Last news in Fakti

25 Декември, 2022 09:30 1 388 3

Германски лекари: Не ходете в спешното отделение с леко заболяване

  • германия-
  • здраве-
  • бърза помощ

Германското дружество по анестезиология и интензивна медицина (ГДАИМ) отправи призива в свое изявление, докато страната отбелязва Бъдни вечер

Германски лекари: Не ходете в спешното отделение с леко заболяване - 1
Снимка: Shutterstock

Асоциация на германските лекари призова обществеността да избягва да посещава спешните отделения на болниците, ако страда само от леки заболявания по време на празниците, предаде ДПА.

Германското дружество по анестезиология и интензивна медицина (ГДАИМ) отправи призива в свое изявление, докато страната отбелязва Бъдни вечер.

Хората трябва внимателно да обмислят дали са в състояние сами да се погрижат за някои "леки заболявания" у дома по време на Коледа и в края на годината, бе цитиран президентът на ГДАИМ Франк Ваплер. "Това може да запази болниците свободни за тези, които наистина имат сериозно заболяване и се нуждаят от спешна помощ", добави той.

Често анестезиолозите работят в отделенията за интензивно лечение или като лекари в спешната помощ.

По думите му от няколко седмици болниците са претоварени с пациенти, страдащи от респираторни инфекции, а заболяванията засягат и служителите, които ги лекуват. "Всички ние трябва да дадем своя принос, за да гарантираме, че тази ситуация няма да се влоши, особено по време на коледните празници", каза Ваплер.

Въпреки това той заяви, че по време на празниците няма да има сривове в работата на службите за спешна помощ или в предоставянето на спешно лечение.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чакайте и се надявайте

    6 0 Отговор
    Спешните отделения работят с приоритет за тези, за които няма време за отлагане на лечението или интервенцията. Тези с малка спешност ги оставят да чакат с часове и сами да се откажат да чакат, ако не е наложащо. За една новопоявила се херния чакахме 7 часа докато накрая обърнаха внимание на пациента и се разтуткаха дали ще могат да избутат карантиите обратно зад коремните мускули или ще ходи на незабавна операция
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Рошко

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    Урсуло фон пфайзер къде си?