Last news in Fakti

5 Април, 2021 19:17 3 654 38

МИР призова всички партии да подадат колективен иск в съда за касиране на вота

  • симеон славчев-
  • мир-
  • касиране-
  • избори

Нека заедно да защитим българските граждани от подмяната на техния вот

МИР призова всички партии да подадат колективен иск в съда за касиране на вота - 1
Снимка: Фейсбук

“Във връзка с подмяната на вота на българските граждани, масовите жалби от цялата страна и секциите извън страната, както и поради факта, че над 90% от протоколите са сгрешени и пренаписани с “верния” резултат, ПП МИР се обръща към всички партии, които са участвали в парламентарните избори и предлага да се заведе колективна жалба в Конституционния съд за касирането на изборите.” Това заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

"Това, което се случи, е покушение срещу демокрацията в България и сега е моментът всяка политическа партия да докаже с дела, а не само с думи, че е "за" провеждането на честни избори в страната. Сега е моментът, в който ще си проличи, кой реално защитава демокрацията в България. ПП МИР разполага с множество доказателства за масови манипулации с гласове, за липсващи в протоколите гласове, пуснати в дадената секция, и затова настояваме тези избори да бъдат касирани”, каза още председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Според него целият изборен резултат е подменен и написан наново, като припомни, че ПП МИР е предупредила, че хибридната система от машинно гласуване и хартиена бюлетина ще доведе до тотален хаос в изборния процес и ще превърне изборите в нелегитимни.

"Ние имаме много сигнали от наши представители по места, в това число и извън страната, като например от Виена и Бремен за масова подмяна на вота", коментира още председателят на ПП МИР.

Той беше категоричен, че ПП МИР ще предприеме всички законови действия, за да защити демокрацията в България и в нея да се проведат честни избори.

“Призовавам всички партии да се присъединят към нашето искане до Конституционния съд за касиране на изборите. Нека заедно да защитим българските граждани от подмяната на техния вот, която ГЕРБ и Информационно обслужване за пореден път заедно и координирано извършиха”, беше категоричен Симеон Славчев.

Той подчерта, че ПП МИР имат готовност и в следващите дни ще излязат на масов протест в триъгълника на властта срещу поредната подмяна на вота и подигравката, и гаврата с българските граждани.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    39 7 Отговор
    спокойно , наесен Радев ще оправи изборите
  • 2 честен ционист

    5 13 Отговор
    Весето последен викате? Първите ще бъдат последни като раздаде сега бонусите.
  • 3 закривай

    26 6 Отговор
    Българите са неспособни да проведат вече и избори. Пълен разпад и едни 100млн гепени.
  • 4 Последния софиянец

    18 19 Отговор
    Някой не може да преглътне загубата и започна с внушенията. Нещо за рекордния брой секции в чужбина да кажете? Май не се връзва с манипулациите ви!
  • 5 Смешници

    16 13 Отговор
    Кои са тез
  • 6 Не че нещо

    31 31 Отговор
    Масовото гласуване в чужбина за чалгаджията показва, че трябва да се изисква уседналост за всички избори. Не може хора, които нямат връзка със случващото се тук да определят живота ни! Някои не могат да говорят добре български, други се надпреварват да плюят по България ама на изборите много загрижени за вота си.

    Коментиран от #14, #31

  • 7 Да, прав

    24 4 Отговор
    Сте, задкулисието работи и сега, опитеа се да вкара шкембето в парламента, а на бройко % се увеличават, ест купени и фалшиви гласове

    Коментиран от #10, #18, #23

  • 8 истина е

    11 1 Отговор
    До сега държавата беше във война ,а вас не ви знам
  • 9 Лейка

    7 6 Отговор
    Кои сте Вие бре? Кои район в София обслужвате? Я бягайте далече.
  • 10 Някой

    1 5 Отговор

    До коментар #7 от "Да, прав":

    В болните ви глави е всичко това обаче.....

    Коментиран от #13

  • 11 В джоба си имам

    24 4 Отговор
    Електронен подпис на ТЕЛЕФОНА, който е свързан към банката, която е гарант за него! С него удостоверявам дигитално подпис навсякъде където е нужно! (Приемната ми държава)Това драги ми сънародници се нарича Модерно, улеснено в полза на човека средство! До кога питам в Родната ми държава, при положение, че сме в съюза на Европа и сме похарчили 150 МИЛИОНА за толкова безмислен и неорганизиран изборен процес, ще чакаме Тиквите да се сетят да въведат това и при нас??? Война ли искате ве? 240 бездарни и малоумни толоупи работещи срещу населението си! Дайте втори избори и стига вече тези Герб БСп Дпс ! Стига!!!

    Коментиран от #16, #29, #38

  • 12 ман

    40 4 Отговор
    ОТ ГОДИНИ НАИСТИНА АЗ НЕ ПОЗНАВАМ ЖИВ ЧОВЕК ОКОЛО МЕН ДА Е ГЛАСУВАЛ ЗА ГЕРБ,А КАК ВСЕ ТЕ СА ПЪРВИ.ИЗМАМА
  • 13 Питал

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    ли съм те! На всяка манджа меродия станахте .. Пфуу аман от вас, спрете се, бее

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ганьо

    5 1 Отговор
    Колко жалък и без достойнство може да е една биологична единица се чудя...
  • 16 Бездарни Толоупи

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "В джоба си имам":

    Едно елвктронно гласуване не можете да оргснизирате! Тапанари!
  • 17 Питал

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Питал":

    Така блее ена ПКП беее
  • 18 Се ено

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Да, прав":

    Ги копаят тея гласове мутрите - вън! Хе
  • 19 безпартиен

    3 0 Отговор
    Едно гласуване прави легитимен изборът на лица предвалително избрани в списъците от някой друг!!!Искам да знам кои са тези другите дето ни предлагат политици за избиране!?Тогава може и да отида да гласувам!

    Коментиран от #25

  • 20 ПП война и МИР..

    7 1 Отговор
    Да, ние предлагаме да бъдат касирани изборите в БГ, така повече не може, също призоваваме да бъдат касирани и изборите в САЩ, и в Сомалия и Северна Корея, не само касирани, но да бъдат и кастрирани всички бездомни кучета, котки, Рачков, Слави Късия, Мармикян, Колю Босия, Крушарски от Локо Пловдив, а Болен Лидеров да бъде обрязан лично от падишаха..извършим ли тези касирания и кастрирания успешно...България ще пребъди..ОСТАВКА НА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО...УУУУУУУ..
  • 21 Вотът е ясен и без гласуване.

    5 0 Отговор
    Българите не вярват в Демокрацията.

    Коментиран от #24, #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Споко

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да, прав":

    Тея са толко п о сти и алчни, че не разбират че това им е края,дали влязат или не няма значение
  • 24 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Вотът е ясен и без гласуване.":

    много по-точно е,,не вярват в американската демокрация....!!!В европейската и истинската,вярват .ТЕ така ни подлъгаха преди 30 г.
  • 25 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "безпартиен":

    да бе ,отдавна казвам че сме от другата страна на ,,витрината,,,!!!,,избираме,, от асортимента,който НЯКОЙ е сготвил и подредил на ,,витрината,,!!!!Има нещо сбъркано в това,особено ЧЕ НЯМАШ КОНТРОЛ след ,,избора си,,.

    Коментиран от #30

  • 26 Мнение

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Вотът е ясен и без гласуване.":

    Псевдодемокрация, Социализъм - недоносче, Либерали, но само за шуробаджанаци, Консерватори опианени от уиски и бело! Уелком ту Бългерия.
  • 27 Marinov

    2 1 Отговор
    С ОТКАЗА да има и да се ОСИГУРЯТ Избирателни Секции за ВСИЧКИ Българи Извън БГ заявили Желание да Гласуват и се ГАРАНТИРА и ОСИГУРИ КОНСТИТУЦИОННОТО им Право на да имат Реална възможност да Упражнят това Право е Абсилютен елемент на ДИСКРИНМИНАЦИЯ ????

    В тези избори над 1 МИЛИОН Български Избиратели бяха бяха ЛИШЕНИ От Възможноста Свободно да Гласуват и СЪЗНАТЕЛНО бяха Дискриминтирани, ЗАТОВА тези Избори са НЕЧЕСТНИ, СИЛНО МАНИПОЛИРАНИ и ОПОРОЧЕНИ ???
  • 28 Матей

    4 3 Отговор
    Това изказване може да има сериозни основания,но трябва да бъде подкрепено от доста опозиционни партии.досега не помня да е имало касиране,властта няма да го допусне,ще бъде автогол.Много по-възможно е отиване на нови избори през служебно правителство,но без гербери.И май е за предпочитане,дава повече възможности за лов на вещици,да,герб са вещери,знам ги какви са токмаци,дърти,над 60 годишни проскубани котомаци,пък какви са ги вършили 30 години,не е за разправяне.
  • 29 Marinov

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "В джоба си имам":

    Забравяш да Допълниш и Информираш и ЧЕ ВСЕКИ които ти има Телефона МОЖЕ ССВОБОДНО да те Подписва й ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА??
  • 30 Голям праз

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "ТОЧКАТА":

    За това избирателната активност е под 40%, с много напъни, мъртви души, цигански и корпоративни вотове. Няма начин да ми набутват в листите разни тъпаци, крадци и доносници, и аз да гласувам за тях.
  • 31 Недраг

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Не че нещо":

    Българите в чужбина издържат родителите си в България, плащат данъците, поемат разходите за ток и лекарства, плащат такси и данъци за празните си къщи. Дали нямат връзка със случващото се в България?
  • 32 Docenta

    4 1 Отговор
    Тия гастербайтери си идват в България само когато трябва да си правят зъбите.Иначе са големи родолюбци
  • 33 компромат

    4 0 Отговор
    Големият губещ на тези избори е имено българският изберател който беше поттикнат да гласува срещу, А не ЗА...
    Славчо се разболя щот му липсват хора за нар. събрание . Звъни на Совка и на Азис ама те му викат, че са ангаже при Халваджиян.
    Майчето с МАЛКАТА уста ще вкара НОВИТЕ ЛИЦА.
    А ония изгонен поради некадърнос. дето три месеца неможе да си оправи вратата на собствения офис щял да дойде да ми оправя държавата.
    А ЧЕСТИТО НА ПЕЧАЛИВШИТЕ - БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБЕРАТЕЛИ
  • 34 Абе оуу

    3 1 Отговор
    Искам Слави да се изплези на трибуната като дава клетва в новия парламент
  • 35 СЛАВИ И ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    Не ние ще махнем Буда споко
  • 36 Демократична България

    0 0 Отговор
    ШАПКИ ДОЛУ ПРЕД БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА‼️
    Няма как да купите гласовете на тези които сте изгонили от родните им места‼️
  • 37 Христо Иванов е председател на “Да, Бълг

    0 3 Отговор
    Христо Иванов е председател на “Да, България!” и съпредседател на “Демократична България”. Посветил е целия си професионален път на каузата за справедлива съдебна система в България и е единственият български министър в съвременната ни политическа история, подал по свое желание оставка, след като предложената от него радикална съдебна реформа не е приета от Народното събрание.

    Той вярва, че българските граждани могат да си върнат България, както си взеха плажа на “Росенец”, незаконно присвоен от Ахмед Доган. След като през лятото на 2020 г. служители на НСО опитаха да му попречат да постави българското знаме на превзетия плаж, в много български градове и дори извън страната започнаха масови протести срещу мафиотизираното управление на България. На 11 юли 2020 г. хиляди граждани се събраха на “Росенец” и заедно успяха да върнат достойнството на парче българска земя.

    След “Росенец” Христо Иванов и “Демократична България” продължиха с поредица от акции, ясно посочващи механизмите на превземане на държавата ни и предприемащи реални действия срещу тях. От името на “Демократична България” последваха сигнали срещу незаконните постройки и пристанище на Доган, срещу злоупотребата със студения резерв през ТЕЦ “Варна” и искания за разследвания на огромни злоупотреби като приватизацията
  • 38 7777

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "В джоба си имам":

    В Латвия и Естония от 10 г. гласуват електронно по интернет, а са влезли в ЕС когато ние влязохме в НАТО. Да сме чули да има някакви скандали по-време на избори там, няма. Вече ни водят с десет обиколки по жизнен стандарт.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове