хора... чубанско да беше проблема...но той е показателен за хората

    Коментиран от #63

  • 52 Сърбин

    6 2 Отговор
    Поръчкова статия. Направете лифт с по-големи кабинки ще си решите проблема. Вторият лифт е парлама за нови строежи на писти и сеч.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ГосТ

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Истината":

    Къде има 10 кабинкови лифта бе омбре ? Я ме просветли

    Коментиран от #61

  • 56 Хахохихи

    1 0 Отговор
    А къде е Другарят Десислав?! Той обикновено всичко знае, всичко разбира, всичко коментира и всекиго поучава?! Т.нар."зелени" са хора на неговата Партия, с главното П...
  • 57 арджентата

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Tox":

    Личи си, че мисловните ти дейности не функционират нормално! Проблемът си е твой! :) Май ти ще си първи!
  • 58 арджентата

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Ти си объркан":

    Спор няма! Така е! Гафове има всеки ден. Ако медиите ги изобличат... следват спиране на строежи, оставки и пр. Това не решава проблема и анархията...
  • 59 палячо,

    8 1 Отговор

    До коментар #53 от "Истината":

    ти на тая гмеж от бетон без инфраструктура "курорт" ли и викаш бе?! Я ти виж по обратния ред, че гледаш наопаки - на тоя курорт (писти,лифт и влекове) кой разреши да се налее толкова бетон в полите на планината??? Дори инфрастеуктората на селото Банско не го позволява! Ае ИЗчезвай, шут...за фактология ще ми разтяга лукуми, както му изнася!

    Коментиран от #62

  • 60 Лифта

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Boxer":

    Бетонът седи празен щото хората искат лифт. Като направят лифт, ще се напълни бетона с хора, и ще леем нов бетон. А как е с канализацията Банско?
  • 61 Истината

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "ГосТ":

    Написал съм. В Кицбюел.

    Коментиран от #69

  • 62 Истината

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "палячо,":

    Наистина си палячо. Много точен ник си си сложил.
  • 63 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #51 от "ГосТ":

    ето ти си емблематичния пример.не ходиш ама да няма и за другите!!!!ходил бил като нямало навалица.сега като има не щеш!!!ами като нещеш не ходи бе.що обаче трябва да плюеш и да пречиш на тия дето ходят ?аз ходя на банско от откриването на курорта още когато беше академика.сега е в пъти по-добре.в пъти.проблема е капацитета на лифтовете и опашките.както и монопола на цеко минев .ако се направи втори лифт дето да поеме навалицата до горе сериозно ще се успокои топката за момента,а ако се направи втори курорт на добринище ,ще паднат и цените на лифтовете.трябва да се върви в тази посока,а които иска да ходи ,които му е чубанско свят широк.

    Коментиран от #68

  • 64 Дядо Ване

    4 1 Отговор
    Много точно.Представете си мили хора ако вечерта във всяка хотелска стая светне ел.крушка, ако във всяка
    Баня се къпе човек, ако във всяка тоалетна има по един човек,ако всеки ел.радиатор се включи...ако всички построени хотели са пълни с туристи ??? Какво ще стане с Банско!!!Или както казваше един банскалия ако всеки си освободи стомаха от съдържание с по един килограм ,сами предлагайте и мислете!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #65 от "ТОЧКАТА":

    планината е на тия дето ходят в планината.ти не ходиш ама искаш и другите да не ходят.с тоя манталитет ще остава все по малко народ тук.нормалните нещат да съжителстват с такива като теб и напускат.оставате вие и манговците.те обаче ви лекуват успешно и тенденцията ще се запази!
  • 67 Бански старец

    3 1 Отговор
    Не карам ски и въобще не ми пука какво става в Банско, ще чакате ли, ще се самозапалите ли, ще се изтрепете ли... 4000 коли, пълни със селски комплексари се качвали на Пирин, голем праз, да падне една лавина и да ги помете всичките ! Дано след някоя и друга година срутят или закрият и Банско и пистите, и лифтовете, хич не ми пука. И местните аграрни "тарикати" да се върнат обратно в онова безвремие от 1980-та ! И без това изкарват повече от марихуана.......
  • 68 ГосТ

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "стоян георгиев":

    А я ми кажи защо не работи Академика ? Защо не обезопасиха склона и не използват капацитета му заедно с вече направената просека за писта,а изсекоха сума ти гора долу, където има сняг максимум месец ? нали се сещаш,при втора кабина къде ще отиде опашката-на Бъндеришка поляна. Тогава ще се започне с искане за нови писти в горския пояс и нови хотели. Няма разумен човек, който да харесва и подкрепя това бетониране и кич на иначе хубавото градче и планина (в миналото). Да,в началото беше нормално кажи речи-бъндеришка поляна и една две нови писти на Шилигарника. Но с Тея нови просеки и лифтове в гората и това безумно строителство стана пълен кенеф бе ! И пак питам, защо затвориха Академик и тоя невероятен склон там ? Колко надвишиха концесията? Колко?

    Коментиран от #73

  • 69 ГосТ

    1 2 Отговор

    До коментар #61 от "Истината":

    Така, айде виж хубаво картата на курорта там и си представи да го разгънат на Пирин около Банско. Какво ще се получи? Там не съм ходил,и като цяло предпочитам Франция и ще ти дам пример за още по голям курорт -Трите долини. Айде виж картата и там. Разликата е че наистина там горски пояс няма. Около Куршвел има малко. Пирин не е Алпите. Алпи-298,100 km²,4810м ; Пирин-2585 km²,2914м Неква разлика намираш ли ?

    Коментиран от #77, #78

  • 70 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор
    Ще Ви обясня. Проблемът е в прекомерното застрояване на Банско със стотици хотели, хотелчета, хостеси и т.н., което води до огромното струпване на скиори в ски-зона Банско...Когато се реализира пръстенът и новите писти, то тази навалица пред кабинката ще се разсее. Имайки в предвид, че цялата Разложка долина е колкото София по площ, то придвижването на скиорите с влакчетата ще е кратко и бързо...
    Освен това, пистите, лифтовете и влековете на Добринище -Безбог, Беталовото, Кулиното, Семково ... вече съществуват...

    Коментиран от #72

  • 71 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор
    Проблем не са лифтовете, а че ако се реализира проектът за втора кабинка, с предвиден капацитет 3 000 човека/час, в ски-зона Банско, природата в района ще се съсипе ОТ ЧОВЕШКИЯ ПОРОЙ. „Хората в Банско" искат да вкарат СЛОН В АПАРТАМЕНТ!!!
    Всичко може да си направим,-лифтове, хотели, магистрали, молове, небостъргачи, заводи, ....ПРИРОДА НЕ!
    Втори кабинков лифт не е потребен. Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н.
    Повече от половината пръстен отдавна е построен. Той е само малък участък от теснолинейката която минава през Родопите. Остават около 20 км. да се затвори пръстена. Площа на цялата Разлошка долина е приблизително колкото София. Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА. Тъй като Разложката долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях. Ако на кабинката има много хора, ще може да караш по съществуващите вече пистите на Добринище -Безбог, Беталовото, Кулиното, Семково и по други бъдещи нови писти.
    Сега, като се закотвиш
  • 72 ГосТ

    3 1 Отговор

    До коментар #70 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Така е. Така правят хората,като се съобразяват с планините си и защитените си територии. Никъде,ама никъде не променят статути на паркове заради туристи !
  • 73 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "ГосТ":

    за академика имаш предвид лифта към вихрен с въпросната студенска хижа предполагам.тва бе едно недоразумение.стръмен склон с южно изложение и просека за писта не е имало.имаше само за лифта с идеята да се кара горе лятото в един от улеите дето пада лавина.капацитета на страната от томба както и сините писти от към шилигарника многократно увеличиха възможостите.реално въпросните писти не са в ниското,а и ски оръдията компенсират затоплянето.банско затваря преди снега да се е стопил и може спокоино да се кара поне още 20 дни ,до средата на маи.никви искания за нови писти няма.тва е поредната партенка .иска се просека за нов лифт която частично е вече съществуваща.новия лифт ще облекчи качването от банско до скицентъра,което към момента е големия проблем щото горе съоръженията поемат.няма да се строят и нови хотели в алпииската зона щото е неатрактивно.гостите искат да си са в банско.затова и всичко извън банско пустее ,изключая баня ,но там е заради минералната вода.пирин голф,реденка и т.н. хотели извън банско са полупразни и цените им са в пъти по-ниски от тези в банско.отоговорих ти за академика.тя е неатрактивна като изложение и наклон и трябваше много да се сече.курорта си е ок.не случанио го харесват всички на балканите барабар с руснаци ,евреи и англичани.само трябва за сега втора кабинка и да се тръгне към правенето на добринище ,като по-евтина и семеен тип дестинация.един нов лифт както и пооправяне на пистите ,както и оръдия за сняг ще решат пробл

    Коментиран от #74, #75

  • 74 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #73 от "стоян георгиев":

    за академика имаш предвид лифта към вихрен с въпросната студенска хижа предполагам.тва бе едно недоразумение.стръмен склон с южно изложение и просека за писта не е имало.имаше само за лифта с идеята да се кара горе лятото в един от улеите дето пада лавина.капацитета на страната от томба както и сините писти от към шилигарника многократно увеличиха възможостите.реално въпросните писти не са в ниското,а и ски оръдията компенсират затоплянето.банско затваря преди снега да се е стопил и може спокоино да се кара поне още 20 дни ,до средата на маи.никви искания за нови писти няма.тва е поредната партенка .иска се просека за нов лифт която частично е вече съществуваща.новия лифт ще облекчи качването от банско до скицентъра,което към момента е големия проблем щото горе съоръженията поемат.няма да се строят и нови хотели само трябва за сега втора кабинка и да се тръгне към правенето на добринище ,като по-евтина и семеен тип дестинация.един нов лифт както и пооправяне на пистите ,както и оръдия за сняг ще решат проблема и там.планината трябва да се пази,но и познава.скиспорта е една стъпка в тази посока.много по-добре според мен да има 4 -5 големи ски курорта отколкото 100 малки.малките ще направят много по-големи бели и много по-трудно ще се контролират,но трябва да се сепарира бизнеса .да има курорти за джоба и на средния българин,щото в банско монопола на цеко минев скоро ще направи картата 100 лева на човек.

    Коментиран от #76

  • 75 ГосТ

    1 1 Отговор

    До коментар #73 от "стоян георгиев":

    Няма смисъл даже да отговарям на тези излияния. Стръмен и лавиноопасен склон... А какво трябва, само в горите да се сече,за по малко стръмни нелавиноопасни склонове? Дето има много сняг.В Алпите почти всички писти са налавиноопасни склонове и много от тях са стръмни ;). Както казах,боли ме фара !!! Унищожавайте и серете ! Природа ще остане в цивилизацията.

    Коментиран от #98

  • 76 ГосТ

    1 1 Отговор

    До коментар #74 от "стоян георгиев":

    Глупости. Навсякъде,ама абсолютно навсякъде структурата е такава- малки курорти. И някъде,те просто са свързани в мечтаните от вас километри писти.

    Коментиран от #99

  • 77 ГосТ

    3 1 Отговор

    До коментар #69 от "ГосТ":

    Ахахаха не ви харесва май реалното сравнение между Пирин и Алпите а? Уроди неземни. Щело чубанско да конкурира курортите в Алпите 😂😂😂. Там повечето отиват на бардак,а нормални не повтарят!

    Коментиран от #79, #80

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Истината

    2 0 Отговор

    До коментар #77 от "ГосТ":

    Разбира се, че няма база за сравнение. Алпите са много по-пренаселени. Там живеят над ДВАНАЙСЕТ МИЛОНА ДУШИ. Прочети пак внимателно НАД 12 000 000 ДУШИ и минават десетки хиляди километра магистрали. Колко магистрали минават през Пирин?
  • 80 Истината

    2 0 Отговор

    До коментар #77 от "ГосТ":

    “.....В планината има много курорти – някои от тях допринасят много за туризма там. Годишно Алпите се посещават от повече от 100 милиона туристи. Около 15% от живущите в Алпите работят в областта на туризма. Санкт Мориц е един от най-известните курорти в Алпите. [8] През Алпите минават 5 от 11-те европейски маршрути E1, E2, E4, E5, E10. [18]”. Я сега кажи колко туристи минават през Банско? Ще ти помогна. Не са 100 000 000, а само 200 000.
  • 81 ГосТ

    2 1 Отговор

    До коментар #78 от "Истината":

    Не случайно ти дадох сравнение между двете планини. Това означава, може да ти послужи за да направиш сметка каква част от общата площ се използва за туризъм и каква част остава като паркове. Както казах вече, любител съм на френските Алпи и съм ходил основно там. Знам много добре инфраструктурата на курортите им и каква част са паркове. Нека оставим настрана грозотата, която замени иначе стилното градче Банско и да погледнем цифрите. Не ми давай,цифри от населените места,а от курортите. Пак ти казвам, погледни площта на Кицбюел на картата и го наложи върху Пирин около Банско, може да направиш това и с Трите долини,за които каролев толкова грачи. И какво остава от Пирин? Хахаха.какво? Разбира се, че са по населени Алпите (селища в подножието) !!! Ти какво очакваш? Планинска верига 100 пъти по голяма от Пирин !?
  • 82 ГосТ

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "Истината":

    Точно защото съм ходил и виждал,давам мнение от позицията на планинар и карач. Знам много добре инфраструктурата на Албервил и Шами, както и тази на Хакуба (Нагано)- всички домакини на Олимпиади ! Аз съм за развитието на зимните спортове,но не и на евтиния пошъл туризъм. Въпреки всичко, наистина не искам България да бъде кенеф. Аз също искам Витоша да работи на максималния си капацитет, който е проектиран от австрийски инженери преди много, много години. Както писах обаче, това явно няма да стане.
  • 83 Сърбин

    2 1 Отговор

    До коментар #78 от "Истината":

    Само че Кицбюел е по на север, което удобно ти убягва. Тпнр. И Кицбюел е в планинска верига дълга стотици километри, а не като нашия Пирин, на който високата част няма и 10 км. Тпнр.

    Коментиран от #84, #85, #91

  • 84 ГосТ

    1 1 Отговор

    До коментар #83 от "Сърбин":

    Това са тролове, които в алчността и безвкусицата си сравняват средиземноморската ривиера с нашата част от черноморието и Алпите с Пирин. А когато им дадеш цифри започват да говорят колко селища и пътища имало в Алпите. Каква е връзката? Алпите са точно 100 пъти по големи от Пирин (малко повече) и приблизително два пъти по високи.Лесно може да се сумират километрите писти и отнесат към общата площ. Като се вземе предвид и разположението им (горски/алпийски пояс). Същото може да се направи и със средиземноморието и нашата част от черно море. Въпреки, че и средиземноморието е много застроено. Затова нормалните хора предпочитат океана.

    Коментиран от #89

  • 85 ГосТ

    1 2 Отговор

    До коментар #83 от "Сърбин":

    Лошото е,че точно такива алчни и безскрупулни хора, лишени от всякаква естетика и морал определят развитието на страната. И ще спечелят...

    Коментиран от #90

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Аз и ти

    2 0 Отговор
    Империалист, подкрепям те!Наистина има начин да се реши проблема с влакчета,свързващи Банско, Добринищ, Разлог, нали взимаме пример от чуждестранните курорти, а там е така!И туристо потока няма да е насочен само в Банско!Разходите за втория лифт да бъдат пренасочени към строежа на линията!!!
  • 88 Тодор

    2 1 Отговор
    Ей хора, вие знаете ли колко пъти канализацията на Банско е изтичала в обратна посока, поради невъзможност да поеме всички отпадни води ?Какво ще стане ако се напълни целият капацитет на хотелите !?
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Истината

    0 1 Отговор

    До коментар #83 от "Сърбин":

    А на теб удобно ти избягва факта, че Алпите процентно са много по-населени и с повече лифтове и писти от Пирин. Запомни ПРОЦЕНТНО.

    Коментиран от #94

  • 92 ГосТ

    1 0 Отговор

    До коментар #89 от "Истината":

    Кво ми говориш за население бе ? Като аз ти говоря за съотношение ски писти/площ в алпийския пояс ?! Колко е алпийската част на Пирин? Кви магистрали,кви селища ? Много ясно че ще има магистрали и селища в тая огромна планина. Пак ти повярвам бе, наложи Кицбюел или Трите долини върху масива около Банско ! Ти нормален ли си бе? Ще ми сравняват Кицбюел и Шамони с Банско.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 ГосТ

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "Истината":

    Кво значи населени бе мишок? И как ги изчисляваш тея проценти ? Кви са тия проценти? Пак криви сметки

    Коментиран от #97

  • 95 ГосТ

    0 0 Отговор
    И тея малоумни еколози вместо некви общи приказки и лозунги да размахват,да вземат и да направят един доклад за развитието на ски туризма в Европа и България. Конкретни цифри. Тогава да се коментира. Устойчиво развитие, незнам си кво. Без никакви цифри. По зле и от политиците. Нема се занимавам аз сори
  • 96 п.п.

    0 0 Отговор
    И едните и другите само празни приказки. Журналистите пълна скръб,не издържали хората на студа,а отишли ски да карат. Най елементарното-най големият курорт в света-les trois valees 600km писти, кои масиви са вързани колко е сумарната им площ и колко е в алпийския пояс. Всичко по мои наблюдения. Каква част от тях са паркове-голяма. Пак по мои наблюдения. И тогава се сравнява с Банско и говориме как може там да се направят 600км писти. Айде 601км,да ги направим на пух и прах франсетата
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "ГосТ":

    лавинния склон е от другата страна на вихрен.лифта качваше до горе ,а там през склона имаше влек паничка която се спускаше в един от улеите.а природата не е мачкат курортие пич ,а организацията.в алпите е буфкано с курорти ,но хората пазят .просеки има бол,но за сметка на тях се засаждат нови гори и не се губи.отвори на словения или швеицария и гледаи курорти,просеки и лифтове.пълно е !!!те обаче кво пречат?пак си има животни,пак си има чиста природа и т.н.просто трябва да спазим стандарта и ние.щото ако 1986 година на банско е можело и е имало зимата 20 хиляди човека сега минават 500 хиляди и тва не е лошо.щото хората се възпитават да ходят в планината да карат ски да са в контакт с природата.освен това курорта дава поминък на маса народ,което хич не е маловажно в тази мизерна страна.
  • 99 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "ГосТ":

    има малки курорти там дето има стриктен контрол.представи си сега картината .правят ски курорт на добринище,надолу на гоце делчев на сандански на кресна и на симитли и така и в рила и стара планина и родопите...знаеш ли кво ще стане?бедна ти е фантазията.нещо като тва дето стана по морето.по-добре да се направят на три четири места в цялата страна.хем да се смогне с инфраструктурата ,хем да има някакъв мониторинг и контрол.
  • 100 Милена

    0 2 Отговор
    Ами да каже Борисов и да се захване с проблема, защото очевидно трябва и през него да минат нещата. Но трябва адекватна реакция. Наистина не виждам какъв е проблемът да има два лифта, при положение, че очевидно един е недостатъчен. Дано г-н Борисов направи нещо, нали все пак е силният човек в държавата.
  • 101 Митко

    0 2 Отговор
    Чудно ми е защо управляващите си правят пас, Бойко обикновено по всички теми се изказва, сега мълчи. Наистина ли управялващите ще обърнат гръб на туристите и ще се съобразят с желанието на шепа "зелени" шарлатани. Защо трябва да се съсипва зимния туризъм? Не може ли взимаме пример от чуждите зимни курорти???
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 ГосТ

    1 0 Отговор
    Защо бе !!! Защо не направите едно сравнение в цифри между Френските Алпи и Пирин !!! Сравнете ако искате Шамони и Банско само като населени планински градчета в цифри!!! Че ми писна от спекулации на зомбита. ЕКОЛОЗИ,вие к'во правите точно,че позволявате да заливат и без това простия българин с фалшива информация?!?
  • 104 ГосТ

    0 0 Отговор
    Толкова ли е трудно бе? Сравнявате Северен Пирин (най големият дял 70%) с Haute-Savoie. Каква е площта, каква част са резервати и паркове , каква част са ски центрове и на каква височина са разположени. Колко е алпийската част, колко по висок е Монблан от Вихрен и т.н. 😂 Като разказвах на едно франсе -скиор (ама истински) навремето е карал и на Мальовица (там караме често истинските), какво се случва в бг,той само ме пита дали не знаем, че за големи курорти трябват големи планини. Вие как мислите а? Или Пирин е много по голяма от Алпите ? Отделно,че и в Шамони са налазили зомбита и повечето нормални хора вече не го харесват. Колкото и да е прекрасна планината там...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове