27 Ноември, 2020 16:37 7 904 26

Разградски химик пробва лек срещу COVID-19

  • химик-
  • лек-
  • лекарство-
  • covid-19-
  • димчо димов

Димов е изпробвал лекарството при лечение на грип, а през септември и за коронавирус

Разградски химик пробва лек срещу COVID-19 - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Разградският химик Димчо Димов, който дълги години е работил в Научноизследователския институт към разградския Завод за антибиотици, опитва да създаде препарат за спасение от COVID-19, съобщи БНР.

Димов е изпробвал лекарството при лечение на грип, а през септември и за коронавирус. Това не е предписание за лечение на коронавирус, а един личен опит, който не бива да се прилага, ако лекарят не го е предписал.

Трябва да кажем, че този препарат не е преминал през изпитания, не е и одобрен от Изпълнителната агенция по лекарствата. Просто, личен опит и желание да се намери лек срещу коронавируса. Всяко изобретение може да помогне на науката да намери най-точното лекарство, нужно на човечеството, за да преодолее поредното вирусно заболяване, казва Димов.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Охо Бохо

    15 15 Отговор
    И защо тогава се публикува? Това, което се разбира с 2 думи, че е нещо като нищо. Човекът иска да си види името.
  • 3 Ето това е човек

    27 4 Отговор
    Браво! Обществото трябва да го финансира.
  • 4 Марчето

    25 4 Отговор
    И какво разбрахме от тази "статия" точно, че не ми стана ясно....
    С такива "журналисти", като Марчето, далеч ще стигне тази древна професия...
  • 5 Манги

    7 6 Отговор
    Подобрена белина с по-чист състав. Чистотата на концентрата е тайната
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 5 Отговор
    Ужас дано се оправи
  • 7 Да ама НЕ

    18 1 Отговор
    Човека е работил в Разградския завод и още повече е чул, че руската ваксина срещу COVID-19 според някои всъщност е ветеринарен препарат. Защо да не се пробва и той !? Дойде време ветеринари да лекуват хора. Ама след като се видя нивото и хъса на хуманните, медици, защо да не ни лекуват ветеринари. Ние и без това с всеки ден оскотяваме. А отгоре на това и не си го признаваме.
    И те така ................. !!!

    Коментиран от #26

  • 8 Мангъров

    4 2 Отговор
    Аз ги лекувам с липов чай и работи 2/100....

    Коментиран от #10

  • 9 Поредният заблуден

    3 8 Отговор
    търсещ да намери начин как да стане известен.
  • 10 Погребална кантора " Мангъров и Борисов"

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мангъров":

    ПИЙНЕШ ЛИПОВ ЧАЙ И МИНЕШ ВСИЧКИ С 200 ПО ПЪТЯ ЗА ГРОБИЩАТА. ВАЖНОТО Е ДА НЕ СЕ ПАНИКЬОСВАШ.
  • 11 гост

    11 0 Отговор
    То у нас преди години бяха направили изобретение,автомобилите да вървят с вода,добре че не го въведоха,не за друго ами и водата взе да става кът.

    Коментиран от #22

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Жоро

    2 2 Отговор
    Прочетете в "Блиц",там статията е по-пълна.Оняден излезе във вестник Екип 7.
  • 15 яко ни лъжат

    1 5 Отговор
    ТОЯ ХИМИК ДА НЕ Е РАБОТИЛ В ЗАВОДА НА ДОМУСЧИЕВ???? ТЕ ТАМ МОГАТ ДА БЪРКАТ САМО БЕЛО. ЗА ИЗНОС И ЗА ПАТЛАДЖАНИТЕ В БГ.

    Коментиран от #18

  • 16 Брад

    3 1 Отговор
    В отразяването е важен акцентът-една фалшива нота да сложиш и опорочаваш цялото произведение...Има виновни това нещо досега да не стане,защо научен съвет не отдели и финансира перспективните разработки?!А има милиони за Нероден Петко!...И широк друм за тролове...
  • 17 тошо

    2 5 Отговор
    луда работа,и селяните от някво западснало село вече са баш майстори на к19

    Коментиран от #19

  • 18 Centurion

    11 1 Отговор

    До коментар #15 от "яко ни лъжат":

    Човека е работил в завода за Антибиотици преди Домусчиев да има хабер от Разград.Там имаше вивариум с мишки,зайци,и котки.Разработваха се лекарства от научни колективи в микробиологични лаборатории и се тестваха,дори се работеше по лекарство против рак.Имаше и Чужденци в екипите основно Италианци.И днес и в миналото лекарствата произведени в този завод са помогнали и са спасили милиони животи и в България и в Света.Би трябвало да се отнасяме с уважение към труда и постиженията на тези хора.

    Коментиран от #25

  • 19 Centurion

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "тошо":

    Тошкоооо, Тошко,време за да преусмислиш някой твои погрешни представи и заблуди.Решението на много сложни на пръв поглед проблеми се таи в простите и обикновени неща.И да има подобна идея,и лекарство което смекчава атаката на вируса и да помага за по бързото възстановяване никои няма интерес да го признае и въвежда,още повече когато е плод на ума и творение на обикновен Българин.Никой няма да го патентова,там е мафия.Тези аптеки какво ще правят иначе!Никой няма да допусне едно лекарство да провали милиарден бизнес и то само в България.Човека дори и да е гений ще бъде усмян,злепоставен ,ще го изкарат луд или шарлатанин! Ако разработката попадне примерно в Хофман Ларош или подобна Фармацефтична компания може и да стане нещо.Нямаш идея за какво иде реч на този терен.
  • 20 5543

    1 0 Отговор
    Проба-грешка. Пробвай с ядрен взрив, ще стане, гаранция.
  • 21 Симов

    6 0 Отговор
    Човекът преобразува Витамин Е няколко пъти до спиродимер на хинон метид ,после продължава още нататък.Не можеш да го прочетеш,камо ли да го направиш.Може да излезеш от село,селото да не излезе от теб...
  • 22 Така де, така

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Ама тоя който го измисли, изчезна яко дим о хоризонта, ни вест, ни кост
  • 23 СусБе

    1 0 Отговор
    Има предложение лекарството да се изпробва на ония в Парлама-та и Прави-теле-ството. Ако оцелеят значи всички в България ще живеят. А ако пукнат то народа ни поне да оцелее!
  • 24 Не,ама да

    1 0 Отговор
    Този човек не е ветеринар.Друг ветеринар с име,който искаше да направи серум от животни,прилаган към хора,не бе финансиран.Искаше да съчетае лекарството със серума.
  • 25 Виолина

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Centurion":

    Напълно сте прав, заводът правеше разработки и синтези, работеха цели екипи и въпросният инж. Димов е съавтор на 22 патента за лекарства от времето 80-те 90-те години! Големи постижения за целия екип. Дано намери подкрепа сега, всичко си струва да се опита
  • 26 ракетко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да ама НЕ":

    руската е конска доза 5 пъти повече от другите е, за по сигурно но ...може и да е по добра,който оцелее де
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове