Last news in Fakti

18 Юни, 2021 19:18 9 016 48

Методи Лалов пред ФАКТИ: Вчера ГЕРБ, БСП и ВМРО решиха да не разглеждат доклад за извършени престъпления в СОС

  • методи лалов-
  • столичен общински съвет-
  • демократична българия-
  • сос-
  • общински съвет-
  • общински съветници-
  • специализиран наказателен съд-
  • община

"Отложиха разглеждането на доклада за някога след изборите“, съобщи Методи Лалов

Методи Лалов пред ФАКТИ: Вчера ГЕРБ, БСП и ВМРО решиха да не разглеждат доклад за извършени престъпления в СОС - 1
Методи Лалов; Снимка: Facebook
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 10 юни общинският съветник от „Демократична България“ Методи Лалов беше обвинен от БСП – София, че уронва престижа на Столичния общински съвет. Причината – в края на май Лалов сигнализира публично за опорочаване на процедурата по избор на съдебни заседатели към Специализирания наказателен съд.

Докладът за избора на съдебните състави е подписан от четирима души, които не са се явили на процедурата по избор, сигнализира Лалов. Става дума за Гeoрги Гeoргиeв oт ГEРБ-CДC, Вacкo Тoдoрoв oт БCП, Ивaйлo Пeткoв oт ГEРБ-CДC и Михaил Пeтрoв oт ВМРO.

За да говорим по темата от ФАКТИ се свързахме с Методи Лалов.

Малко по-рано днес настоящият общински съветник в Столичния общински съвет и кандидат за народен представител от „Демократична България“ от 25-ти МИР в София Методи Лалов се включи на живо във Facebook от столичния квартал „Захарна фабрика“. Включването беше провокирано от конкретен повод, но по-скоро може да бъде пример за нивото на социалната политика в Столична община. Разговорът ни започна именно с това включване.

„Става дума за едно общинско жилище, което е абсолютно негодно за живеене. Било е предоставено на една госпожа, която публично разказа за него. Районният кмет твърди, че жилището е годно, тя твърди, че е негодно, аз видях с очите си, че е негодно. Като общински съветник се намесих – отидох, направих снимки, поисках Комисията по икономика и собственост на СОС да разреши този спор, да дойде тук и да види. Те отказаха, кметът продължи да твърди, че жилището е годно. В крайна сметка се назначи експертиза, която да каже дали жилището е годно, установи, че не е. Жилището няма настилки, няма инсталация, няма баня - естествено, че е негодно за ползване. Какво се получава – през тези общински жилища Общината прави социална политика, помага на хората в нужда с жилище. Това е майка с две малолетни деца. Дават ѝ един имот, за който трябва да извади 10-15 хиляди лева за ремонт. Вместо Общината да предостави едно скромно, но годно за живеене жилище, тя просто отбива номера. Оправданието е, че имат 17 хиляди лева бюджет за ремонти на жилища, а те са десетки“, разказа Лалов.

„Общинските жилища в „Захарна фабрика“ са в бедствено положение, така са и в по-голямата част от София, особено в центъра. Общината вечно се оправдава, че няма пари. Кметът на район „Илинден“ (б.р.: където спада „Захарна фабрика) Иван Божилов е кмет от 2011 година – вече 10 години. Докога да се оправдава с липса на пари или нещо друго?“, каза още Лалов и допълни: „Впрочем днес този районен кмет не беше в кабинета си. Първоначално секретарят не можеше да обясни къде е, затвори вратата, след това обясни, че бил на среща. На каква – не може да обясни. Човекът просто не е отишъл на работата“.

„Това е частен случай и ние ще го разрешим, но какво правим с останалите. Срещал съм се с други хора, повечето от ромското малцинство, влизах в жилища, в които плочите са пропаднали с по няколко пръста надолу“, допълни общинският съветник и кандидат за народен представител.

Разговорът премина към казуса с доклада за изслушванията за избор на съдебни заседатели към Специализирания наказателен съд. „Това е абсолютен пример за дългогодишна практика в Общината. Там се имитира дейност, разни многочленни комисии се назначават, в същото време работят – ако работят, двама-трима. В този случай в комисията, в която имаше 9 човека, през цялото време работихме трима. Единият съм аз, другият Ботьо Ботев от ГЕРБ, третият Иван Виделов от БСП. Тези трима свършихме работата. Не е страшното, че ние сме работили, а другите не. Страшното е, че те избраха съдебни заседатели, които на практика са съдии, без да са им виждали очите. Съдебните заседатели сами могат да решат едно дело“, каза Лалов.

„Оправданието на Георги Георгиев от ГЕРБ – един от тези, за които пуснах сигнал, е, че са прегледали документите, диплома, мотивационно писмо и са формирали мнение. Освен това пък се били доверили на Методи Лалов. Това обаче не може да бъде. По закон изборът има два етапа – документален и интервю. Те не са присъствали на интервюто. Законът и Общинският съвет с решение е възложило на комисията, не на Методи Лалов или на някакъв камерен състав, да извърши подбора. Този, който не е присъствал, не може да делегира нито задължения, нито права.

Много пъти ги попитах как се доверяват на Методи Лалов, след като аз съм ярка тяхна опозиция, след като не се доверяват на нито едно друго мое предложение. Защо не се довериха на предложението за референдум за инсинератора, на предложението ни за детски градини, за бюджет, за правилника на СОС и пр., а изведнъж се доверили. Аз съм бил съдия, занимавал съм се със съдебни заседатели цял живот. Имам най-голямо отношение и впечатление в тази област, обаче не съм приел тяхното упълномощаване. Гражданите също не могат да им позволят това нещо. Никъде в този документ те не написаха: „Ние отсъствахме, но предвид качествата на Методи Лалов и останалите двама, считаме, че подборът е извършен добре“, обясни Лалов.

ГЕРБ и БСП са имали синхронизирани позиции след неговия сигнал, смята Лалов. „От тези четирима отсъстващи, които подписаха документ с невярно съдържание, което е престъпление, двама са от ГЕРБ, един от БСП, един от ВМРО. Нормално е да се синхронизират, защото те са в една и съща тежка позиция – в случая на лица, които аз твърдя, че са извършили престъпление. Тяхната защита е как е рано да се каже кой е престъпник, как не бива да се очерня името им и как аз уронвам престижа на СОС. Отговорът е лесен – когато си възприел извършването на престъпление пряко, Наказателно-процесуалният кодекс изисква да подадеш сигнал за извършено престъпление. Аз направих точно това. Оценявам, че това, което съм видял като факти и за което съм категоричен – че фактите са такива, представлява престъпление. Имам право да кажа това и то не е очерняне на името им. Пуснал съм и сигнал към официална институция“, каза Лалов.

„Защо обаче те казват, че става дума за очерняне – защото става дума за публична институция. Аз съм политическо лице, представител на граждани, не мога да чакам неработещата прокуратура, която без обществен натиск надали работи добре, да свърши нещо. Затова е нормално да оглася на обществеността какво става зад стените на Столичния общински съвет. Впрочем нагледал съм се на такива неща, това не е първият случай, в който тези хора влизат, излизат, отсъстват, но тук случаят е много сериозен. Става дума за избор на съдебни заседатели – хора, които ще съдят други хора, ще ги вкарват в затвора. Тези съдебни заседатели са към Специализирания наказателен съд. Там престъпленията са тежки. На този фон някои хора си позволиха дори да не видят очите на тези съдебни заседатели“, каза още той.

„Ще видите, че ще започнат да ме обвиняват и как съм се държал безобразно с кандидатите, как съм ги нападал. Всъщност това, което се случваше е, че аз поставях съдебните заседатели в ситуации – „ако съдията Ви каже, че няма например да зачете мнението Ви, как бихте реагирали?“. Това са реални ситуации, аз съм ги виждал – от 16-годишната си практика съм бил наказателен съдия 13 години. Неслучайно в комисията разказвах случаи от практиката“, допълни общинският съветник.

На въпроса как трябва да се развие казуса, Методи Лалов отговори: „Сигналът до Прокуратура е абсолютно конкретен, коректен, с подробно излагане на факти. Прокуратурата трябваше при законен повод и достатъчно данни да образува наказателно производство. В това няма нищо страшно, това производство не се образува срещу конкретно лице. В рамките на това производство се събират доказателства, правят се разпити на свидетели – на мен, на останалите членове на комисията, на служителите на общината, които ни помагаха, каниха кандидатите и т.н, преглеждат се камерите от Общината. Вместо това ние губим време, а доказателствата се губят. Ще е минало време и върху някой запис от камерата ще се презапише друг, нещо от системата няма да работи, някой ще е забравил нещо. Това е абсурдно! Очакванията ми бяха да се образува бързо наказателно производство, случаят да се разследва и да се даде бърз отговор дали в СОС работят хора, които са извършили престъпление. Ето това е уронващо престижа!“.

„Впрочем реакцията на БСП и останалите е заради това, че аз пуснах доклад, с който поисках четиримата „извършители“ да бъдат отстранени от ръководни постове в комисиите, които председателстват. Правилникът казва, че председатели и заместник-председатели, които уронват престижа на Общинския съвет, могат да бъдат отстранени от тези постове по искане на общински съветници. Моят доклад беше включен от председателя на СОС Герджиков в дневния ред за 24 юни по мое настояване. Вчера на Председателски съвет мнозинството от БСП, ГЕРБ и ВМРО решиха, че не е удачно този доклад да се разглежда преди изборите и да има политически дебати, защото ме обвиняват, че това е предизборен трик, което абсолютно не е вярно. Отложиха разглеждането на доклада за някога“, съобщи Методи Лалов.

„Няма как да отложиш доклад на опозицията с аргумент, че политически моментът не е подходящ. Те биха могли да оттеглят своите доклади, ако приемат, че моментът не е сега, но когато са вносители. Това оттегляне е мачкане на опозицията, поредно запушване на устата. Този доклад трябва да излезе. Те трябва да имат доблестта, дължат го и на закона“, категоричен беше той.

„По същия начин се държат с доклада за Паметника на Съветската армия. На 26 март 2020 година внесохме доклада. Не е разглеждан дори от комисии все още. И вчера обсъждахме въпроса, аз всеки път го поставям. БСП и ГЕРБ или ще се скарат помежду си, или ще застанат на една страна, което правят, защото очевидно бавят този доклад. Аргументът е, че са изискали становище от Министерството на културата, което обаче изискаха седем месеца по-късно. Такива случаи има десетки“, каза още Лалов, имайки предвид искането за преместване на Паметника на Съветската армия извън центъра на София.

„Очаквах нормално, но бързо, решително развитие на производството за съдебните заседатели. Очаквах вече да съм бил извикан като свидетел, защото едно е да напишете сигнал, друго е да дадете свидетелски показания под страх от наказателна отговорност. Аз заставам зад думите си и ще кажа същото, което съм написал. Ако излъжа, ще нося наказателна отговорност. Съзнавам, че ако лъжа, когато сезирам Прокуратурата, това е набедяване и е престъпление от общ характер. Ако аз съм лъгал, означава да си изпратя много страшно. Зная, че ако лъжа, когато пиша публично, това е клевета. Зная, че мога да бъда осъден. Аз съм юрист и съм гледал такива дела. Истината е, че не аз уронвам престижа на СОС. СОС има уронен престиж заради действията на „коалицията на софрата“ – тези партии, които са на статуквото. Разкриването на техните престъпления е всъщност вдигане на престижа. Това се опитвам да направя“, завърши Методи Лалов.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Статуквото

    45 10 Отговор
    ГЕРБ - ДПС - БСП!

    Коментиран от #16, #39, #43

  • 2 Тиквун

    59 5 Отговор
    По голямо падение и държавен разпад никога не е имало от 1989 до сега .

    Коментиран от #6

  • 3 Софиянец

    53 10 Отговор
    Целият сос с краката напред трябва да се изнесе, начело с фандъкова. Съсипа за десет години хилядолетен град.

    Коментиран от #4

  • 4 Ония двамата и този Третият

    41 4 Отговор

    До коментар #3 от "Софиянец":

    Омърси Столицата ни тая кукумявка!

    Коментиран от #22

  • 5 Eееее

    27 12 Отговор
    не може да са били от БСП, БСП е партията на промяната, на протеста, с управленска програма, нови лица.
    Абе цоциалисти отсекъде.
    Така че не може да са били те
  • 6 Непознат

    28 8 Отговор

    До коментар #2 от "Тиквун":

    Да, не е имало! Само не забравяйте 1990, 1997 и 2013 година. Народът беше ограбен 3 пъти.
  • 7 Ха ха ха

    26 14 Отговор
    Поредноно мекере на псевдодемократичните мутри ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Потърпевш

    31 13 Отговор
    Всеки ден излизат все по-кафяви истории,а в същото време по Нова тв ми дават Герб и БСП втори и трети на изборите...Колко тъп трябва да си да им вярваш,още повече,да гласуваш за подобни изроди!!!
  • 10 Лейка

    31 2 Отговор
    Защо не видите Антоан Николов в Банкя какво прави от три години и все не свършва това строителство! Там беше детска площадка едно
    Време. Само не ми казвайте, че е продавал семки и пуканки на пазара и ….
  • 11 Б.Х

    14 10 Отговор
    Не трупай политически дивиденти , льольо....
  • 12 Го4о

    19 7 Отговор
    Гей парада дава голямо вдъхновение на Дъ Бъ! Всички от партията им са се втурнали и по медиите събират АБдали.
  • 13 32 ГОДИНИ. .ЕЙ НЕ СЕ

    19 1 Отговор
    НАКРАДОХА! !1989 -2021..И НИЕ ОСТАРЯХМЕ 😂😂😂
  • 14 ето ги

    13 4 Отговор
    дружките! "Вчeрa нa Прeдceдaтeлcки cъвeт мнoзинcтвoтo oт БCП, ГEРБ и ВМРO рeшихa, чe нe e удaчнo тoзи дoклaд дa ce рaзглeждa прeди избoритe и дa имa пoлитичecки дeбaти, зaщoтo мe oбвинявaт, чe тoвa e прeдизбoрeн трик, кoeтo aбcoлютнo нe e вярнo. Oтлoжихa рaзглeждaнeтo нa дoклaдa зa някoгa“, cъoбщи Мeтoди Лaлoв.
    Да вярвам на ГЕРБ, БСП и ВМРО ли! Как да стане!

    Коментиран от #17

  • 15 Фактъ

    14 5 Отговор
    Това са токсични партии , състоящи се от бивши хора .
  • 16 Го4о

    16 10 Отговор

    До коментар #1 от "Статуквото":

    Статуквото (не забравяй) е Мая Манолова, Татяна Дончева, Атанас Атанасов, Александър Томов, Славуцата Трифонов и ИТН....

    Коментиран от #18

  • 17 Тошко

    12 8 Отговор

    До коментар #14 от "ето ги":

    Ами на ЛалкаТА ли да вярвам, щото е от квотата на ЛГБТ ли? Виж му Устенцата.
  • 18 Софиянец

    17 5 Отговор

    До коментар #16 от "Го4о":

    Кошмарът е ГЕРБ, корупция, свои фирми и обществени поръчки. Съсипаха София за десет години. Елате вижте в центъра какъв ад е, цигания по Витошка, няма къде да се паркира, обикаляме с часове, а обещаните паркинги така и не се случват.

    Коментиран от #25

  • 19 БСП, ГРОБ,ДПС(СДС)

    17 4 Отговор
    Това е едно котило. От ПРЕСТЪПНИЦИ. Не гласувайте за никого от тях.На думи бсп са първи социални защитници .На практика са крадци и измамници.На 62 съм.Повярвайте ми.И понеже живея в чужбина от над 12 години мога да ви кажа че на запад в държави със законност и ред има повече социализъм отколкото преди 1989.Не вярвайте на тая Нинова. Първо им четете биографиите,вижте им имотните състояния и дараверите и ще се убедите.БСП е вредна. Закостеняла партия от кариеристи и капиталисти на които не им ПУКА за хората.ГРОБ са още по зле щото са прости тъпи и неграмотни.ДПС са хитри. ...

    Коментиран от #20

  • 20 ПРАВ СИ И АЗ

    10 3 Отговор

    До коментар #19 от "БСП, ГРОБ,ДПС(СДС)":

    МИСЛЯ ТАКА! !НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВЯТ. ..33 ГОДИНИ ЖИВЕЯ В ЧУЖБИНА. .ГЛЕДАТ ДА СЕ ДОКОПАТ ДО ВЛАСТ И КРАДАТ. ...УНИЩОЖАВАТ ДЪРЖАВАТА. .БСП СДС МУТРИ ДПС. .ВСЕКИ ГЛЕДА ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ. НАРОДА СТРАДА
  • 21 Местния

    1 5 Отговор
    ВЕЧЕ АКО ИЗКАТ НЯКОЙ ПОЛИТИЦИ ДАНАКОЗАПЛАТАДЖИИ И СУБСИИДИИ ОСВОИТЕЛИ В ТЕХНИЯ ГОЛЯМ ДЖОБ. БИХ ГЛАСУВАЛ ОТ СЕГА НАТАМ САМО СРЕЩО МИНИМУМ 200 ЛВ.ПОНЕ. ТО ТОЛКОВА МНОГО ГОДИНИ ГЛАСУЕАХ И КАКВО НИЩО.
  • 22 Много

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "Ония двамата и този Третият":

    ли ти плащат да ръсиш простотии?!Поне да си струва.Някой казал давай да рушим, ама вярно ли е,не е ли...Лесно се руши,ама трудно се създава.Само заради метрото,на Фандъкова трябва да й се поклоним. Ама не става с приказки и плюене.Команда плюй! Това е важното.За какво ни е да мислим.Ама много се ядосах за Фандъкова.

    Коментиран от #30

  • 23 Кожух Гетович

    0 1 Отговор
    Методи видиш ли ,знай ,че е виляреал ...
  • 24 ЧОБИ

    6 1 Отговор
    ОБЩИНСКИТЕ ЖИЛИЩА ДА СЕ ПРОДАДАТ НО НЕ НА НАЕМАТЕЛИТЕ ЗА НИОЖНА ЦЕНА .СОЦИАЛНО СЛАБИТЕ В ГЕРМАНИЯ ЖИВЕЯТ В КОНТЕЙНЕРИ В КОМПЛЕКСИ И СА ДЛЪЖНИ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА СОБСТВЕННОСТА НА ОБЩИНАТА КАТО ЗА ТОВА ИМА НАЗНАЧЕН ОТГОВАРЯЩ СЛУЖИТЕЛ
  • 25 БОБИ

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Софиянец":

    АМИ ТИ БЕ ЦЕНТРАЛЕН СОФИЯНЕЦ ПОЛОВИНАТА ВИ КООПЕРАЦИИ ОТ ВЪН ПРИЛИЧАТ НА КОПТОРИ АЗ ЛИ ДА ДОЙДА ДА ВИ ГИ ОПРАВЯ А ВИЕ ДА ВЗИМАТЕ НАЕМИТЕ И ПАЧКИТЕ КАТО ГИ ПРОДАДЕТЕ /МНОГО СТЕ МАЗНИ БЕ КЕЛЕШ
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Реалист

    1 3 Отговор
    Тъй акто ФАКТИ БГ трият коментари., това означав, че са алчни и ненормално егоистични хора !
  • 28 4445667

    7 2 Отговор
    Г-н Бойко Борисов, се самозабрави, забрави че ние не сме Беларус, а сме член на ЕС!
    Да си сърба попарата сега!
  • 29 ДАЙ БЪЛГАРИЯ

    2 3 Отговор
    Какъв е проблема да си в коалиция с ГЕРБ, подаваш си оставката и си чшдт като сълза!
  • 30 т-п трол гербав

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Много":

    София лапа в пъти повече бюджет от другите гореви областни градове. За да има за чекведжета, не за да се прави нещо. А метрото го има ВЪПРЕКИ кражбите и некадърността на изпълнителите.
  • 31 Продай България

    3 4 Отговор
    Много добре помним кой беше съдружник преди няколко години на мафията от герб. Чакахте президентът да поведе народа , за да си направите евтин пиар на Росенец. Този никаквец прави точно същото в момента!
  • 32 Местния Чужденец

    2 1 Отговор
    НАЛИ БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА Е МАЛКА ШВЕИЦАРИЯ!? СЕГА Е МАЛКА МОНГОЛИЯ ДАЖЕ И ПО ЗЛЕ ОТ ТЯХ. ДЕМОКРАЦИЯТА Е ОПОРАЧЕНА В БГ. ТОЛКОВА МНОГО ГОДИНИ ТИЯ БУЛГАРИШ НЕ РАЗБРАХА ЛИ ЧЕ БЕЗ РЕФЕРЕНДУМИ НЯМА ДА СЕ ИЗБАВЯТ ОТ ТОВА СТАТУКВО!?
  • 33 2776

    3 6 Отговор
    Дойде лятото и се затръшкаха пак по соца! Пак изплуваха сладките спомени за почивките на море и балкан на символични цени. КЪДЕ ОБАЧЕ? Стандартните почивки на море, обикновено в станцията на предприятието или в една от стаите на нечия къща или апартамент си ги спомням много добре! Интериора на тези стаи беше в стил ранен соц от 50-60 години в приземния етаж на някоя къща с неизменното русенско легло. Банята естествено беше обща. Имаше и по-хубави естествено, но те бяха за поляци, чехи и германци. Хотелите бяха табу с почти недостъпни за българите цени. С предимство ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ се ползваха чужденците, които бяха източник на така скъпоценната за българската държава валута! Та на РОДНОТО МОРЕ, БЪЛГАРИТЕ БЯХМЕ ПОСЛЕДНАТА ДУПКА НА КАВАЛА. Първо бяха западняците, които обгрижвахме най-усърдно. После соц. лагера - ГДР, Полша, Чехословакия. Руснаците бяха и те богоизбрани и наѝ-накрая бяхме ние! За чужденците и храната и условията бяха различни. Гледаш в някое заведение страхотна шведска маса, ама за чужденците! За българите All-Inclusive включваше хранене в стол с купони в определен час. Нещо като казарма, а интериора на стола с под от мозайка, дрънченето на металните съдове, както и неизменните соц лозунги по стените, изцяло допълваше картината. Моля ви, не ми спорете, че сте ходили в еди коя си станция и било страхотно. Да имаше и хубави, но темата е за МАСОВИЯ СТАНДАРТ. Освен на Черно море, НИКОЙ НЕ ПОЧИВАШЕ НИКЪДЕ другаде! Средиземно и Адриатическо бях
  • 34 Изчезни Наглец

    5 0 Отговор
    "Келепир има в тези работи."
    Нали Лалов?
  • 35 9693

    3 6 Отговор
    Средиземно и Адриатическо бяха табу! От Карибските острови, Тихия и Атлантическия океан дори снимки не бяхме виждали! Наѝ-тъжното беше, че понеже нямаше кой да ни прати дори картичка, а за канал като National Geographic не бяхме и чували, дори НЕ МОЖЕХМЕ ДА МЕЧТАЕМ за нещо по различно!!! Вместо това, бяхме осъдени цял живот да почиваме на ЕДНО И СЪЩО МЯСТО! Та и почивката си беше шаблонна като ежедневието. А за "символичните цени" съм напълно съгласна. Щото при соца не само почивката, но живота и свободата на българина бяха символични! Пък и освен символична почивка на символични цени, друго не можехме да си позволим! Щото при соца освен, че не ни пускаха, ами и заплатите бяха смешни в сравнение с европейските. Така, че моля не се юркайте сега да ми обяснявате пламенно, че сега може, ама сме бедни и не можем да си го позволим. Щото тогава със 165 лева заплата, пак бяхме смешно бедни. Една екскурзия до СССР с влак струваше 500 лв на човек. Или 2000 лева за семейство с две деца и не сме ходили масово на почивки в Сочи! Аз лично нямах нито съученик, нито приятел, който да беше пътувал извън България. Апропо, като гледам сега, как на всеки празник има опашки по границите, май хич не е недостъпно!

    Коментиран от #38

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Като не може

    1 1 Отговор
    Да осигури жилище за децата си,да беше помислила преди да ги създава.
  • 38 Анджело

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "9693":

    Забрави бананите и дънкито от Корекома

    Коментиран от #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Асен

    4 2 Отговор
    Лалов откакто го изгониха от съда все престъпления му се привиждат!
  • 42 име

    0 1 Отговор
    вашата кметица даде ли оставка?
  • 43 дедо

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Статуквото":

    Не пропускай патрЕотите - заслужили са си мястото.
  • 44 Добър човек

    4 1 Отговор
    Хората които са измислили световната криза от 2009 година или там някъде, всъщност са направили голям грях ! И най - вероятно няма да им бъди простено на оня свят !
  • 45 Друга тема

    4 1 Отговор
    Хората, които са измислили и създали Корона вирусът и Пандемията, вероятно и на тях няма да им бъди простено на оня свят ! Ако щът да вярват !
  • 46 ТОЯ

    1 1 Отговор
    КАТО ГО ГЛЕДАМ ИМА АБСОЛЮТНО ПРЕСТЪПНА ФИЗИО ... МУТРА. ВЕДНАГА ДА МУ ДАВАТ ЕДНА ДЕСЕТИЦА И ДА ЗАМИНАВА ПРИ БАЙ СТАВРИ ...
  • 47 Наката

    1 1 Отговор
    Методи Лалов пак вдига врява до небесата без да има никакви конкретни доказателства, но това е типично в стила на ДБ.
  • 48 Има

    0 1 Отговор
    Нагла зурла има тоя.