ФАКТИ.БГ

65-годишна се самоуби от страх, че има коронавирус, снаха ѝ починала от свински грип

В 6 часа в неделя 65-годишната жена, подготвила багажа си за прием в болницата, пила кафе със сина си. Излязла навън и не се върнала

Публикувана: 3 Април, 2020 09:20
38 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5896
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.

65-го­диш­на же­на от крес­нен­ско­то се­ло Гор­на Брез­ни­ца в не­деля е сло­жи­ла край на жи­во­та си при па­ник ата­ка от страх, че е за­ра­зе­на с ко­ро­на­ви­рус. Ваня М. по­ве­че от 20 го­ди­ни стра­да­ла от бе­лод­роб­ни проб­ле­ми от ро­да на ас­тма­та. В сре­да­та на март си­нът ѝ се приб­рал от Ан­глия, къ­де­то ра­бо­тел, за да из­дър­жа две­те си де­ца. Пре­ди 4-5 го­ди­ни ос­та­нал вдо­вец, съп­ру­га­та му по­чи­на­ла мла­да от ус­лож­не­ния и пнев­мо­ния вследс­твие на свин­ски грип, пише struma.bg.

“Беше си внушила, че синът ѝ я е заразил с новия вирус, вероятно заради постоянното говорене по всички медии за заразата и за опасностите за хронично болните над 60 г. На него нищо му няма, човекът си спази стриктно 14-дневната карантина и вече излиза навън”, обясни кметът на селото Стоян Йоргов. Той усетил, че Ваня е силно потисната, като я возил до Кресна в края на миналата седмица.

“Личната лекарка беше идвала на място в тях да я прегледа и установила, че няма нито температура, нито мускулни болки, типични за грипни заболявания. Два пъти Ваня беше ходила в Спешна помощ в Кресна, където ѝ биели нещо от рода на урбазон. Заради оплакванията джипито ѝ беше издало талон за прием в болница в отделение за белодробни заболявания, на два пъти лекарката ми се обажда да провери какво е състоянието ѝ и като цяло положи много грижи”, разказа кметът на Горна Брезница.

С личната си кола на сутринта той свалил Ваня до Кресна да чака автобус за Благоевград да влезе в лечебно заведение, но от заранта до 13 часа на обяд заради разредения трафик на междуградския транспорт не минал нито един рейс. Ваня ходила до Спешна помощ с молба да я транспортират до благоевградската болница, но ѝ отказали, защото имало процедура, според която трябвало да се обади на тел. 112, откъдето да разпоредят извозването.

В събота вечерта, веднага щом разбрал за отказа на спешните медици, управникът се свързал по телефона с болница ПУЛС в Благоевград. “С д-р Стоилкова се разбрахме, че в неделя ще я приемат, записаха имената ѝ и казаха, че я очакват на следващата сутрин. Организирах ѝ транспорт до Благоевград, щеше да я закара едно момиче, което много им помага за обгрижване на децата”, обясни Ст. Йоргов.

В 6 часа в неделя 65-годишната жена, подготвила багажа си за прием в болницата, пила кафе със сина си. Излязла навън и не се върнала. Намерил я обесена зад къщата под навеса.

“Не знам с какъв мотив от Спешна помощ в Кресна са ѝ отказали, но ако не го бяха направили, сега Ваня щеше да е в болницата и нямаше да се стигне до фаталния край”, съжалява искрено кметът Ст. Йоргов. Внушението и притеснението в резултат на общата психоза около Ковид-19 и съвпадението на загубата на снахата от свински грип са причината за паник атаките, довели до решението за самоубийство, смятат съкрушените съселяни на Ваня.

Семейството е от бедните и често разчитало на социални помощи. От общината и от Социални грижи редовно им отпускали подкрепа, като последното искане е отскоро за 500 лв. от общината.

“Не е това начинът да преодоляваме кризата. Тези деца остават на ръцете на двама мъже, а те пият и не знам как ще е… Обществеността ги подкрепя , не са останали гладни, обгрижват и децата, но да не ти идва до къщата да ти помагат чужди хора! Най-добре всеки сам да може да издържа семейството си”, коментира тъжната история Стоян Йоргов.

Благоевград / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.9 от 7 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
От Щаба
1 Отговор
Пряк резултат от "работата" на "Щаба"!

Оценка:
-5 +78

Траян
2 Отговор
Лошо, хората няма как да издържат нито психически, нито икономически. Кураж на семейството.

Оценка:
-2 +57

3
Този коментар е премахнат от модератор
Загрижен
4 Отговор
Е до това докараха хората, такива като коремня хирург. Тази жертва дано цял живот му тежи на съвестта, ако я има въобще. Бог да я прости жената...

Коментиран от #12


Оценка:
-12 +48

Сатаната
5 Отговор
Ами ето, убива короната, дистанционно.

Оценка:
-2 +36

побъркаха кроткия народец
6 Отговор
не е виновен синът, а Бащицата.

Оценка:
-4 +34

Още им увеличават заплатите
7 Отговор
И на лекари и на всякакви

Коментиран от #8


Оценка:
-4 +18

Редактирано*
8 Отговор

До коментар #7 от "Още им увеличават заплатите":


Още им увеличавайте*

Оценка:
-2 +14

9
Този коментар е премахнат от модератор
10
Този коментар е премахнат от модератор
11
Този коментар е премахнат от модератор
Сатаната
12 Отговор

До коментар #4 от "Загрижен":


И тази с перфорацията и тези под влака и скочили от балкона и и и и и.

Оценка:
-1 +19

Факт
13 Отговор
Страхът е по-вреден от всяка болест. Медиите слуги на едрия капитал си постигнаха целта.

Оценка:
-0 +29

бай Киро
14 Отговор
Този грип ще ни прочисти и то при положение,че по голямата част от населението дори може да не се заразят от него,а а в голямото си мнозинство 'матряла" ще го изкарат на крак и тук-там с лека кашлица.Направо съм изненадан,че щаба не е причислил тази лелка сред жертвите на КОВИД-19.При нея 100% е доказано,че грипа и щаба дето се бори "храбро" с него са единственната причина тя да увисне на дървото.Лека и пръст на жената.Тя е само началото.

Оценка:
-2 +22

абв
15 Отговор
От спешна помощ как да я транспортират? Те да не предлагат таксиджийски услуги? Те са СПЕШНА помощ, в случая не е имало нищо спешно.
Жалко за дечицата и за погубения живот.

Оценка:
-5 +12

ърт
16 Отговор
няй-простото племе на континента бг скотове.

Коментиран от #30


Оценка:
-7 +16

Рошко
17 Отговор
Ами това е заради голите тикви по тиливизийте, от сутрин до вечер вирус та вирус, не всички имаме силна психика да им търпим слушаме и издържаме на глупостите,

Коментиран от #35


Оценка:
-0 +27

дсдс
18 Отговор
Защо не се повдигне въпросът защо след като се плащат данъци се получава отказ за оказване на помощ? Какво означава да няма автобус? Няма известия по спирки, няма яснота, няма нищо. В чужбина го няма това безхаберие. Сега синът може да заведе дело срещу държавата и да го спечели. Друг е въпросът защо като работи в чужбина се води беден, моите познати изпращат поне по 1000лв месечно на семействата си, и това са им сместените пари след разплащане на наеми и др. разходи. Аз като работя у нас за 1200лв, платя си сметките, храната, наема и ми останат 300лв, не получавам никакви помощи, нищо, защото съм над лимитите на социалните. Някой ще се запита това например, на фона на самоубийството не е добре, но все пак.

Коментиран от #37


Оценка:
-1 +14

Дон Чико
19 Отговор
Жалко за жената. Но като слушаш апокалиптичните изказвания на отчаяните управници в БГ, можеш да се гръмнеш. Лек нема, ваксина няма, нищо не става, най-лошото предстои, само това повтарят.

Оценка:
-0 +19

бай киро
20 Отговор
Очаквам утре в комюникето генерала да обяви още поне 10 жертви на корона вируса.По голямата част от тях,ще са скочили или от балкона...или под влака,виснали на въжето или самозапалили.Е може и някой завалия с перфорирани черва,внезапен инфаркт или поразен от тежка форма на диабед да вместят в груата,за да види матряла колко тежки са пораженията от азиатския вирус и защо безропотно трябва да изгинат като пилци от глад в наложента им карантина пред ужасяващата угроза да да развият кашлица и да подсмърчат седмица-две.

Оценка:
-0 +20

Видими резултати.
21 Отговор
Обработката на населението постигна своя резултат! Плаши тоьи плашипутсрник Минетчийски, с тъжен глас и влажен поглед, ограе по свирката на Сикаджията, който изведнъж се загрижи за здравето на народонаселението!!!! Чудя се на самочувствието му на Спасител на нацията, на Народен водач и любимец, а всъщност е една страхлива и алчна миазма на човешкия род!!! Колко народ изби този червей от началото на властването си, колко прогони в чужбина, колко заживяха в бедност и безнадеждност? Вижте му само охраната, да, страха му е параноя отдавна да не получи един деветак в празната кратуна. Нормално като си унищожил един народ, който стои и чака като на заколение или да дойде някой и го поведе! Няма никой да дойде! Само трябва да вземем бъдещето си в ръце, да накажем този крадец и наглец така, ме никога повече такова чудо да е във властта.

Коментиран от #36


Оценка:
-3 +16

Усмивката
22 Отговор
А домуза как ли е пристигнал в София мед . Сигурно са му отказвали. Чакал е . И човека решил с личния автомобил. Ма никой не му се е скарал. Никой не го е обидил ,. Даже е получил поздравление лично от Ген Бойко Борисов за оказаната помощ от дарение. Ей така било . Имаш паещри за ,,дарение" има помощ. Нямаш пари за дарение , няма помощ

Оценка:
-0 +8

Това е логичен ефект
23 Отговор
Всяка сутрин се явяваш и съобщаваш следен клас цифри, които ужасяват много хора с лабилна психика. Не можете ли да измислите друг , по- човешки начин за общуване с уплашените хора.

Оценка:
-0 +13

Усмивката
24 Отговор
Буди съмнение , защо не са и направили снимка през цялото това ходене. Пари оли е нямала да си плати както на Домусчиев. Неглежирането от страна на мед, екип.

Оценка:
-0 +4

Коствена жертва
25 Отговор
Това е коствена жертва на истерията на Борисов, правителство, щаб и свързани медии. Не можаха да организират масови тестове, да спрат прескъпите и ненужни проекти - от Белене до саниране - да закупят тестове, техника и да ремонтират болниците. Щабът е една говорилня без реален план за действие, който да отчита и вируса и икономиката.

Оценка:
-1 +9

26
Този коментар е премахнат от модератор
М/мммм
27 Отговор
Втора жертва на истерията с епидемията. Дано жервите на истерията не надвишат жертвите с короната. Досега с2 на О води истерията. Да видим какво още има да се случва.

Оценка:
-0 +9

Бегето територията гробище😂😂
28 Отговор
Както казах от как се дрънка за грипа са умрели много повече от сичко друго освен от трипа

Коментиран от #34


Оценка:
-0 +3

Анонимен
29 Отговор
Съгласявам се на 100%. А ако прибавиш и все по- нарастващата популация от тъмно зелени е видно е, че като народ и държава в бъдеще не ни очаква нищо по-добро, само по-големи нещастия.

Оценка:
-0 +1

Анонимен
30 Отговор

До коментар #16 от "ърт":


Съгласявам се на 100%. А ако прибавиш и все по- нарастващата популация от тъмно зелени е видно е, че като народ и държава в бъдеще не ни очаква нищо по-добро, само по-големи нещастия.

Оценка:
-0 +1

Ужаса ше ги направи хора!!!
31 Отговор
Няма да почива в мир.
Самоубиците седът в пространството само докато им доиде часът

Оценка:
-0 +0

Да Да Да
32 Отговор
Не заслужава да е била на този свят
Планетата Земя

Оценка:
-0 +0

коментатор
33 Отговор
Какъв е изводът !? Че жената пак си е заминала от коронавирус ! Трябва да я вклюяат в статистиката...

Оценка:
-0 +3

да така е
34 Отговор

До коментар #28 от "Бегето територията гробище😂😂":


вече ни трябва статистика на умрелите по причина на мерките и телевизионното облъчване на хората, а не на умрелите от коронавируса.
Сигурно са десетократно повече в сравнение с починалите от вируса.

Оценка:
-0 +3

Една
35 Отговор

До коментар #17 от "Рошко":


Ами не ги слушайте, бе! Да не са ви вързали тИливизИЙте пред тИливизорите! ПроЗ и неграмотен народ - паникьосва се!

Оценка:
-0 +1

Апостол
36 Отговор

До коментар #21 от "Видими резултати.":


На оружие, братя!!! Тц-тц-тц....Аман от разбирачи!

Оценка:
-0 +1

Сведущ
37 Отговор

До коментар #18 от "дсдс":


Защо се води беден ли? Ами не знам колко работи, ама в статията е казано, че пие - и той, и баща му! Така по-ясно ли е? " Аз като работя у нас за 1200лв, платя си сметките, храната, наема и ми останат 300лв" - а колко искаш да ти останат? Това са ти пари за харчене, след като всичко основно за живота ти е гарантирано! Ненаял се народ!

Оценка:
-0 +1

Plovdiv
38 Отговор
Не гледаx телевизия по принцип, от месец насам пък спрях изобщо, като изключим музикалните канали и научно-популярните. Всеки, който гледа телевизиите в България е с доказано не нулево, а направо отрицателно IQ!

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


ТОП 5