24 Март, 2021 14:08 8 640 196

Паметници на турски език провокират етнически конфликт (ВИДЕО)

  • турция-
  • паметници-
  • балканска война

Върху тях са изредени имена на неизвестни лица, за които без никакви доказателства, се твърди че по време на Балканската война са били "невинни цивилни жертви, избити от жестоките български войници"

Паметници на турски език провокират етнически конфликт (ВИДЕО) - 1
Снимка: Флагман

Бургаският лидер на ВМРО и общински съветник Георги Дракалиев разпространи във Facebook видеоклипове, заснети от него, показващи че в няколко села от община Ардино, област Кърджали, са издигнати паметници, изцяло изписани на турски език.

Върху тях са изредени имена на неизвестни лица, за които без никакви доказателства, се твърди че по време на Балканската война са били невинни цивилни жертви, избити от жестоките български войници, или пък че са воювали срещу българската армия – освободителка на Родопите.

По-конкретно става дума за:

1. Паметник-чешма в м-стта „Насуфлар съртъ“, в землището на с. Горно Прахово, която се оказа, че съществува отдавна и около нея се правят ежегодно събори и „мевлиди“, на които се почита паметта на неизвестни местни жители - жертви на българите. Изписани са имената на 8 души, техни „дядовци-мъченици, застреляни през Балканската война“. Преди 4 години, там е бил донесен и поставен ятагана на един местен човек, воювал срещу нашите освободителни войски, когото честват като герой.

2. Паметник в центъра на същото село, до когото са изправени стари османски надгробни камъни, а на самия паметник пише, че българите са унищожили местните гробища, нарекли са турците „безбожници“ и са изхвърлили мъртъвците им.

3. Паметник на входа на с. Ябълковец, точно след надписа „HOŞ GELDINIZ!”, с изписани на него имена на 6 души, „убити през 1912 г.“, като е допълнено, че има и още много, които не могат да бъдат изброени. Паметникът е построен със спонсорството на Ашъкгарип Али паша от гр. Измир, Р. Турция.

4. Гроб-паметник на входа на с. Брезен, с указателна табела на 4-5 „убити мъченици“ по време на Балканската война.

5. Паметна плоча на фасадата на джамията в с. Брезен с изредени имена на 13 души „мъченици на войната“.

6. Паметник в двора на с. Искра с изписани 11 имена на „мъченици“-военни жертви, издигнат от Садетин Гарип от гр. Бурса, Р. Турция.


На паметника в местността „Насуфлар съртъ“ преди време бе оставен ятагана на един местен човек, воювал срещу нашите освободителни войски, когото честват като герой
Тези паметници със сигурност са изградени, без да са спазени изискванията на ЗУТ, Закона за военните паметници и Закона за културното наследство. На някои от тях пише, че са спонсорирани от частни лица, граждани на Р. Турция. Абсолютно всички надписи по паметниците са на турски език, а изписаните имена не фигурират в подробните списъци на загиналите по време на войната, съхранявани в Централния военен архив.

Паметниците са издигнати незаконно, защото не са съгласувани нито с Министерство на отбраната, нито с Министерство на културата, и са изградени без никакви проекти, строителни книжа и разрешение за строеж. Въпреки това, някои от тях са били откривани лично от кметовете на община Ардино, които без изключение са представители на ДПС.

Тези паметници единствено провокират етнически конфликт и настройват местните жители срещу българската държава и техните сънародници от български произход и християнска вяра. Съгласно категориите строежи според ЗУТ, недвижимите паметници от „местно значение“ представляват строежи от втора категория и се премахват със заповед на началника на ДНСК.

Ето защо, Георги Дракалиев е подал в службата подробен писмен сигнал, придружен с множество снимки. Той настоява началникът на ДНСК да изпълни задълженията си, съгласно чл. 225 от ЗУТ и да издаде заповеди за премахване на тези незаконно изградени паметници, изписани на чужд език, касаещи неизвестни за историята лица и целящи единствено провокация срещу етническия мир в нашата Родина.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП

    155 22 Отговор
    Айде сега някой да оспорва смисъла на "възродителния процес".

    Коментиран от #7

  • 2 бушприт

    151 15 Отговор
    Прав е човекът. Това не бива да се случва. Къде гледат държавните органи?

    Коментиран от #25

  • 3 Нали сте мъже бе?

    112 7 Отговор
    Айде ходете ги бутнете или сте само политкомисари. Нали сте от управляващите партии, защо ги разрешите?

    Коментиран от #9

  • 4 стар трик

    44 81 Отговор
    Ей, тия смешковци от ВМРО, толкова им падна рейтинга, че се зачудиха как да станат известни и пак захапаха етническата карта, типично по комунистически!!!!!
    Това е Атака 2!
    Бйа Георги си взима лев, като съветник и се чуди как да си оправдае заплатката!
  • 5 А питам

    130 11 Отговор
    В Одринско има ли паметници от геноцида на Тракийските Българи?

    Коментиран от #12, #31

  • 6 Sss

    104 7 Отговор
    Има ли още наивници, които не виждат скритата замаскирана управляваща коалиция ГЕРБ-ДПС с любезното съдействие на Патриотарите и на Магарешки??? Кой позволява ДПС да прави каквото си иска? Кой раздава милиони само на общините управлявани от ГЕРБ и ДПС? Кои две партии приеха всички важни ключови решения и закони? На тези избори България решава дали ще продължи да пълни шкафчета и чекмеджета или ще има ПРОМЯНА.
  • 7 сила

    89 20 Отговор

    До коментар #1 от "БКП":

    БЕШЕ НАЙ ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ НА БКП....малко позакъсняло,но исторически правилно и далновидно

    Коментиран от #26, #110

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 стар трик

    33 76 Отговор

    До коментар #3 от "Нали сте мъже бе?":

    Защо да ги бутат бе? На кой пречат? Това ли е проблемът, направили са си хората паметни плочи!?
    Ами да отидат на гробището и да разровят гробовете на българските турци, че са си надписали плочите на турски!?
    В Турция, Гърция, Македония плочите са надписани на български език, някой да ги е бутнал?

    Коментиран от #28

  • 10 Да,да

    39 16 Отговор
    Трябва да има такива паметници, за да може тези, които четат турски да знаят, че не е времето на Сюлейман великолепни. Да си зададат въпроса защо няма такива на български в Анадола, например.
    После може и да питат защо ние сме, а те не са в Европа.

    Коментиран от #18

  • 11 Борис

    41 11 Отговор
    Само да чуе динко а той ще разбере рано или късно сам ще ги премахне не му трябва днск като няма държава има население като динко
  • 12 стар трик

    28 54 Отговор

    До коментар #5 от "А питам":

    В Турция, Гърция и Македония ИМА паметници, български и са с български надписи!?
    Вие нормални ли сте бе хора!?
    Какво го слушате тоя тулуп?

    Коментиран от #23, #27, #33

  • 13 Факт

    38 10 Отговор
    България се управлява от модела Борисов-Доган-Беевски-Гешев... СТАТУКВОТО със зъби и нокти се бори, играят вабанк, да си запазят властта- ГЕРБ, ДПС, ВМРО, Воля иНФСБ са пазители на СТАТУКВОТО... Всеки глас против тях е важен и е глас за ПРОМЯНА!
  • 14 СМЯХ

    40 13 Отговор
    ТОВА Е ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ТЪРГАШИ И ЛЪЖЦИ В БУРГАС. ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ЛИСТАТА НА ГЕРБ. В ЦЕНТЪРА ПОСТРОИ КООПЕРАЦИЯ КОЛКОТО ПАМЕТНИКА АЛЬОША. КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ТАКИВА Е УБИЕЦ НА ЪБЛГАРСКОТО. ПРОДАЖНИК ОТ ГОДИНИ, НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ. НЕ СЪМ ОТ ДПС НО БИХ ПРЕДПОЧЕЛ ТЯХ ПРЕД ПРОДАЖНИЦИТЕ НА ВМРО.
  • 15 Вера

    55 15 Отговор
    Губим страната си.
    В Гърция например, това нещо е невъзможни да се случи. Направете си извод в какво положение е държавата.
    Много подла и жалка работа.

    Коментиран от #21

  • 16 ПагРеот

    30 13 Отговор
    КОЛКО УДОБНО СЕ ПОДМИНАВА, ЧЕ ТОЯ Е ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ГРОБ В БУРГАС...Много лесно се вързвате, че ЦИГАНСКАТА ПАРТИЯ ВМРО Е НЕЩО СВЯСТНО.ПРОДАЖНИЦИ И ТЪРГОВЦИ.
  • 17 Moй

    27 5 Отговор
    Е хайде де, къде се забавихте толкова. Вече се чудех защо никой не вади етническата карта по време на избори и се бях притеснил, но вече всичко е наред.
  • 18 стар трик

    14 23 Отговор

    До коментар #10 от "Да,да":

    Кой ти каза, че няма?
    Никой не бута паметни плочи, нито гробове, до там ли стигнахте бе!?
    Ей, аман от луди в тая територия!
  • 19 Васиу лефски

    11 42 Отговор
    Вечна памент на братята турци загинали за защита на българия от болшевишкото нападение и окупация

    Коментиран от #60

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 стар трик

    13 24 Отговор

    До коментар #15 от "Вера":

    Кво губиш ма, в Гърция има паметни плочи на български език!?
    Как ще чупиш паметни плочи, за какво!?

    Коментиран от #34

  • 22 ЧИЛЯК

    21 38 Отговор
    И какво направи възродителният процес?Засили националистическите настроения сред турците!!!Ами какво да кажем за паметника на съветската армия в София?Плюс това тия паметници изведъж се пръкват предизборно, за да може някои да си мобилизират електората-ДПС и ВМРО!На едните ще обясняват, че виждаш ли българите и ВМРО са заплаха, затова гласуваите за нас ние ще ви пазим от българите, а на другите респективно ВМРО електората ще им се обснява как те се борят с турците за българщината и затова гласувайте за нас!!!Само, че в бургаско има места, където се говори само на руски вече, там български не се говори!!!Така, че погледнете и това уважаеми патриоти, руските пара-военни формирования по морето също ги вижте, че с тая турска мантра вече сте банални!!!ЕРДОГАН И ПУТИН СА СИ ПЪРВИ ПРИЯТЕЛИ , А КОГАТО ДВЕТЕ ИМПЕРИИ СА ЗАЕДНО ЗА БЪЛГАРИЯ СТАВА ОПАСНО!!!АМА КОЙ ДА МИСЛИ!!!А ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС , СЛЕД НЕГО БЪЛГАРИЯ РУХНА, САМО НАЛЯХТЕ ВОДА ВЪВ ВОДЕНИЦАТА НА ТУРСКАТА ИКОНОМИКА, В КЪРДЖАЛИЙСКО ЦЕЛИ ПРЕДПРИЯТИЯ СПРЯХА РАБОТА, А БЪЛГАРИ ТАМ НЕ ОТИДОХА ДА РАБОТЯТ, ОСВЕН ТОВА И ДОМОВЕТЕ НА ТУРЦИТЕ БЯХА ОТНЕТИ, ПРОДАВАХА ГИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ, БИХА ХОРАТА ЗА НИЩО!!!!С ЕДНА ДУМА СТИГА БАЛАМОСВАХТЕ ХОРАТА, НАПРАВИХТЕ СИ ГИ ТИЯ ПАМЕТНИЦИ ЗА АГИТАЦИЯ , СЕГА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ АХ ВИЖДАШ ЛИ СЕТИХМЕ СЕ!!!ЖАЛКА ИСТОРИЯ!!!!
  • 23 А питам

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "стар трик":

    Дай пример на въпроса ми, не ми излизай с общи приказки

    Коментиран от #30

  • 24 Свд

    18 21 Отговор
    И нека противопоставянето да започне.
    Хората си почитат предците.
    През Възродителния процес(колко мирно звучи, само) едни такива патриотчета, родолюбци ходеха и чегъртаха имената от паметниците на гробищата. Сега други се опитват да насъскват и противопоставят етносите. Тъжна действителност. Ето и нещо невероятно. По време на войните ни българите също както сърбите,гърците,румънците и турците са убивали, изнасилвали и плячкосвали. Това е.

    Коментиран от #45

  • 25 Коронавирус мутафчийски

    30 4 Отговор

    До коментар #2 от "бушприт":

    На този човек партията муе на власт 4 години сега ли се сетиха2 шкембе патриотите.
  • 26 АМИ

    16 19 Отговор

    До коментар #7 от "сила":

    И кое му е правилното бе?Българите продължават да раждат по - малко, след тоя велик акт държавицата ви рухна, нещо не видях някой да отиде на мястото на турците в кърджалийско, но затова пък засили националистическите настроения сред турците и спомогна за появата на ДПС!!!!А Доган си е човек на БКП/БСП от цигански произход, дори не е турчин!!!Далновидно и правилно ви правят на шматки!!!

    Коментиран от #36

  • 27 Бял чиляк

    23 3 Отговор

    До коментар #12 от "стар трик":

    Дай да ги видим, къде са тези паметници и надписи на български ...

    Коментиран от #35

  • 28 Ха ха

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "стар трик":

    А не бе.Иди и виж преди да пишеш наизуст.
  • 29 Смешник патрЕотарски

    19 4 Отговор
    На хората им писна от пещерния патрЕотизъм... искат да живеят добре, с висок стандарт и тенденция за развитие. Стига с тия алабализми от 19 век, жалки домогвачи да власт.
  • 30 стар трик

    13 19 Отговор

    До коментар #23 от "А питам":

    В Турция има български паметници на български език, паметникът или паметната плоча си е паметна плоча, какво те бърка тебе?

    Коментиран от #37

  • 31 Македонец

    13 15 Отговор

    До коментар #5 от "А питам":

    Във Виена има паметник на Съветската армия с изписани имена на Руски, опаааа, сбърках, на Български език, няма Руски(според някой си....) това е история, бе г-да политици, не си правете някакъв РR, вместо да мислите, как ще я карате без партийни субсидии.

    Коментиран от #186

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ха ха

    18 5 Отговор

    До коментар #12 от "стар трик":

    Дали са в които се описват зверствата на турците?
  • 34 Вера

    28 13 Отговор

    До коментар #21 от "стар трик":

    Защото са недоказани и са ЛЪЖА.
    Още повече,сле 5 вековен тормоз и убийства не може турската политика през 1912-13 да избие 60 000 тракийски българи, и да няма отмъщение от българи на няколко заблудени турци.
    Айде като се турчееш заминавай в турско

    Коментиран от #38

  • 35 стар трик

    15 5 Отговор

    До коментар #27 от "Бял чиляк":

    Паметник на първия български екзарх - Антим I в двора на църквата "Св. Константин и Елена" в Одрин, примерно.

    Коментиран от #49

  • 36 Само питам

    17 7 Отговор

    До коментар #26 от "АМИ":

    Ти евреин ли си,китаец ли си?Какво те интересува държавицата НИ? Гледай си задниците на господарите ти и не мърляй тука.
  • 37 А питам

    23 7 Отговор

    До коментар #30 от "стар трик":

    Пак питам, има ли паметник за геноцида на Тракийските българи 1912-1913 ?

    Коментиран от #43

  • 38 стар трик

    15 15 Отговор

    До коментар #34 от "Вера":

    Вера, ти рускиня????
    Кво отмъщение те гони, ти нормална ли си, живеем в 21 век!!!???
    Ей, ненормалници, на хората им писна от вашия русофилизъм и изтрещял патреотизъм, айде у лево!
    Все едно холандците да отмъщават на германците за втората световна!?
    Вие нормални ли сте, питам?

    Коментиран от #71

  • 39 Етническите провокации

    21 11 Отговор
    Ги правите вие. Оставете хората да си почитат героите.

    Коментиран от #44

  • 40 Хайл

    6 12 Отговор
    ОТ КОГА БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ СМЕ С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД и какво ОЗНАЧАВА "МЕСТНИТЕ" другарю Живков,колко малко не ти достигна
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Хасан

    13 16 Отговор
    Всеки си почита своите жертви ..

    Коментиран от #56

  • 43 стар трик

    15 12 Отговор

    До коментар #37 от "А питам":

    Аз да не съм енциклопедия бе пич, потърси в нета, кво питаш!?
    Кво значение има, защо ще им чупиш плочите на хората, какво са ти направили?????
    Или трябва да се активизира електората на ДПС за изборите ли????
    Тва ли е идеята, да се плашат българските турци, скапни комунисти.

    Коментиран от #50, #74

  • 44 Хайл

    18 5 Отговор

    До коментар #39 от "Етническите провокации":

    Кои "герои" ???? С какво са допринесли за България??? Според теб в Батак турците не са клали българите ли????

    Коментиран от #52, #53

  • 45 Да де

    16 3 Отговор

    До коментар #24 от "Свд":

    А знаеш ли колко турци и евреи са се били и са загинали на страната на България при превземането на Солун?Има исторически документи за това.Сега същите ги изкарват борци срещу България и нейните интереси.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 стар трик

    8 6 Отговор
    ВМРО, обединителят на ДПС и плашилото за българските турци, ибириците на Доган!
    Вадят скелетите от килера!
  • 48 Аааа не е така

    5 9 Отговор

    До коментар #8 от "стар чалмар":

    Аз твоята козичка редовно я опъвам когато през уикенда я проводиш на пазара в Едирне 🤣🤣
  • 49 Бял чиляк

    16 8 Отговор

    До коментар #35 от "стар трик":

    Май пшшеш колкото да не заспиш....Колко зъркви има в туркия и колко джамии има в България???? И къде ще сръвняваш паметник на екзарх в църква,който е одобрен от турската държава с някакви плочи скрити в шубраците из помашките села???!!!

    Коментиран от #54, #59

  • 50 Само питам

    16 2 Отговор

    До коментар #43 от "стар трик":

    Ти къде беше когато поругаха в Охрид паметната плоча на удавените ни в езерото пенсионери?А заличените надписи по църквите там ,виждал ли си ги?Аз да.И не по интернета.

    Коментиран от #55

  • 51 България

    13 7 Отговор
    Ние какво да кажем за БАТАК?
  • 52 стар трик

    12 8 Отговор

    До коментар #44 от "Хайл":

    Тези паметници са от Първата световна война, какво робство те гони, айде стига вече с това робство, избийте си ги тези комплекси!
  • 53 Ами не са

    8 16 Отговор

    До коментар #44 от "Хайл":

    В Батак помаците клаха българи ...и то не толкова много колкото раздухваш.

    Коментиран от #62

  • 54 Ами тогава държавата ги одобрява

    1 5 Отговор

    До коментар #49 от "Бял чиляк":

    И ти си рахат, нали това ти е проблема, че не са одобрени...

    Коментиран от #58

  • 55 стар трик

    10 10 Отговор

    До коментар #50 от "Само питам":

    Ами нали точно това казвам, не схващате ли?
    Хубаво ли е макетата да ни чупят плочите? Не!?
    Защо тогава искате вие да чупите плочи, това ли е проблемът????

    Коментиран от #57

  • 56 Хайл

    19 6 Отговор

    До коментар #42 от "Хасан":

    Едно е жертва,друго е герой или "мъченик" Мъченици са избитите всички българи,клани,набивани на кол,горени за това,че не са сменили вярата си и народа
  • 57 Хайл

    13 6 Отговор

    До коментар #55 от "стар трик":

    Югозападните българи /макетата/ чупят български плочи там,та да попитам-що не си занесете плочите в любимата турция и никой няма да ги докосне ЗАЩО И ПО КАКВА ПРИЧИНА ТРЯБВА ТУРСКА ПЛОЧА ДА Е В БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #61, #63

  • 58 Бял чиляк

    8 3 Отговор

    До коментар #54 от "Ами тогава държавата ги одобрява":

    То няма кой да ги одобри,освен помацити,където се имат за турци и България им е враг.Схващаш ли...
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Слава на Комунизма в България

    6 9 Отговор

    До коментар #19 от "Васиу лефски":

    Слава на комунизма в България,ЖАЛКО ЧЕ НЕ СА ИЗЧИСТИОИ ВСИЧКИ СЕДЕСАРИ ДО КРАЙ НО ИДЕА ново време,ще ги чистим седесарите нагли и мтъсни
  • 61 Бял чиляк

    11 3 Отговор

    До коментар #57 от "Хайл":

    Ака бяха направили една чешма с турски надписи, никой нямаше да ке дразни. Но паметник на башибозуци.....Жорката драгалиев,пак се прави на интересен, тез плочи на башибозуците да не са от вчера защо мълча до сега....??!!

    Коментиран от #67

  • 62 Хайл

    14 3 Отговор

    До коментар #53 от "Ами не са":

    А стига бе,аз не съм ходил в църквата и не съм видял черепите и костите на избитите българи ли,не съм видял кладенеца копан с ръце за вода???? Има паметни плочи с имената на избитите,знаеш ли че е доста дълга като надписи с БЪЛГАРСКИ ИМЕНА,а колко не са били разпознати...което съм видял с очите си не може никой да ме убеди че не е така
  • 63 стар трик

    5 14 Отговор

    До коментар #57 от "Хайл":

    Хахаха, ти наистина не си в час!
    Защото така е прието, казва се етика, морал, всеки си почита падналите войници, такава е политиката!
    Уважение!
    Ако искаш да не ти чупят плочите, не чупи и ти плочите на другите страни участвали в бойните действия!
    Чупенето на плочи е вандализъм и простащина!
    Турция не ми е любима, просто искам България да бъде уважавана страна и нашите плочи също да не бъдат чупени!
    Освен това, тези плочи не са турски, а са написани на турски език на български турци убити в бойните действия по време на първата световна война, какъв е проблемът да са на турски език, бърка ли те нещо?

    Коментиран от #76, #78, #94

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Наркос

    9 5 Отговор
    Не съм ги видял иначе да съм ги махнал по-бързата процедура

    Коментиран от #75

  • 67 Хайл

    17 6 Отговор

    До коментар #61 от "Бял чиляк":

    А ти помниш ли преди време двама братя в лудогорието някъде беше направиха "паметник на незнайния турски войн" какви български интереси е защитавал "турския войн" за България??? Паметник на поробител къде е направен по света??? НИКЪДЕ

    Коментиран от #88, #127

  • 68 кочо

    11 9 Отговор
    ТРЯБВА ДА ВЪРНЕМ ГРАНИЦАНА ПО ЛИНИЯТА -МИДИЯ-ЕНОС ЗАВОЮВАНА ПРЕЗ 1912Г. ОТ НАШАТА АРМИЯ ЗА КОЯТО ЗАГИНАХА 87000 БЪЛГАРИ.ПРЕДАТЕЛЯ ФЕРДИНАНТ И СИНА МУ БОРИС ТАКА И НЕ ИСКАХА ДА СИ Я ВЪРНАТ.ДОРИ И РУСКИТЕ КОМУНИСТИ ПРЕЗ 1944 НЕ ИСКАХА.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.
  • 69 Хайл

    11 7 Отговор

    До коментар #65 от "Мехмед":

    И във всяка джамия ще има по едно прасенце намазано с мас да не можете да го хванете...сами ще си съборите ракетите
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Вера

    9 3 Отговор

    До коментар #38 от "стар трик":

    Говоря за 1912, лесно е да се правиш на не разбрал, така ви отърва

    Коментиран от #102

  • 72 Бял чиляк

    7 10 Отговор
    Друго за ,което лъже драгалиев е, че няма избиване на помаци. Още с освобождението българите си отмъщават на помаците за Батак. Това го има доказано и описано в интернет и драгалиев го знае. Истинските турци избягаха от България, останаха лилавите и помаците.Бой тоша им даде шанс, да избират между туркия и България. Тия,които са в туркия не трябват да гласуват. Иначе, България се превруща нещо,като Източна Румелия, но цялата
  • 73 ман

    11 4 Отговор
    КАРАКАЧАНЧЕТО /ВМРО/ Е КУЧЕНЦЕТО НА ДОГАН АКО НЕ ВИ Е ЯСНО.
    НЕЩО КАТО ЛЯВО МАДО.
  • 74 А питам

    15 6 Отговор

    До коментар #43 от "стар трик":

    Ах колко е лесно, в Одринско да няма паметник на избитите Тракийски Българи, а тук да има недоказани паметници на измислени турци. Бре..
  • 75 ХХХL

    5 6 Отговор

    До коментар #66 от "Наркос":

    По бързата процедура само можеш да го усвоиш заднешката.
  • 76 Хайл

    13 6 Отговор

    До коментар #63 от "стар трик":

    В бойни действия срещу кого? Срещу България ли-такива паметници НЕ ТРЯБВА ДА ИМА...ИМА ЛИ ПАМЕТНИК ЕДИН ПОНЕ НА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК ПАДНАЛ ПРИ ОДРИНСКАТА КРЕПОСТ В Турция-НЕ,НЯМА, при загиналите българи при Люлебургаз има ли? НЕ...дай да направим паметник на терористите от гара Буново и гара Пловдив,че избиха и малки деца...лошо,лошо мислиш

    Коментиран от #77

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Хайл

    7 1 Отговор

    До коментар #63 от "стар трик":

    Знаеш ли че в Белгия има гробища на американците,англичани,канадците,австралийците и НЕМЦИТЕ,но има паметници на всички освен в НЕМСКИТЕ ГРОБИЩА...РАЗБИРАШ ЛИ РАЗЛИКАТА

    Коментиран от #82

  • 79 Бял чиляк

    5 7 Отговор

    До коментар #65 от "Мехмед":

    На Шипка ще ходиш за шипки и гъби...

    Коментиран от #92

  • 80 Мария

    14 4 Отговор
    Идат избори и театърът започна,жалко за България, че всеки път се намира кой да им повярва!Цял свят върви напред ние назад!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Бял чиляк

    12 5 Отговор

    До коментар #78 от "Хайл":

    И кого сме ограбили???? Идват тук всякакви боклузи и ние ги гоним.България е най-старата държава в Европа...и еврогея ще преживеем
  • 83 Бял чиляк

    19 6 Отговор

    До коментар #81 от "Мехмед":

    И как съхранихте българина и от кога го пазихте???. Защото, България съществува 1000год.преди да дойдат суджуците. А ти лилав ли си или обикновен предател?
  • 84 Вера

    16 7 Отговор
    И да е истина, това за избитите няколко турци (в което се съмнявам), е резултат от системния тормоз и геноцида над Тракийските българи. НЕ МОЖЕ в страна, която е преживяла такова вековено изтезание, унижение, да се правят паметници на турският поробител.
    Все едно в Армения да позволят паметник на турски за турския аскер, или в Гърция за робията и геноцида над Пондийските гърци. Просто е недопустимо.
    Тава е само в България, и е гавра с паметта на нашите изстрадали български прародители.
    Отвратително и нагло.

    Коментиран от #87

  • 85 Вера

    15 8 Отговор
    Границите са отворени,който се чувства и милее за турция да ходи там, там да защитава турските си интереси . В България не може да се защитават турски интереси.
    Твърде много вече сме преживели и преглътнали от турска страна. Стига вече.
    ОСТАВЕТЕ НИ НА МИРА!!

    Коментиран от #100

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Бял чиляк

    9 4 Отговор

    До коментар #84 от "Вера":

    Кучето скача според тоягата...Допреди 1997год, това беше невъзможно.Сега си има и един американски антибългарси паметник на пилоти бомбардирали България....Иначе, прочети за Тъмръш.....Нека знаят какво ги чака,ако пак посегнат на България!!
  • 88 Македонец

    8 4 Отговор

    До коментар #67 от "Хайл":

    В България, бе!
    Паметник на убийците на Кап. Списаревски, в София. Не се правете на ощипани! Ще мълчите пред господарите и ще “тролите” по форумите, за друго не ставате!

    Коментиран от #90, #95, #106

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Хайл

    9 6 Отговор

    До коментар #88 от "Македонец":

    Ти мислиш ли че няма да бъде премахнат? Това че продажниците са го разрвшилу не значи че народа го иска....ти като си македонец що счупихте българските паметници
  • 91 Метин

    7 7 Отговор
    Надписите да се напишат на английски, както е навсякъде в България!

    Коментиран от #93

  • 92 Хайл

    5 0 Отговор

    До коментар #79 от "Бял чиляк":

    И за това няма да ходи...ще се търкаля до Казанлък поне
  • 93 Хайл

    11 6 Отговор

    До коментар #91 от "Метин":

    В България на български,като искаш иди в англия за английски...как е на английски "Metin otide na kyra"
  • 94 МХмм

    13 2 Отговор

    До коментар #63 от "стар трик":

    Само ти неандерталка тикво говориш за чупене на плочи тези плочи трябва да бъдат ПРЕМАХНАТИ. И да трябва защото не трябва да се толелират чужди доктрини. В тея плочи говорят за неща които уж са се случили 1912 на език създаден след 1912 ... и на прост човек като теб трябва да му "светне" кой и защо ги е поставил там и защо трябва да бъдат ПРЕМАХНАТИ !!!
  • 95 Бял чиляк

    10 3 Отговор

    До коментар #88 от "Македонец":

    Паметника на американските убийците се намира в посолството на сащ, т.е. това се води тяхна територия. Там ако искат и на Джеронимо да си правят паметник....Но извън там, няма как да стане....веж, по шубраците помацити могат да си пишат Айще+Асан...
  • 96 Турчин

    15 10 Отговор
    ВМРО какво , спадна ви рейтинга и няма да влезе в парламента нали? Защото пак се хванахте за турския рязан. През 1912 г. в Родопите, Рила и Пирин се случват толкова потресаващи и нечовешки неща, че самите православни свещенници изпратени да "покръстват" хората там се възмущават от мерките и палачите. Какво? Дошли сте на земя където 100% говорят турски и са мюслюмани за "освободители" се имате? Глупаци. А паметниците на офицерите утрепани пред Едирне и на Чаталджа какво търсят в църквите в двата турски града Едирне и Истанбул? Единственния провокатор сте вие ВМРО убийци на двама министър председатели на България Стефан Станболов и Ал. Станболийски-кръвопийци сте.

    Коментиран от #97, #156

  • 97 Бре аре бе

    13 8 Отговор

    До коментар #96 от "Турчин":

    Върни се назад в историята и виж кой от къде е дошъл. Стига с тая смешна турска пропаганда.

    Коментиран от #101

  • 98 Фатих

    11 16 Отговор
    Единственният провокатор и мръсник тук е този мръсен,гаден лъжец и крадец. Само да посмеете да махнете тези паметници на избитите от българската армия хора, ще имате още хиляда из Родопите и няма да ви стигнат парите да ги дигнете.
    Армия "освободителка" не убива мирни хора, не ги разорява и не пали села и градове, не ги оставя гладни на сред зима без провизий. Армията "освободителка" се посреща с цветя и песни а не с пушки и куршуми.
    Армията "освободителка" дори и 72 години по-късно влезе в тези села с автомати БТР$и,танкове и специални войски и пак проля кръвта на невинни и невъоръжени жени, деца и старци.
    Армията "освободителка" и просташкото племе изгони от бащините си огнища милиони и ограби труда, къщите,добитъка им и пак не прокопса.
    Защо пък ви търпим не ми е ясно? За цялата тази пародия е виновен Ахмед Доган.Акобеше се съгласил с нас през 1991 година сега нямаше въобще да говорим за тези неща защотот щяхме да си имаме плет между си и всеки щеше да си гледа държавата и народа със своите паметници, традиций език и култура. Но все още не е късно...

    Коментиран от #157

  • 99 ужас

    13 9 Отговор
    Ето това се случва, докато българите спят. Турците бавно и повсеместно превземат държавата им на всички нива. Българите, защитници на родината си, са наричани убийци в собствената си държава. В същото време нашествениците-убийци в лицето на османските турци, са наричани жертви. Това е естествения резултат от всички идиотски либерализации уж на човешките "права" и непрекъснатото пребиваване на техния стожер ДПС във властта. За такова нещо направилите тези чешми и надписи трябва да получат 10 години затвор. Интересно къде са българските служби или просто им е наредено да си мълчат пред господаря от Турция. Жалки народе, дали изобщо заслужаваш свободата си !
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Бял чиляк

    17 8 Отговор

    До коментар #100 от "Фатих":

    Каквото посееш това ще жънеш....За издевателствата над българите за 500год.какво очаквате??!!!Всичко се връща. Живееш от милостинята и добротата на българина,че ви оставихме тук, а трябваше са направим с вас това което наравиха турките в Одринска Тракия...Тук нямаш бащино огнище, а си на гости, не прекалявайте с гостоприемството ни!!!! В Одринско, още сте завоеватили и има договор за обещетение на тракййците,които избихте и прогонихте от земи населвани с българи повече от 1300год, ако не броим траките. Не се изживявай на голям бабаит, ми вземи си направи един ДНК анализ.

    Коментиран от #107

  • 104 Бре аре бе

    11 5 Отговор

    До коментар #101 от "Турчин":

    Да, добре, разрах.
    погледни историята преди 15 век .
    Иначе, къде са днес"великите" османци?
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Ало Маке

    10 2 Отговор

    До коментар #88 от "Македонец":

    Тези "господарите" на вас какви ви се падат? - Втори братовчеди или пак господари?
    И кой и къде е този паметник на убийците на Списаревски? - Ами той е същият паметник на убийците на мирните българи. (Списаревски не е убит, а е извършил саможертва и е убивал американците, за да предпази от тях цивилните българи.) И паметникът на убийците на цивилни граждани, вкл. на жени, деца и старци в България е точно пред посолството на господарите в София, на които се кланяте и в Скопие и се оплаквате от българските си роднини.

    Само че всяка крушка си има опашка. И опашката на избиваните мирни български граждани е обявената "символична" война от тъпото фашистко правителство на Царство България на САЩ и на Великобритания, в полза и за солидарност с тогавашните ни господари - фашистката и нацистка Германия.

    А опашката на ВМРО-Каракачанов е, че се подгъ$ва на същите тези американци, които избиваха цивилните български граждани, гласува и купува ведно с ГЕРБ, НФСБ и ДПС американските ненужни и вредни за българската национална сигурност осем хвърчила на картинка, на свръхвисоки цени - най-високите в целия свят(!!!), предплаща ги и поръчва още осем от същите хвърчила за провокиране на война с Русия ( не с Турция!).

    Другата опашка на ВМРО-Каракачанов е да се сети две седмици преди изборите къде какви турски паметници, унизителни и разделящи българската нация, има в България, а четири години от ВМРО се правиха на ударени и заедно с ДПС слугуваха на САЩ, нАТО, ГЕРБ..
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Според

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "сила":

    действуващото законодателство БКП е престъпна организация,а членовете ѝ следователно са две категории - или престъпници или съучастници.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Бре аре бе

    16 9 Отговор
    До коментар #101 от "Турчин":

    Ти какво си мислиш, че само Османската империя е велика ли. Да, велика в изтреблението.
    Отвори енциклопедия Британика и виж за:
    First Bulgarian Empire
    and
    Second Bulgarian Empire

    Имало е империи като османската сътворени от завоевания, грабежи, убийства, робство.Това е най-лесния начин, почти всички империи са по този начин.
    Имало е и империи като Българската сътворени без робство и грабежи с висока култура, духовност и благородство, народи и племена доброволно присъединявайки се под тяхна закрила. Това е ВЕЛИКА империя.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Мехмед

    13 9 Отговор
    Щe иcкaмe пaмeтник и нa Шипкa, къдeтo хиляди ocмaнcки вoини зaгинaхa зaщитaвaйки
    рoдинaтa cи cрeщу руcкия oкупaтoр. Тoвa e нaшe прaвo. Нe e въпрocът дaли, a кoгa.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Браво, Браво

    17 2 Отговор
    Същият този създава етнически конфликт, настройвайки българи срещу турци в България. Такива измекяри биха продали род и родина... Жалки продажници, именно, когато вие сте били на власт е изграден паметника, защо точно сега преди избори настройвате хората едни срещу други
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Въпрос

    16 1 Отговор
    Ами ВМРО какво правихте за 10 години с герберастите на Бойко , че се сетихте сега , точно преди изборите ?

    Коментиран от #168

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Бял чиляк

    7 7 Отговор

    До коментар #113 от "ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ":

    То за туй новото строителство пада,от такива строители,като вас. Гледам и у любимата ви туркия е същото...Няма как да наема такива да ми строят къщата,да ми правят ремот,или да ги вземам на работа. Таааа, как ме гледаш не разбрах, защото ако такъв не го вземеш на работа ще умре от глад. Тия,като работят да не е ангария, нали му се плаща. Знаеш ли как се молят за работа,защото никой не ги иска, те името си не могат да напишат. Бай тошо имаше програма за вас, ама само с екскурзията го запомнихте. Бяхте с превилегии, ама туркия ви подлъга!!Взе читавите, а простите ги върна в България, та сега не се траят. Таааа викаш, да си овчар и строител значи да ни храниш, нали ти се плаща бе....мислете малко преди да пишеште нещо!!!

    Коментиран от #136

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 така ли

    6 3 Отговор
    драка!Ще война ли ще правиш?!Времено такова е било!21век?!В България живеят българи,турци,македонци,арменци ,роми и др. и строят нашият живот!Айдеее ,келеши...
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Грешката

    11 10 Отговор

    До коментар #124 от "Турчин":

    на Бай Тошо беше, че ви остави в България. А той ви остави от страх от война с Турция и защото му казаха, че сте българи с турско самосъзнание.

    И двете са верни.

    Но през 1989 г. Тодор Живков сгреши, че ви остави. Тогава войната към която тласкате България щеше да е в полза на България и щеше да прерасне във война между Варшавския договор и нАТО. На територията на България и на турска територия нАТО и Турция нямаха никакъв реален шанс за победа.

    Българската армия беше най-силната армия на Балканския полуостров.

    Благодарете за малодушието на Бай Тошо!

    Коментиран от #145

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Бял чиляк

    12 9 Отговор

    До коментар #122 от "Мехмед":

    Толкова ли е трудно са разбереш,че щом живееш в една държава, трябва да се държиш,като част от нея, а не да претендираш,че е твоя. Цяла европа пропищя от тъпи турски претенции. Който не му харесва, да заминава за туркия, докато я има още!!!

    Коментиран от #151

  • 135 стоян георгиев

    10 3 Отговор
    проблема е сериозен предвид че риториката на реваншистите и от двете страни на барикадата е модерна сред българи и турци.трябва сериозен дебат по темата ,а не бабаитлъци с ятагани или комитски пищови.трябва да се изкорени реваншизма между българи и турци и да се върнем към заветите на Апостола за чиста и свята република в която етносите имат равни права пред законите на страната!
  • 136 ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

    9 6 Отговор

    До коментар #125 от "Бял чиляк":

    Ти първо излез от панелката -бърлога и си построй къща и тогава пиши. За да си построиш къща ще минат 150 години. Защото още пасете там където ви оставихме през 1989 година.

    Коментиран от #139

  • 137 Бял чиляк

    7 4 Отговор

    До коментар #133 от "Турчин":

    Туркя има да ми плаща заграбеното или да ми го връща. Мармара......Гледах скоро, има накакви туземци в земите ми!!

    Коментиран от #142

  • 138 бягай бе

    4 0 Отговор
    мекере!Някакви пикливи избори ?!....
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 До факти

    10 2 Отговор
    Уважаеми, с какво заслужих да ме изстриете!? Името ми беше: Българин. В коментарите под тази статия виждам турчин, македонец..и тем подобни съседи измекяри. В публикацията си написах Наздраве на всички мои съграждани които се чувстват Българи. Да не би думата Бог!? Да ви е проблем. Понеже завърших с Бог пред нас... Ние след Него.
  • 144 Бракя !

    1 7 Отговор

    До коментар #119 от "Вера":

    Да начукаме паметни плочи на нашите хероични разузнавачи, предали важни сведения на Батюшката Расия, която ще ни освободи от омразното турско, пардон, Американско робство и тиранство. Всички на уружие, да защитим Суверенитета и Независимостта на Чистата и Свята Демократска Република !
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Гошко

    5 2 Отговор

    До коментар #145 от "Турчин":

    Много си "отракан"!? Мхм... Бре..бре...и самочувствие
  • 148 гласоподател

    8 5 Отговор
    Георги Дракалиев не възможно е да живееш в Бургас и в Турция да не ходиш.Сигурно са те записали там, с физиономията барабар. Носи си и вазелин следващият път когато ходиш до южната съседка.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Сеирджия

    5 7 Отговор

    До коментар #134 от "Бял чиляк":

    Виждате докъде ви докараха "цивилизованите" рашки, швабски и американски империалисти и братушки.Оставиха зад себе си ванючая постна чорба, та половината народ се изниза в чужбина, проклинайки безбройните си "асвабадители" и родните Юди. Току виж "азиатския" турски империализъм ви "Възродил", вдигнал на крака, угоил, за да има какво да крадете впоследствие.
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Бял чиляк

    7 2 Отговор

    До коментар #149 от "Турчин":

    Щото съм добър и милостив ще ти обясня що е туй тайни съглашения и договори,че барем разбереш,че като войници турчина е нула. Винаги се надява някой друг да го опази, а после са разтяга локуми...""""Въпреки, че след Букурещкия мирен договор (28 юли 1913 г.) България е заобиколена само с врагове, които са същевременно и алчни съседи, тя прави опит да намери съюзник сред тях. Това на практика се оказва довчерашния главен противник Турция. В дните когато се подписва Цариградския договор през септември 1913 г., делегация от първите ръководители на Вътрешната македоно-одринска революционна организация, в състав Андон Димитров, Борис Мончев и Дионисий Канделаров, а по-късно и полк. Александър Протогеров води успоредни тайни преговори, в резултат на които се постига споразумение и се подписва протокол за създаване на Българо-турска революционна организация, към която е трябвало да се присъедини и Албанския и Влашкия комитети за извоюване свободата на Македония. Главен център на тази организация става Цариград, а изходен пункт за ръководство и революционни действия Гюмюрджина, представляваща главен град на Българската Западна Тракия. """"
  • 155 Бял чиляк

    8 0 Отговор
    Джамби, ти ли си на смяна,че триеш българките коментари....
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Хайл

    10 6 Отговор

    До коментар #98 от "Фатих":

    Ти като си турчин защо не си идеш в турцията.какво правиха 5 века по нашите земи турците,от кой ни освобождаваха?..много добре помня как пяхте "върви народе възроден" под погледа на командира...малко ви беше боя и гледай като заплашваш да не ядеш още...питай баща си що го обиждаха в турция...фес пъпчив,чеп за зеле не става от български турчин

    Коментиран от #167, #170

  • 158 Ужас

    9 5 Отговор
    Егати и атаката срещу България....докато мълчим и гледаме.ке се гаврят долните турци с нас и след 5 века ужаси...
    Кога ке се постави въпросът за Геноцидът над тракийските българи??? Над 60 000 изклани зверски от турците клити българи.Бог да ги прости!
  • 159 bauman

    6 7 Отговор
    От бедни ,злобни ганьовци друго не се очаква,за цели пет века не се научиха на хигиенни навици ,ЕС не можа да ви вкара в правия път от две десетилетия.заради мързела и краденето и затова ще си останете непроменени и в бъдеще...просто факти...

    Коментиран от #161, #163, #171, #190

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Тати

    6 5 Отговор
    България е на повече от 1300год, ти, който не знаш ,кой е баща ти, ще ми говориш за култура. анадолен....
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 анонимен

    4 0 Отговор
    оня в Медовина Поповско и той беше направил паметник в двора си....какво стана?
  • 167 пикльо

    4 2 Отговор

    До коментар #157 от "Хайл":

    да не чякаш 1000 Райх?!Какво стана..

    Коментиран от #175

  • 168 Е, какво

    0 1 Отговор

    До коментар #123 от "Въпрос":

    Хвърляха пиратки по протестиращи и за всеки случай ги поливаха с маркуча,, да не би някой да се е запалил от пиратките. Все пак са патриоти, мислят за българина
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Сърпичукча

    4 5 Отговор

    До коментар #157 от "Хайл":

    Преди 30 години, кой би повярвал, че България и Турция ще бъдат първи дружки и братушки в НАТО. Красните мародери ще си изгризат дирниците от злоба, кат гледат как ненаглядната им 16-та республика се превръща във вилает на Щатите.
  • 171 Я па тоя

    5 3 Отговор

    До коментар #159 от "bauman":

    Oт бeдни ,злoбни фесове другo нe ce oчaквa,зa цeли пeт вeкa ce нaучихте само нa хигиeнни нaвици нас,EC не ви иска откакто сте се пръкнали.зaрaди мързeлa и крaдeнeтo и зaтoвa щe cи ocтaнeтe нeпрoмeнeни и в бъдeщe...прocтo фaкти...
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Хайл

    2 2 Отговор

    До коментар #160 от "Мехмед":

    Сега си ербап,да ти припомни баща ти като от хасан стана левент,или чичо ти от мюмюн-меди...що ревахте тогава че са ви били да си смените имената-няма такова нещо-САМИ СИ ИДВАХТЕ ДА СИ ГИ СМЕНИТЕ ЩОТО ВИ БЕШЕ СРАМ ЧЕ СТЕ "ТУРЦИ" ...като сте турци защо когато идете в любимата ви турция никой не ви разбира и ви викат гявури???? Истински турчин за такъв сер семин няма да се застъпи-казал ти е че е зад теб...ЗАЩО Е ЗАД ТЕБ...празна квадратна тиква с къса карабина

    Коментиран от #176

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 БАТЮШКАТА

    4 2 Отговор

    До коментар #174 от "Хайл":

    Алоу, Колитко, пачему в Задунайската ми Територия феновете на Турция чутовно се увеличават, а моите катастрофически намаляват. Дека си робите, дето аз освободиха?! Чувам, към 3 милиона са избягали в Еврогейския Кенеф, а останалите паднали под чорнае мириканскае рабства. Како пазор! Вече няма да ви асвабаждавам, защото хептен сте се потурчили с тези турски сериали, гювечи, зарзавати , с турските гащи на дирниците си.

    Коментиран от #177

  • 177 Тоя па

    2 1 Отговор

    До коментар #176 от "БАТЮШКАТА":

    То па от туркия ич не бягат из европата и най-вече в германия, а кюрдите си се множат ли множат...
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 6556

    4 0 Отговор
    Отношението към мъртвите е белег на цивилизованост. В 21 век, българската държава може да постави една паметна плоча на тези хора, разбира се след проверка на фактите - дали това не са башибозуци, издевателствали над мирно население. Ако това бе направено, нямаше да се случват опитите да се вкарва ислямски фундаментализъм, мъченици, ятагани и прочие.
  • 186 И не само

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Македонец":

    във Виена, а и в самата Германия. Историята си е история - а не /би следвало да.../ средство за самозадоволяване на нечии лични амбиции чрез ровене за "удобни" за момента факти /както прави например един рекламен агент на една верига магазини/. Че има жертви И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ в една - която и да е тя! -война - е безспорен факт; че ордите от "победители" вършат ексцесии и дори убийства над местното население - е също факт. И че никой няма право да забранява ползването на какъвто и да е език при каквито и да са обстоятелства - също... Иначе - в съседна Гърция има табелка с надпис НА БЪЛГАРСКИ ЗА ЗВЕРСТВАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ, когато там е имало българска окупация... Така че лаенето по адрес на тези паметници и излишно нагнетяване на етническо напрежение. Уточнявам - българин съм, с диплом и като специалист по история..
  • 187 Ти самият

    2 0 Отговор

    До коментар #179 от "Будьонки и ушанки":

    имаш ли преки впечатления от случилото се по време на т.нар. "възродителен процес"? И известни ли ти са последствията от него - например това, чи ХИЛЯДИ се върнаха в родината си - България? Ситуацията е доста по-сложна от удобното каканижене - резултат от чуто-недочуто и четено - недопрочетено. Впрочем - понеже говориш за комунистиТЕ - обълти се към Б.Борисов, който е бил по ОНОВА време офицер от силите, осъществяващи този процес...

    Коментиран от #196

  • 188 това

    4 2 Отговор
    По това време се извършват масовият, системен геноцид над няколко милиона арменци, асириици, гърци, вкл. и българи от Странджа.
    Турците, ръководени от Тримата паши, извъшват нечовешки зверства вкл. върху десетки хиляди деца.
  • 189 ДПС ГЕРБ ПОБЕДА

    0 2 Отговор
    Чок гюзел агалар!!!
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Вежди Рашидов

    3 1 Отговор
    Като беше министър на културата,позволи Баташката църква костница-да стане действаща!!! Недопустимо!!! Паметник на културата,в който сега се палят свещи,които рушат реставрираните стенописи!!! Сега да премахнат и тези паметници-задължително!!! Стига с тоя възродителен процес!!! Ние също ,трябва ли да споменаваме всеки път,предизборно българските жертви-политиците насила,всяват омраза за да разделят българи срещу турци!!! Това им е целта-макар,че в много села и градове,те съжителстват много добре!
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Извършителят

    3 1 Отговор
    От 4 години сте на власт и чак сега "разбирате"? В предизборната кампания? Е, благодаря за информацията, ще гласувам за друг, който би премахнал турските провокации. Автогол, Дракалиев Шкембеджийски...
  • 194 Турчин

    2 3 Отговор
    Въпросът е приключен. Всеки има право да издига своите паметница на земята където живее. Въпреки,че тази земя е временно окупирана от вражеските сили.
    Подстрекателите на етническа неприязън нека бъдат наказани. според законите.
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Хайде, ся.....!

    3 0 Отговор

    До коментар #187 от "Ти самият":

    Знаем ги кои се върнаха ; разни ченгета и кодоши и тези, които усвоиха тънкостите на алъш-вериша-отиваха и се връщаха, натоварени със стока. Познавам такива хора. А като започна демокрацията, хиляди се върнаха в Турция с визи ; и още толкова, кой както намери.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове