Last news in Fakti

14 Август, 2020 06:55 2 349 23

Марияна Николова успокоява немските туристи

  • марияна николова-
  • туризъм-
  • германия

Министърът на туризма разговаря с държавния секретар по здравеопазване на Германия

Марияна Николова успокоява немските туристи - 1
Снимка: Министерство на туризма

„По повод предупрежденията на германските власти за пътуване до областите Благоевград, Добрич и Варна бих искала да Ви уверя, че всички необходими мерки срещу разпространението на COVID-19 са взети от здравните власти и Министерството на туризма”. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в телефонен разговор с Томас Щефен, държавен секретар във Федералното министерство на здравеопазването на Германия. В дистанционната среща участва и доц. д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор, съобщиха от Министерството на туризма.

Николова подчерта, че Министерството на туризма е в постоянен контакт с Министерството на здравеопазването и според официалните данни по Българското Черноморие разпространението на коронавируса е ограничено. Отделни клъстерни случаи се отчитат в големи градове извън курортите. „Във водещите ни курорти по Северното Черноморие – „Златни пясъци”, „Св. Константин и Елена“, „Албена”, няма заразени туристи”, посочи министърът.

„Във всички хотели, ресторанти и други обекти както по Българското Черноморие, така и във вътрешността на страната, стриктно се спазват противоепидемичните мерки на Министерството на здравеопазването и препоръките на Световната здравна организация срещу разпространението на COVID-19”, акцентира още тя. Вземат се и допълнителни мерки за осигуряване на „зелен коридор“ за отвеждане на гостите от летището до хотелите, както и за отпадане на съпътстващи екскурзии със събиране на повече хора.

Вицепремиерът изтъкна добрите икономически и приятелски отношения между двете държави.

Марияна Николова изрази надежда, че германските власти ще преразгледат издадените „предупреждения за пътуване“ и ще можем да посрещнем всички германски туристи, планирали почивката си у нас.

Държавен секретар Щефен изтъкна, че Германия не иска да ограничава пътуванията, но те трябва да са сигурни. По думите му внимателно се следи епидемичната обстановка, а България е с нисък дял на заразените. Той пое ангажимент да предаде информацията от разговора до германското външно министерство, като обърне внимание на взетите допълнителни мерки от българска страна за защита на туристите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрон

    37 0 Отговор
    На какъв език?

    Коментиран от #4

  • 2 Как ги успокоява

    35 0 Отговор
    орално ?

    Коментиран от #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Bai nudals

    27 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дрон":

    На чист немски,разбира се,с преводач обаче. Иначе резил,резил.

    Коментиран от #8

  • 5 да де

    22 0 Отговор
    Тъй де те издадоха червен картон за три области у нас. След това нескопосано обяснение най-много цялата територия да я обявят за рискова.
  • 6 Никой

    22 2 Отговор
    не ѝ вярва за нищо на "компетентната" другарка , с вид на болна от жълтеница ! Оставка и стига хранилка за вредителите !
  • 7 Петров

    20 2 Отговор
    Чиста измислица!В 4 звезден хотел обща блок маса за хранене,келнири и персонал без маски,без дистанция,липсват дезинфикатори!!!!

    Коментиран от #11

  • 8 Лост

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "Bai nudals":

    На перфектен английски.Немците се зарадвали и казали :Дойчланд Юбер Алес! Тя си помислила, че ще дойдат с Юбер такси 🚕🚕🚕.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ако тези немски

    11 0 Отговор
    Туристи са като онези английските то е ясно къде и как са се заразили! Да направят справка колко от тях са семейства и група младежи! По цели нощи алкохол, наркотици и момичета как няма да се заразят!
  • 11 Прав си

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "Петров":

    но това е най малкия проблем.Храната е предимно ''имитиращи продукти'' а мръсотията е навсякъде.Персонала е ''кой се хванал''.Истината е,че и без пандемията туризма у нас е обречен защото е в ръцете на измекяри за които важното е да измамят хората и от това да печелят но края на тази епоха вече настъпва.
  • 12 гост

    10 0 Отговор
    За кога ги успокоява? Средата на Август сме, в немските курорти е пълно с германци това лято.
  • 13 Asdfg

    10 1 Отговор
    Никога на КАФЯВОТО МОРЕ!

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 никой

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Asdfg":

    Бе то морето отдавна се изчисти,водата е кристал . Ама брега няма да може да се ,,ИЗЧИСТИ,, ако ме разбираш. Което е най-големия проблем.
  • 16 смешници

    5 0 Отговор
    Да, бе да, няма заразени туристи, пък като се приберат в Германия и цъфват. По тия дискотеки дето ходят изследвате ли редовно персонала- не! Ами откъде са ви тогава дифузните заразени във Варна!Сигурно от Румъния е дошло по въздух.
  • 17 хаха

    4 0 Отговор
    Ами колкото и да са ви чисти хотелите, което вероятно не е така, да не би да ги връзвате туристите, те ходят из града, из заведения, молове, дискотеки. Като гледат бай Ганьо без маска и те си я свалят и але хоп, носят за армаган вирус в Германия. Нямало заразени туристи. Ами той инкубационният период е 14 дни, ма, како, те ако са се заразили към края на престоя си, няма и да разберете.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Лейдимакбет

    3 0 Отговор
    Ако ги успокоява на английски, ще ги уплаши повече.
  • 20 когато т-на Драганова

    3 0 Отговор
    и останалите мутрохотелиери изкарат от речника си думичката „мърморещ турист”,тогава може и да си помисля да стъпя на мутроморието,ама само да си помисля хахаха
  • 21 алоу що ме изтрихте бря

    6 0 Отговор
    Модераторче,аре вземи отиди на кея в Созопол ии Поморие и да те видя кво прясно ще си купиш,НИЩО.В момента улов Черно море НЯМА!Всичко е замразено.Само едни маломерни миди от юли месец и това е.

    Коментиран от #23

  • 22 Ха ха ха ха ха ха

    4 0 Отговор
    Абсурдистански номера в Германия.
    Жалка практика на бананова държавица от 303-ия свят.
  • 23 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "алоу що ме изтрихте бря":

    Ами авторчето мрази прясно уловената риба.
    Предпочита нещо по-дълбоко замразенко,ей тъй на едно 3-4 год.и после родното мародерче да го пражне в едно олио от преди поне 4 дни.
    Та затова те е изтрил.
    Освен това тия от факти са убедени, че като изтрият коментар, с него трият и реалността.
    Явно посл.филми на Marvel в повече са им дошли.