Last news in Fakti

17 Юни, 2021 11:24 7 760 12

"Групата за натиск" с подписка до Гешев за 38-те магистрати и политици, недекларирали имоти и сметки в чужбина

  • петър славов-
  • мартин димитров-
  • методи андреев-
  • групата за натиск-
  • демократична българия-
  • подписка-
  • зпконпи-
  • мвр-
  • бойко рашков-
  • списъкът на 38-те

"От преди 2 години досега - все "проверка' и мълчание...", пише адв. Петър Славов

"Групата за натиск" с подписка до Гешев за 38-те магистрати и политици, недекларирали имоти и сметки в чужбина - 1
Петър Славов; Снимка: ФАКТИ

Подписка до главният прокурор Иван Гешев за публичност на 38-те магистрати и политици, недекларирали имоти и сметки в чужбина, организира "Групата за натиск". За това съобщи във Facebook кандидат-депутатът от "Демократична България" в 25-ти МИР в София и част от "Групата за натиск" адв. Петър Славов.

Подписката е организирана по идея на Методи Андреев от "Групата за натиск" и "Демократична България" с подкрепата на Инициатива "Правосъдие за всеки".

"Става дума за "онзи списък" на 38 магистрати и политици, които не са декларирали, както се изисква по закон, имущество и банкови сметки в чужбина", пише Петър Славов.

"Същият онзи списък, за който преди 2 години вече главният прокурор публично обяви, че го е получил от ДАНС за проверка и оттогава досега - все "проверка' и мълчание...", пише още той.

"В подписката се настоява министърът, на основание Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и др. длъжности (отм.) и ЗПКОНПИ, да оповести публично имената на тези лица, за които проверката е установила, че са укрили наличието на имущество и банкови сметки в чужбина!", обясни Славов.

Припомняме, че Петър Славов е част от "Групата за натиск" зaeднo c Мaртин Димитрoв и Мeтoди Aндрeeв. Мартин Димитров също е кандидат за народен представител от "Демократична България", само че в 24-ти МИР в София. Рaбoтaтa на "Групата за натиск ce cъcрeдoтoчaвa в мaшиннoтo глacувaнe, eлeктрoннoтo глacувaнe, cъдeбнaтa рeфoрмa и луcтрaциятa.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    23 4 Отговор
    Мдаа. И пак Никой гербераст и компания няма да е в затвора. Знаеме си цирковете преди уж изборчета.
  • 2 пройчо

    13 3 Отговор
    Това вече е добра работа !/гут уърк; джоб----по вашему/ :))....а неизстъргания герб в/у НС е дреболия !!!
  • 3 нннн

    21 2 Отговор
    Това е много важно. С това трябваше да се започне!
  • 4 грух

    13 6 Отговор
    Това хубаво, няма лошо, ама нещо не виждам от "Демократична България" да са декларирали финансирането си и особено - дали е само от български източници или има леко и една чужда ръчичка.И още нещо, г-н Иванов откъде и от кого се финансира досега през годините ? Иначе се създава усещането за леко лицемерие..

    Коментиран от #8

  • 5 БРАВО

    23 0 Отговор
    АМИ ДАЙТЕ ДА ГИ ВИДИ НАРОДА ТЕЗИ ХУБАВЦИ, ОЩЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ЗА ДА ЗНАЕ НАРОДА ЗА КОГО ГЛАСУВА.
  • 6 Пипи Чорапчето

    13 1 Отговор
    E, "по списъка" нищо от страна на прокуратурата, ма от сърце;))
    И дет се вика, как да плювнеш по брат-магистрат или висш държавен чиновник или управленец, когато "държавата" в лицето на тези висши кадри е вложила толкова много в теб - и персонално, и битово - дом ти е дала, настанила те е с любезната ти, че и луксозно ви го е обзавела даже - е, с парите на данъкоплатеца, ама жеста е от най-високо ниво!;)
  • 7 Абе да не изплуват

    14 1 Отговор
    Такива шокиращи факти,че тукашните набедени за Олигарси,да са клошари в сравнение с доста от " онзи " списък.Лошото е,че не може да се пипа на дълбоко.С тази банкова тайна ,и в банки и в офшорки е почти невъзможно да се получат реални данни.Те прекрасно го познават закона.Имали са и контакти с експерти,как да се организира тихо и безопасно.Максимум да излезе някой имот, апартамент,в курортен комплекс навън,апартамент в Лондон,Париж или Испания.Другото е обречено.
  • 8 Правилно!

    7 7 Отговор

    До коментар #4 от "грух":

    ДБ се финансира отвън и работи не за България,а за спонсорите!

    Коментиран от #9

  • 9 трооол

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Правилно!":

    Путински опорки. И на другаря Путин все от вън му финансират опозицията, а иначе живеещите в комуналкитеми са весели и частливи. А теб кой те финансира да драскаш опорките си - герберокомунистите ли?

    Коментиран от #10

  • 10 що така бе шорошче

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "трооол":

    Значи ако получаваш хинансиране от путин е лошо, но от джо краваря бива да лапаш?! Защо това разминаване в изсмукаата ви от пръстите позиция?!
  • 11 Чакаме

    4 0 Отговор
    ме списъка,но Цацата го крие,сигурно целия ВСС са в него и политици от всички партии и така може да ги манипулира,защото и той е за затвора.ДАНС го е ккрил вероятно пак с такава цел.Хайде да видим ще получим ли този списък и кой е държавник да го покаже.
  • 12 Евала

    2 0 Отговор
    Хаха 38 магистрати !!! Те са най-добрите малком880 магистрати със откраднати пари! Само,че тези изброените 38 са помислили че няма да ги разкрият и са си ги сложили в швейцарски банки.люксембуркски! И ти.пример Константин Пенчев който твърди че парите са от жена му която е адвокатка !! Ами то в България има може би над 20 00ⁿадвокати! Но едва ли имат всичките сметки в чужбина( а защо ли в чужбина се питам!!!ммм
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове