Last news in Fakti

10 Март, 2022 19:22 3 529 12

Адв. Методи Лалов предложи в СОС декларация за оставка на Фандъкова. "Коалицията на софрата" я отхвърли

  • адв. методи лалов-
  • сос-
  • декларация-
  • оставка на йорданка фандъкова-
  • ивайло иванов-
  • столичен инспекторат

"Причини да искаме оставка на Фандъкова има много, но конкретната е назначаването за директор на Столичния инспекторат на Ивайло Иванов", уточнява независимият общински съветник

Адв. Методи Лалов предложи в СОС декларация за оставка на Фандъкова. "Коалицията на софрата" я отхвърли - 1
Снимка: ФАКТИ

"Коалицията на софрата в СОС - ГЕРБ-СДС, БСП, ВМРО и Атака (днес има и отсъстващи) не прие предложената от мен декларация за оставка на кмета Йорданка Фандъкова". Това съобщава независимият общински съветник в Столичния общински съвет адв. Методи Лалов.

"Причини да искаме оставка на Фандъкова има много, но конкретната е назначаването за директор на Столичния инспекторат на Ивайло Иванов, който беше уволнен като главен секретар на МВР заради полицейското насилие над протестиращите срещу режима на Борисов през 2020 г..

Основателно негодуваме срещу бруталната агресия на президента на Руската федерация Владимир Путин срещу суверенна Украйна, срещу унищожаването на хиляди животи на украински, руски и други граждани, срещу разрушаването на цели градове и срещу заплахата на Путин с ядрена война, но мнозинството в СОС няма нищо против публичните институции да бъдат място за „отглеждане“ на насилници. Затова казвам: Не сме забравили и няма да забравим, г-жо Фандъкова, че назначихте в Столичния инспекторат лице с опетнена поради полицейско насилие репутация. Уволнете незабавно Ивайло Иванов и си подайте оставката като кмет на Столична община. Освободете столичани от дългогодишното насилие, на което ги подлага корумпираното и некадърно управление на ръководената от Вас общинска администрация", пише адв. Лалов на Фейсбук страница си.

Ето и текста на предложената от независимия общински съветник декларация. Публикуваме я без редакторска намеса:

"Общинският съвет е органът на местно самоуправление в общината, съгласно чл. 138 от Конституцията на Република България, който определя местната политика, решава всички съществени въпроси за местната общност и контролира дейността на общинската изпълнителна власт в лицето на кмета.

През месец октомври 2021 г. гражданите станаха свидетели на поредната скандална постъпка на кмета на СО Йорданка Фандъкова, която тихомълком и без мотиви назначи бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов за директор на Столичния инспекторат. Начело на структурата, която отговаря за контрола на нормативните актове, касаещи местното самоуправление, както и за изпълнението на договорите със СО, кметът Фандъкова сложи лице, което е уволнено от длъжността „главен секретар на МВР“ поради „нарушение на основни принципи за работа в МВР, изразяващо се в незачитане и негарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство, както и в липса на обективност и безпристрастност, с което е накърнил престижа на МВР както пред служителите на МВР, така и пред обществото“. В нарушение на принципите за публичност, отчетност, отговорност, предвидимост, обективност и състезателност, кметът Фандъкова назначи лице, което няма никаква компетентност и опит в общинското управление и за пореден път погази интересите на столичани, като предпочете да обслужи нечий друг нелегитимен интерес. Така гражданите, вместо да получат почтен, компетентен, знаещ и можещ ръководител, получиха лице, под чието ръководство полицията нанасяше брутални побоища над мирни граждани и журналисти по време на протестите през 2020 г. срещу корумпираното управление на ГЕРБ-СДС и крепящата го прокуратура на Иван Гешев. Кметът Фандъкова направи така, че битите и техните близки чрез данъците да си плащат заплатата на Ивайло Иванов, който не прояви капка съжаление за извършените зверства и дори публично твърдеше, че полицейските органи са изпълнили закона.

Насилието се ражда пред очите ни и израства благодарение на бездействието на останалите членове на обществото. И както основателно негодуваме срещу бруталната агресия на Президента на Руската Федерация Владимир Путин срещу суверенна Украйна, срещу унищожаването на хиляди животи на украински, руски и други граждани, срещу разрушаването на цели градове и срещу заплахата на Путин с ядрена война, така не бива мълчаливо да се съгласяваме с превръщането на публичните институции в място за „отглеждане“ на насилници. Имаме стотици причини да поискаме незабавно оставката на кмета на СО, но днес заявяваме: Не сме забравили и няма да забравим, г-жо Фандъкова, че назначихте в Столичния инспекторат лице с опетнена поради полицейско насилие репутация. Уволнете незабавно Ивайло Иванов и си подайте оставката като кмет на СО. Освободете столичани от дългогодишното насилие, на което ги подлага корумпираното и некадърно управление на ръководената от Вас общинска администрация."


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 WTF

    14 19 Отговор
    Фандъкова определено е най-успешният политик от 90-те насам. Напълно имунизирана от скандали и с необясним медиен комфорт. 13г. пропилени от нея и няма никаква нито гражданска, нито политическа опозиция. Жената е абонирана за кметския стол!

    Коментиран от #3, #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 14 Отговор
    ФАНДЪКОВА е слугиня на мафията и калинка на лицето БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ
  • 5 Красимир Петров

    13 5 Отговор
    "Коалиция на софрата".
  • 6 Гришо

    12 9 Отговор
    А падна ГеШефта, кака Данче веднага ще каже че е изморена и болна от Толкова много работа за цяла София. И от там в Сливен....
  • 7 ЕДГАР КЕЙСИ

    15 6 Отговор
    А ВИЕ СТЕ КОАЛИЦИЯ НА МАФИЯТА С КРЪСТНИК ..... ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП..... ФАКТ !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 МЕТОДИ

    8 7 Отговор
    Ти си интелигентен, умен и мислещ човек - ти впрегната магарица, запъната на мост виждал ли си? Е това е положението...
  • 10 Споко бе

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "ПЛАНдемия➡ВОЙНА➡ВЕЛИКО НУЛИРАНЕ➡РОБСТВО":

    Нас полицията ни пази...
  • 11 Фандъчката

    5 7 Отговор
    Айде по бързо ме уволнявайте, че да почвам строежа на двореца у Гърция, тамън да изпреваря господаря от Банкя, че и той ше дига тажмахал на съседния остров.
  • 12 Димитър

    1 0 Отговор
    Стига сте се връзвали на разни мераклии за власт и пари. Вие какво искате кмет на София да стане някой другари ли. Единствения които може да заеме кмет на София е Трайчо Трайков, с достатъчно данни и интелект за този важен пост. Трябва много да внимаваме, защото другарите в тарапаната може да си пробутат някое техно менте, например другарката Комитова бивш министър от служебното правителство на другаря президент Радев Решетников. Така ли или иначе Фандъкова няма да е следващия кандидат за кмет на ГЕРБ. В ГЕРБ също има стойностни личности и кадърни лица. Не бива да позволяваме манипулацийте и лъжите на другарите пак да ни изработят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове