Last news in Fakti

10 Август, 2021 11:02 12 759 34

Иво Божков: Надявах се Слави поне да се държи добре

  • слави трифонов-
  • слави трифонов правителство-
  • иво божков

Добрата новина е бързината, с която това поведение се разкри в целия си блясък пред обществото

Иво Божков: Надявах се Слави поне да се държи добре - 1
Снимка: БГНЕС

Искрено се надявах Слави в ролята на политик, да е нещо по-различно от Бойко. Да опровергае всичките му противници и да докаже, че човек, който очевидно има сериозни проблеми със здравето може да се надскочи, за да запише името си със златни букви в историята на България. Да направи просто нещо добро.

Или ако не може, да се държи просто добре.

Това коментира на страницата си във фейсбук журналистът Иво Божков. Според него Борисов няма как да се върне "на бял кон" при нови избори.

Ето какво пише той:

Лошата новина (неочаквана за мен, но не и за много други) е, че с поведението си от последните дни, той като че ли абсолютно нарочно или напук се опитва да докаже, че е просто поредния невъзпитан, нагъл и самозабравил се лидер, който се опитва да изнасили демокрацията у нас, понеже временно е получил титлата победител. Добрата новина е бързината, с която това поведение се разкри в целия си блясък пред обществото.

Като човек, който беше на протестите през почти цялото минало лято, в ушите ми още ехти ехото от протестиращите десни, леви, националисти, либерали и аполитични българи, които искахме:

Да сложим КРАЙ на кражбите и чекмеджетата, на простащината на премиер и министри, на неуките калинки с фалшиви дипломи по всички етажи на властта, на мутренското цялостно поведение на партията спечелила изборите и излъчила кабинета Борисов 3.

Да сложим НАЧАЛО на държавата България, както я е описал Левски – „Свобода и всекиму своето“ – на крадците и плагиатите повече присъди, а на изучилите се и умни хора повече държавни отговорности.

Както го написах на 12 юли, избирателите не посочиха следващ месия, на когото да дадат близо 120 депутати, а фрагментираните резултати от изборите показаха, че „промяната минава през диалог и съвместни политики, а не чрез заместването на едноличното управление на един с еднолично управление на друг. Обществото ни е фрагментирано. За да излезем от проблемите и да започнем да подреждаме страната ни, всеки един фрагмент трябва да започне да си говори с другия [с уважение]. Само така ще намерим начин да наложим съвместно онези общи основополагащи принципи, които ни извеждаха заедно на протест, въпреки дълбоките ни политически, а понякога и цивилизационни различия.“

И веднага бързам да кажа - НЕ ГЕРБ няма да се върне на бял кон с оглед усещането "от трън, та на глог"

Нетърпимостта на обществото не е към дадена политическа партия, а към нагло политическо поведение независимо от кого идва то. Има две други партии на протеста в сегашното Народно събрание и нищо не пречи нов политически субект, с неарогантни хора да се появи.

А колко нерви и време от живота ни щяхме да спестим, ако Слави беше решил да направи просто нещо добро. Или ако не може, да се държи просто добре.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалко

    79 8 Отговор
    Но Слави приключи.Сашо Диков правилно го каза: "Свърши преди да е почнал"...жалко за нас - българския народ...жалко,и горко ни.

    Коментиран от #7

  • 2 111

    98 7 Отговор
    Никога и никакви очаквания не съм имала от ИТН. Все пак се надявам, че избирателите им ще се осъзнаят.

    Коментиран от #5, #32

  • 3 Много

    27 5 Отговор
    Сволач сте се навъдили!
  • 4 сила

    73 8 Отговор
    сега разбрахте ли какво значи ПРОВИНЦИАЛИСТ.....КОМПЛЕКСАР ДО КРАЙ

    Коментиран от #9

  • 5 един друг

    14 6 Отговор

    До коментар #2 от "111":

    Вие не сте имала, но Иво и кукловодите им много се надяваха на друго. Жалко за положените усилия....
  • 6 Българка

    44 7 Отговор
    "Дa cлoжим КРAЙ нa крaжбитe и чeкмeджeтaтa, нa прocтaщинaтa нa прeмиeр и миниcтри, нa нeукитe кaлинки c фaлшиви диплoми пo вcички eтaжи нa влacттa, нa мутрeнcкoтo цялocтнo пoвeдeниe нa пaртиятa cпeчeлилa избoритe и излъчилa кaбинeтa Бoриcoв 3."
    Това бяха искания на протеста! А Слави, сценаристите и от ИТН ни показаха с поведние точно обратното и то БЪРЗО надградено. С предложения кабинет ни предлагат продължение на бойковото управление и обратното на исканията на протестиращите

    Коментиран от #11, #12

  • 7 Това

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "Жалко":

    Ще го кажат хората, а не продажниците!
  • 8 Бай Либен

    55 5 Отговор
    ...УЧИНДОЛСКИ ЦЪРВУЛ !!!
  • 9 Русенец

    60 4 Отговор

    До коментар #4 от "сила":

    Не провинциалист, а мутра. Само че той не е и мутра, а просто си мутрее и си въобразява, че е такъв.
  • 10 12345

    39 1 Отговор
    Вълкът козината си мени но нрава не
  • 11 Споко

    41 16 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Нали от три месеца "метете" непрекъснато, а то по-лошо става. Големи изчегъртвачи сте, няма що!
  • 12 Дб = герб 2

    12 7 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Дори по троловете вече не се различават!
  • 13 Виолета

    58 4 Отговор
    Кое, г-н Божков, Ви дава основание да се надявате, че Слави може да се държи добре? Толкова десетилетия гаменски, просташки език, дебелашки и вулгарни шеги, подигравки, отровна язвителност, намръщена, кисела физиономия... Този човек и сегашните му епигони просто не могат другояче. Образование ли, комплекси ли, липса на първите седем години ли - все едно, резултатът лъсна. Сърдиткопетковците ще си тръгнат с празна торбичка и от НС, и от политическия пейзаж изобщо.
  • 14 българка

    37 2 Отговор
    Не съм гласувала за ИТН, но и аз се надявах, че ще направят нещо разумно след като спечелиха. Играта им на нови политици май претърпя фиаско.
    И се питам - дали обявените от тях врагове за "изчегъртване" не са техните ментори? И откъде идваше самочувствието им на победители преди същинската битка - от глупост или ментално увреждане, или пък от силен задкулисник? Дали утре ще стане ясно КОЙ КОЙ е или "мъглата" остава?

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Цако Даков

    48 2 Отговор
    ИТН никога не са искали да са в управлението! Спомнете си как се правеше неговото шоу. Всяко предаване се конструираше върху критики на моментната власт. И това беше целта на новия политически проект. Да се влезе с едни 15-20 депутати и шоуто да се прехвърли на сцената на парламента. Да, ама не! Станаха първата политическа сила, без да са го искали, и сега се чудят по какъв начин да откажат властта и пак да са шоу опозиция. И някой друг да е виновен.
  • 16 Споко

    14 5 Отговор

    До коментар #14 от "българка":

    Да бяхте мислили навреме, а не да говорите това което ви се иска.
  • 17 Те подлеците и продажниците

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "българка":

    няма как да гласуват за морал и принципност!
  • 18 Всичките са

    12 4 Отговор
    Алчно-червени фашаги!До един!
  • 19 опг

    14 0 Отговор
    разследвайте всички олигарси и всички корумпирани от тях
  • 20 Уйке

    34 4 Отговор
    В нито един момент не съм се заблуждавал, че Слави ще преодолее нарцисизма си и ще се дне на една маса да договаря правителство с други лидери! Склонен съм да вярвам на презрения Борисов, че преди години е поискал да определи половината депутати! Вярвам на Камен Воденичаров, че когато се изпокараха и разделиха, Слави е водил,, разговор"с пистолет на масата! Що за уважение към,, суверена" да общува с него от диванчето с изсуната тениска, що за пренебрежение към всички медии? Та той и неговото,, острие "Тошко се само поставиха над всички по всичко, и по този начин над минаха и Борисов!
  • 21 Онзи

    3 1 Отговор
    Това племенника 10те процента ли е??
  • 22 Тредстоун

    22 7 Отговор
    Защо винаги и всеки го сравнявате с Бойко Борисов , вярно че е еталон до някаква степен , все пак 12 години суверена гласува за него , както и сега пак ще го върне както е тръгнал филма , но не може всяка курабия дето се пъчи като пришка да го слагаш до Борисов , километри разлика от чалга труфела и Борисов
  • 23 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    9 0 Отговор
    Този с червената мусура ,приличащ на маймунски г*з ще ви докара акъла.Представа си нямате какъв човек сте избрали ,знаят само тези които го познаваме .Кой е и какво всъщност представлява.
  • 24 зара

    15 0 Отговор
    наивници, учиндолецо е по - прост и от вас,
  • 25 чудна работа

    16 3 Отговор
    Как изобщо може да се сравняват Борисов и Слави. Борисов е диалогичен, често пъти ведър, земен, народен, шегува се, смее се..... Аз не помня да е проявявал някога такова високомерие като Слави. Борисов има политически опит, който видимо е успешен в много направления. Няма безгрешен човек. Да не говорим пък за политик. Но такова чудо като Слави, няма по света. Обидно е да говорим дори, че изтърпяхме такъв човек да върти на пръста си толкова много хора, голяма част от които по интелект, култура, знания, възпитание, опит , са светлинни години над Славчо.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 МАЛКА пенсИЯ

    13 1 Отговор
    Много по-умни,интелигентни,хора,се ОПИТВАХА,да Ви кажат,какво представлява,учиндолеца,но ЗАЩИТНИЦИТЕ''скачаха,ся ривът.КЪСНО Е ЛИБЕ,ЗА КИТКА.

    Коментиран от #33

  • 28 Минувач

    16 0 Отговор
    Като спечели изборите на Слави освен голото му нo и твърде кухо кубе лъсна и "голия му Задник" - Неговата Същност!
    "Дай на простака власт и му гледай сеира!"
  • 29 Болярин

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Куц":

    С това определение към народа, само напомняш колко си куц, особено в главата !!!
  • 30 врял и кипял

    10 0 Отговор
    Не виждахте ли, избиратели, че Слави не можеше да си чете дори аутокюто, а хумора им беше интелектуално изчерпан, просташко сексуално-елементарен. Та какво да очакваш ...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 222

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "111":

    Осъзнах се ще гласувам тоя път за ДПС. Честито.
  • 33 пръц

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "МАЛКА пенсИЯ":

    Ривете вие гербаристите, патреотите защото изгубихте, а партийте от протеста щото си мислехте че ще ви раздават постове за подръжка, брадатия и русата скочиха до небесата не било политически коректно, брадата се канеше за правосъден министер а русата квото и дадът.
  • 34 КУМЧО вълчо

    1 0 Отговор
    Хора , връщате на власт този , срещу който се борихме да изгоним !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове