Last news in Fakti

11 Ноември, 2019 12:31 4 217 14

Доставиха първия от 13-те нови трамваи в София (СНИМКИ)

  • трамвай-
  • трамваи

Превозните средства са нископодови и климатизирани, с платформа за детски колички и за хора с увреждания, разполагат със звукова сигнализация за незрящи хора

Доставиха първия от 13-те нови трамваи в София (СНИМКИ) - 1
Снимки: Транспорт за София

В София пристигна първият от 13-те нови нископодови трамваи по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Превозването на трамвая по пътя от Видин до София бе забелязано от пътуващи по това направление столичани, които веднага пуснаха снимки в социалните мрежи със закачливото заглавие "Трамвай по магистралата".

Доставиха първия от 13-те нови трамваи в София (СНИМКИ)

Превозните средства са нископодови и климатизирани, с платформа за детски колички и за хора с увреждания, разполагат със звукова сигнализация за незрящи хора. Осигурено е и видеонаблюдение. Трамваите са с дължина 30 метра, като са предвидени специални места за хора с увреждания и майки с детски колички. Новите мотриси ще заменят превозните средства на трамвайна линия №5.

Доставиха първия от 13-те нови трамваи в София (СНИМКИ)

Трамваите се произвеждат от полската компания PESA Bydgoszcz SA по договор, сключен със „Столичен електротранспорт” ЕАД в края на януари т.г. Договорът е на обща стойност 44,7 млн. лв., без ДДС. Предвидени са също доставки на резервни части, диагностично оборудване и обучение на персонала. Договорът е част от проекта „Интегриран столичен градски транспорт – фаза II“, който се осъществява с финансова подкрепа на ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gggw

    16 16 Отговор
    44 млн за 13 мотриси. а преди 30год са се правели в завод в софия . не знам кое на трамвая струва 3 млн? сигурно седалките са скьпи, или двигателя? ако вьтре има 30 пьтника, то на всеки може да му се купи чисто нов автомобил за 100хил лева

    Коментиран от #2

  • 2 Войчех

    13 13 Отговор

    До коментар #1 от "gggw":

    Ми като не знаеш, чети! И продължавай да се возиш на постиженията на социалистическият дизайн, проектирани за едър рогат добитък , а не за хора!

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Смях

    6 3 Отговор
    Програма "региони в растеж" 2014-2020 и единия разбираш ли от 13 идва в края на 2019-та....
  • 4 gggw

    17 6 Отговор

    До коментар #2 от "Войчех":

    абе сминдух, полша и чехия да не са били щати на САШ , умньо? тоя завод да не е построен преди 5 години? това са именно комунистически заводи, които са преустроени и не са окрадени от жамбовеца и други индивиди, които си купуват тигри с парите... а ако за теб дизайна е най-важното в един трамвай, тогава жалко за сьществуването ти
  • 5 гост

    5 7 Отговор
    Тези изглеждат стари модели на поне 20г. защото съм се возил в такива в Германия и те бяха от старите преди 15г. Не че не стават след рециклиране, струват си и парите, но все пак да се каже къде са ползвани, колко години и др.

    Коментиран от #6, #8, #10

  • 6 тцъ

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Нови са. Същите като тези дето вървят на седмицата.
  • 7 gggw

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Войчех":

    дизайна и дете на 5 години мое да го направи.. а едновремешните мерцедеси да не са били с дизайн като сегашните.. аман от тьпи сравнения.. човека се возил на стар рейс и си помислил че комунизма му е виновен за жалкото му сьществуване.. ся кат няма комунизьм на колко рейса напраи дизайн ти, умнико? давай по 3 милиона за един трамвай. тва ти е наградата
  • 8 Bubbles

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Това не са ония зелените от Чехия, те са стари, а тези би следвало да са нови, доколко вече тряя да питате Данчето.

    Коментиран от #9

  • 9 тцъ

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Bubbles":

    Зелените (по прякор краставиците) не са от Чехия, а са подарък от Базел, Швейцария. От Чехия купихме едни червени, които са стари, но са в много добро състояние.
  • 10 Ужас

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Не са ползвани. Още оригинал verpackt са.аре стига гледа отгоре, разбрахме те че си някъде у странство и че си се возил на супер скоростни влакчета и такива трамваи. Ставаш смешен brudA
  • 11 Табаков

    1 0 Отговор
    Ще ги пробваме и ще видим.
  • 12 Мнение

    3 1 Отговор
    Ало коментиращите. Поне един път напишете нещо хубаво. Тази новина е добра. Новите трамваи предоставят по-добри условия за пътуване от всяка средностатистическа кола в БГ. По бързо и по комфортно пътуване.
    Браво на госпожа Фандъкова и столична община.

    Коментиран от #14

  • 13 Марио

    3 0 Отговор
    И с тези трасета и поддръжка скоро и те ще аварират и ще ги обявят за боклук. Защото фандъкова си мисли, че това са старите София 1000 модели и не им трябва хубав релсов път и поддръжка. Но важното е, че е купено... дакото всички си мислят, че само трамвая е достатъчен за хубава градска среда, без нормално ивфраструктура, то след месеци никой няма да си дава сметка, че парите които за извадени от нашия джоб, не са напълни усвоени.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове