Last news in Fakti

21 Юни, 2021 11:52 7 139 73

Паричната гаранция на Иванчева вече е внесена. Десислава Иванчева пред ФАКТИ

  • десислава иванчева-
  • иванчева-
  • иванчева и петрова-
  • албена белянова-
  • адв. албена белянова-
  • парична гаранция

"Държа да се знае от хората, че моята близка приятелка Албена Белянова ми услужи с гаранцията от 10 хиляди лева“, обяви Иванчева

Паричната гаранция на Иванчева вече е внесена. Десислава Иванчева пред ФАКТИ - 1
Десислава Иванчева; Снимка: Личен архив

По-рано днес Върховният касационен съд отложи делото срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров по същество, но промени мярката за неотклонение на Иванчева от домашен арест в парична гаранция от 10 хиляди лева.

Припомняме, че Десислава Иванчева беше призната за виновна на първа инстанция за това, че като кмет на столичния район „Младост“ е поискала и получила подкуп. Тогава Иванчева беше осъдена на 20 години, затвор, впоследствие годините лишаване от свобода бяха намалени до 8.

От ФАКТИ се свързахме в г-жа Десислава Иванчева, за да говорим за днешното съдебно решение.

„Делото е отложено неизвестно за кога. Единствено се разглеждаше мярката ми за неотклонение, като съдът определи по-лека форма от домашния арест – 10 хиляди лева парична гаранция. В момента моя близка приятелка – Албена Белянова, държа да се знае от хората, ще ми услужи с гаранцията от 10 хиляди лева“, обяви Иванчева.

„Още от днес започвам и кампания в страницата ни във Facebook за събиране на средства, тъй като всички са запознати, че над 3 години и 3-4 месеца вече аз съм безработна. В банковите ми сметки и преди това нямаше големи суми – ако имаше Прокуратурата отдавна щеше да ги е обявила, щеше да гръмне, а сумите са смешни. Разходи по адвокати, по дела, консумативи, ежедневни разходи, разходи по бременностa, прегледи и т.н. – финансово въобще не съм добре и затова ще помоля хората да ме подкрепят с каквото могат, да ми помогнат, за да получа свободата си, да излизам, да се разхождам, да се обгрижвам сама. Майка ми е възрастна жена на 78 години, недобре здравословно – искам да я отменя, докато бременността ми още го позволява. Тази седмица съм в пети месец“, каза още тя.

„Чувствата ми са 50 на 50 – 50% благодарност на съда, че все пак по-леката мярка е добро решение и за здравето, и за психиката - и на мен, и на рожбата ми. Ще мога да се разхождам, ще мога да ходя до аптеката и за продукти, вместо да ангажирам майка ми. Другите 50% - сумата е прекалено тежка за мен, предвид ниските ми доходи, които са практически никакви. Можеше мярката да е подписка – аз помолих за това. Подписката е доста контролирана, личи си къде ходя, няма опасност да избягам или да се укрия. Съдът обаче прецени да бъде парична гаранция. Чувствата ми са смесени, но все пак съм благодарна“, обясни бившата кметица на „Младост“

„Вече се уморих на всяко гледане на присъдата да очаквам справедливост и спазване на правовия ред. Всеки път в пледоариите съм положително настроена, че ето - обстреляхме абсолютно всички обвинения на Прокуратурата; че липсват доказателства за двете срещи, на които от Прокуратурата твърдят, че съм си казала условията – за тях няма нито СРС, нито снимки, нито видео; че сме били отведени от колата, а колата е била оставена извън наш контрол; че всички веществени доказателства са опорочени, тъй като са неправилно съхранени и де факто са негодни; че СРС-тата между мен, г-жа Петрова и Дюлгеров са негодни, тъй като по думите на експертите не може да се установи на кого са отделните гласове – дали нашите, от съседни маси или чужди гласове, вкарани в записа. Всеки път се надявам, че справедливостта ще излезе, обаче първия път получих 20-годишна присъда, след това 8-годишна“, каза още тя.

„Въпреки това съм оптимист. Не са ме пречупили. Продължавам да вярвам, че истината рано или късно ще излезе, че справедливостта ще възцари, че в България наистина вече ще има законност“, завърши Десислава Иванчева.

Към 11:30 часа адв. Албена Белянова потвърди за ФАКТИ, че сумата от 10 хиляди лева за гаранцията на Десислава Иванчева вече е внесена. „Десислава Иванчева вече може да се движи свободно в границите на България“, каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да питам аз

    31 122 Отговор
    Как ще се казва бебето на Иванчева? Белязания може би?

    Коментиран от #8

  • 2 El fatmak

    34 126 Отговор
    Ам в сливенския кога.???

    Коментиран от #5, #7, #12

  • 3 El shebek haskovski

    39 126 Отговор
    Тая корумпираната кога ще я затворят

    Коментиран от #33

  • 4 Предпоследен

    140 32 Отговор
    етап на скалъпеното гнусно деяние и мерзост срещу тези жени ! За напред само хубави неща , ето и желаното бебче на Иванчева вече е на път !
  • 5 Опричник

    35 99 Отговор

    До коментар #2 от "El fatmak":

    Ще го отърве дранголника май. С тая бременност много хитро си изигра картите.
  • 6 Един

    27 69 Отговор
    Тия номера пред съда,не тука!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 СССР

    29 85 Отговор

    До коментар #1 от "Да питам аз":

    Дрогари и дрогарки - тази нали беше от наще ? Дрогаря Радев ще я помилва по главичката !
  • 9 всъщност

    84 21 Отговор
    за какво съдят Иванчева? За едни пари в кашончета. Пфуу да му се не види. Как не сетиха да ги сложат в подаръчни торбички. Щеше да е толкова "автентично"!

    Коментиран от #72

  • 10 Хехе

    27 63 Отговор
    Едно време и Цола Драгойчева беше бременна,а лежа в затвора! Сега - пуснеш си дълга коса,изрусиш я,оправиш си зъбите и хоп,адвокат Белянова плаща гаранцията ти от 10 хил...
  • 11 Относително

    18 12 Отговор
    Съда можеше да определи гаранция и само от 1000 лв, както пък на други с 10 годишни присъди определя гаранции за 100 хиляди или половин милион лв...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Браво, радвам се, че жената най-накрая

    71 21 Отговор
    ще бъде свободна. А на изчадията Адови, които я сготвиха и всички онези манипулатори пожелавам да изгният в затворите.
  • 14 3.14К

    93 21 Отговор
    Не е нужно да си трол, за да си идиот! Тези жени ги нарочиха, защото се опълчиха на строителната мафия. На тяхно място можеше да е всеки, който не е заедно с хунтата.

    Коментиран от #61

  • 15 Именит

    77 24 Отговор
    Свобода за кметицата,
    Затвор за Тиквицата!
  • 16 No mersi

    53 12 Отговор
    Няма, лека по лека ще я оправдаят - така става! Невинна ще излезе и.. после в Страсбург...за компенсации. ДОКОГА???

    Коментиран от #27

  • 17 tato

    40 7 Отговор
    Тази до 2 г е в парламента.
  • 18 Къщата в Рибарица си продай

    17 33 Отговор
    И си плати гаранцията

    Коментиран от #44

  • 19 AmiX

    23 51 Отговор
    Как може някой да гласува за тази при условие, че я хванаха със подкуп...

    Коментиран от #39

  • 20 Ухаааа

    34 10 Отговор
    Тежко и горко на тази прокуратура и българския съд щом всички веществени доказателства по делото са негодни и опорочени, тъй като са неправилно съхранени и де факто са негодни и няма нито СРС, нито снимки, нито видео или каквито и да е доказателства и досега в България не е имало законност , така че Иванчева от банален криминален случай се превръща в политически национален герой и "че в България наистина вече ще има законност“...
  • 21 mi6osp

    47 9 Отговор
    Такива времена на станаха, че не е редно невинен човек да лежи в затвора и да заема там мястото на някое заслужил чекмедже.
  • 22 гербераст

    32 3 Отговор
    Ако си пиян и надрусан ,и размажеш с жипката няколко невинни ,получаваш 2 години условно.
  • 23 УЖАС

    17 50 Отговор
    КАКВА ГАРАНЦИЯ, ЗАТВОР ЗА ТЕБ, ЗАЩО НЕ СЕ ОБЪРКАХА ДА МИ ГИ СЛОЖАТ ЕВРАТА В МОЯ БАГАЖНИК.

    Коментиран от #30

  • 24 пройчо

    40 11 Отговор
    .Добре ще е, Кирливия Каскет иван гешев,когато арестува Тлъстия Бою --да го държи прав 5 часа насред София--както таЪ !
  • 25 иванчо

    34 13 Отговор
    Хем симпатяга, хем смела! Браво на Иванчева!
    Де да имаше повече от тези, с 'топките' .....
  • 26 кооооо

    13 25 Отговор
    в арестта ли е забременяла??!

    Коментиран от #31, #71

  • 27 Знаеш ли докога? Ами ще ти кажа.

    28 9 Отговор

    До коментар #16 от "No mersi":

    Докато всеки егоистични си мълчи и не протестира срещу варварствата на мафията. Защото НИЕ преклонихме глави, вместо да се вдигнем 50 хил на протест. Ето затова сега ще плащаме, но това не е най-трагичното в случая. А то, е че позволих е на мутрите да затворят невинен човек и да му съсипят кариера и живот. Затова и ние сме съучастници в тояа престъпно мафиотско-мутренско деяние. И ще плащаме ако трябва, затова че сме страхливци.
  • 28 Зайко Байко многознайко

    12 18 Отговор
    Дядо ми Мъдрият Эаек каэваше:" Не се энае , энае ли се, я камилата я камиларя". Едва ли са я сготвили и едва ли е бременна , но е хитър ход! Опитала е да щипне нещо и са я эаковали! Эа еврата и кюлчетата на Тиквоций Едно, мълчание!? Ако не махнат Каскета и ако ГЕПИ (герб) вэемат власта , тежко на служебните!🙄🤔
  • 29 АЛООУУУ

    15 19 Отговор
    ЛИЦА УЛИЧЕНИ В КОРУПЦИЯ НЯМАТ ПРАВО ДА ЗАЕМАТ ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ. ДА Е МИСЛИЛА НА ВРЕМЕТО ...
  • 30 Ма ти си никой бе, жената попречи

    26 8 Отговор

    До коментар #23 от "УЖАС":

    доколкото можа да се презастрои квартала. Ти кой си изобщо бе?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ДС на НРБ

    8 17 Отговор
    Сега и Митьо Очите остава да го пуснат и всички мутри са навън!
  • 33 НЕ знаеш ли

    12 5 Отговор

    До коментар #3 от "El shebek haskovski":

    Когато затворят Борисов.

    Коментиран от #35

  • 34 Ще черпя

    8 3 Отговор
    Да всекиму такиви "приятели"
  • 35 Знаеш ли

    5 13 Отговор

    До коментар #33 от "НЕ знаеш ли":

    Ако затворят Борисов в затвор, животът в този затвор ще стане по добър от колкото животът в държава управлявана от фълчило
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Дида

    6 15 Отговор

    До коментар #36 от "Елеонора":

    Ще окраде и затвора

    Коментиран от #40

  • 38 баце

    10 10 Отговор
    Ше отърве кожата коцката! Алоо Манолова къде си,или таа вече е от наште?
  • 39 сготвени са

    17 5 Отговор

    До коментар #19 от "AmiX":

    Сложиха и подкуп, а после я хванаха - има огромна разлика.
    Стари номера от КГБ школата. "Братята" ушанки и те още си ги прилагат. Скоро са претърсили и арастували опозиционер на Путин и при обиска в дома му открили 15 грама марихуана.
  • 40 Ти и

    8 3 Отговор

    До коментар #37 от "Дида":

    сама си говориш тъпизми , че и отговаряш , ма ?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 доживот

    12 15 Отговор
    за тоя боклук Иванчева

    Коментиран от #43

  • 43 Не обиждаай

    14 2 Отговор

    До коментар #42 от "доживот":

    жената , а учи граматиката !

    Коментиран от #47

  • 44 Ми не, твоята може да продадеш, когато

    11 5 Отговор

    До коментар #18 от "Къщата в Рибарица си продай":

    Следващия път те с готвят теб мутрите.
  • 45 Сали

    19 7 Отговор
    Тя ще бъде оправдана и освободена. Търсят най безболезния начин без тежки последици . След изборите е интересно Гешев къде ще домува

    Коментиран от #46

  • 46 В най

    14 1 Отговор

    До коментар #45 от "Сали":

    добрия случай , в панелката !
  • 47 И що❓

    5 9 Отговор

    До коментар #43 от "Не обиждаай":

    Много се обидчиви другарастите‼
  • 48 дрон

    16 8 Отговор
    виж хората колко са прости,бойко направи постановка и всички повярваха,а истинското чекмидже не го вярват. колко е прост народа на българия

    Коментиран от #51, #69

  • 49 Реалист 2

    17 4 Отговор
    Да се надяваме скоро един, който организира цирков арест на кметицата на Младост, а се оказа,че "жената до него" (демек тази с която спи) , имала апартамент от главния свидетел. Ваклин, на занижена цена.

    Коментиран от #63

  • 50 ТЕ СА ОТ ЕДНА ПОРОДА

    5 9 Отговор
    И ОТ ЕДНА МАФИЯ,ЕСТЕСТВЕНО Е ЧЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ЩЕ СИ ОСВОБОЖДАВАТ ТЕХНИТЕ БУШОНИ И ЩЕ ГИ ОПРАВДАВАТ!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Каскет от Бояна - 5

    7 2 Отговор
    А пък на мен ми купихте спец хладилник нали всичко ми е спец. Да редя керацудата до пелина над мечата кръв под широката мелнишка...
  • 53 Каскетурата

    7 2 Отговор
    Една осъдителна присъда нямам! Само ченгеджийки мурафети знам.
  • 54 Ха ха ха

    7 8 Отговор
    Иванчева бе знаково лице от протестите искащи "ПРОМЯНАТА" и този път чрез съда се изплю в лицето на народа очакващ справедлива присъда, на усилията и труда на полицията и на Гешев, който бе събрал неоспорими и твърди доказателства като повод за арестуването и обезсмисли съществуването на цялата комисия „Антикорупция“ !!!!
  • 55 мнение

    10 8 Отговор
    За Прокуратурата на България това ли е най големия престъпник на страната ни??? За съда на първа инстанция също, какви са тези 20 години затвор??? На убийци дават по 8 години, а после и по-малко. Това е престъпление срещу тази жена. Това прилича на постановка от корумпирани прокурори и магистрати. Срам за страната ни. Има източени милиони от държавната хазна и няма кой да ги осъди. Те седнали с тази пародия на подкуп да се пъчат как ловят корумпирани държавни служители. А истинските корумпирани никой не ги разследва от къде саэим имотите и сметките в чужбина. Иванчева няма нищо. Възхищавам й се на силата да издържи цялото това унижение и страдание. Но вярата й, че истината ще излезе на финала явно я крепи.

    Коментиран от #57

  • 56 ГРЕШКА

    6 9 Отговор
    Грешка ! Никак не одобрявам освобождаването и. Не може да продължава така - щом е жена е невинна , мъж ли е трябва да бъде осъден и колкото по-незаконно и по-несправедливо , толкова по-добре за съдийската система ! Кога най-после ще видим еднакво право прилагане за мъже и за жени ?
  • 57 ООО НЕ !

    9 10 Отговор

    До коментар #55 от "мнение":

    Вредата която нанася тя е съразмерна с двадесетте години които са и дали ! За държавен служител санкцията трябва да е по две като в Италия !

    Коментиран от #60

  • 58 Иванов

    7 9 Отговор
    Тя държи да се знае , че е толкова бедна, че няма 10 000 лв. Бреее, ние да не сме в 1-ви клас. Абсолютно всеки знае, че кмет се става не от любов към хората, а от търсене на далаверки. Колко и голям светец да си , все се появява някаква възможност , да изкараш едни десетки или стотици хиляди, без никакъв труд- просто ако си затвориш очите за нещо. Или ще ми кажете , че тази жена , е първият кмет светец в историята на планетата? Мола ви съ. Всичко е за пари -няма друг начин. Кой нормален човек ще върви да става кмет за еднат заплата само? Кметска заплата , може да се изкара на много други места с по-малко стес и отговорности. Това е истината, другарки и другари.
  • 59 потребител

    10 3 Отговор
    Ако парите които "намериха" в нея бяха намерени в кашони а в чехмеджета на нощни шкафчета тази отдавна да е на свобода.
  • 60 мнение

    13 1 Отговор

    До коментар #57 от "ООО НЕ !":

    А ако е невинна? Ако са подхвърлени парите в колата докато пие кафе или оня третия е подкупен и ги е вкарал в колата, за да й направят постановка и оня Ваклинов ли беше да може да строи безпроблемно? Тогава какво?

    Коментиран от #68

  • 61 може би

    11 3 Отговор

    До коментар #14 от "3.14К":

    Така става като не сте от кръга да мафията на Боко и се борите за зелена София, и пречите на строителната мафия да си опере парите в поредния небостъргач.
  • 62 Не мислите ли, че

    9 4 Отговор
    е много странна тази наша прокуратура, на Боко златните кюлчета и пачките с евро били постановка, а на Иванчева не били постановка. Единия не го разследват и разпитват, а другата театрално я държат часове насред София да я гледа целия град. Хммл
  • 63 а Ваклин

    4 0 Отговор

    До коментар #49 от "Реалист 2":

    пък е племенник на АлЙо! Ти да видиш!
  • 64 Пламен

    6 8 Отговор
    Абе тази наглата я хванаха с парите, по ръцете и имаше боя, дори по лицето, където доволно е потркала парите по брадичката си, има такава повеля да ви върви на пари и тя го е направила.
    Защо не е в затвора? Призната е за виновна, какво прави навън?
    И каква наглост, ще иска пари от българския народ, същия кого е окрала взимайки подкупи!
    Иванчева, нагла и крадлива си ти, в затвора ти е мястото!!!!!!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Глей ти

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "Димитър":

    Стига си извъртал истината като ром фанат да бере жулязо. За колко се лагаш на кратуната?
  • 67 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Да, много време и пари загуби с адвокатите Марковски.
  • 68 Пфу

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "мнение":

    Оня, третия ,приятел също получи присъда!!!Да не е идиот,че да играе постановка?!А Иванчева получила 10 бона светкавично от приятелка,която не знае кога ще и ги върнат!Айде бе!Е нон е веро,е бен тровато,наивници!!Каквото и да се случва ,все Боко и Пеевски са им виновни !Смешници!
  • 69 Пфу

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "дрон":

    Май простия е под шапката ти приятел!Трябва да си яко надрусан,че да не вържеш 2 и 2,как всичко с кюлчетата на Борисов,протестите,акостирането на Пинокио на Росенец ,Мая Костинбродска беше постановка!
  • 70 Joro

    0 0 Отговор
    Ей гербаджиите как не ги досрамя и тук да плащат за тролове. Избраха я - единствен кмет, който е анти-ГЕРБ в София. И корумпатите преди нея от общината трябваше да връщат взетите от строителите рушвети, а това са суми 7-цифрени, не са 100-200 хил. лв. И трябваше да бъде ударен, но най-вече публично унижен този кмет, за де се разбере, че който е против ГЕРБ, ще му случат разни неща. Прокурататурата, МВР и ГЕРБ с помощта на Ваклинчо организират и скалъпват по кошаревски това, което им е най-близо до сърцето - вземане на рушвет. И на версията им помогнаха услужливо мисирките, пресцентровете на ГЕРБ, прокуратурата и МВР бяха едно. И жално пееха "как някой друг ще взема подкуп, който по право си е за нас"?

    Коментиран от #73

  • 71 Бай Ставри

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "кооооо":

    Това и Тиквун го очаква.Поне ще направя каквото от мен зависи.
  • 72 Ха де...?!?!

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "всъщност":

    за какво съдят Иванчева? За едни пари в кашончета. Пфуу да му се не види. Как не сетиха да ги сложат в ЧЕКМЕДЖЕТА.... Щеше да е толкова "автентично"- Боковистко...!
  • 73 Точно така Joro...!

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "Joro":

    Поздравления за точния коментар по тази поредна миризлива и долна акция на ГЕРБ...!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове