Last news in Fakti

17 Август, 2021 14:49 5 496 34

Експерт: Абсурдно е здравните агенции да са против лекарство, което може да сложи край на пандемията

  • ивермектин-
  • пандемия

Д-р Кори определи тези констатации като „абсурдни“ и обвини агенциите, че умишлено подвеждат

Експерт: Абсурдно е здравните агенции да са против лекарство, което може да сложи край на пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Един от най-известните американски пулмолози – д-р Пиер Кори заяви, че няма съмнения относно ефикасността на Ивермектин в битката с коронавируса. Специалистът е член на Американския съюз за спешна помощ на първа линия срещу ковид.

„Има само куп доказателства, подкрепящи използването му и той се използва ефективно в много части на света, но това лекарство представлява заплаха за фармацевтичната индустрия и най-големите финансови интереси в света, които можете да си представите“, коментира лекарят пред newstalk.com, цитиран от kmeta.bg.

Според него, ако се признае ефикасността му при лечение на коронавирус, а също и превантивното му действие, ще се случат три основни неща: спешната и донякъде задължителна ваксинация няма да е нужна, колебанието към ваксините ще се увеличи и няма да има нужда от нови антивирусни лекарства, които се разработват в момента.

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA), Европейската агенция по лекарствата (EMA) и Световната здравна организация (СЗО) предупредиха, че не са проведени достатъчно проучвания на Ивермектин, които да му позволят да се използва срещу ковид.

Д-р Кори определи тези констатации като „абсурдни“ и обвини агенциите, че умишлено подвеждат. Той каза, че са направени 60 контролирани проучвания с ивермектин, 30 от които са били с пациенти на случаен принцип.

„Резултатите показаха огромно намаляване на смъртността, хоспитализацията, времето до пълно възстановяване и времето до изчистване на вируса“, обясни той.

Д-р Кори добави, че Ивермектин не е заместител на ваксините, но може да се използва успоредно в страни с високи нива на ваксинация и като евтина алтернатива в държави, които са с ниски доставки на ваксини.

„Нашата цел е да накараме агенциите да дават повече информация за Ивермектин, но това е почти невъзможно. Съжалявам, че трябва да кажа това, но трябва да го знаете – повечето от здравните агенции са зависими“, завърши специалистът.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 име

    61 1 Отговор
    Не зависими, а с икономически интереси.
  • 2 Борзой

    32 5 Отговор
    Да ми цоцате от чепа соросня за силен имунитет.
  • 3 Госあ

    59 2 Отговор
    ивермектин,хлороквин, хидроксихлороквин, фавипиравир, нафамостат. Няколко препарата, които доказано работят.
  • 4 Всичко

    43 1 Отговор
    ще си кажете. Но за някои требе и малко бой.
  • 5 😷😷😷

    66 1 Отговор
    Ами то все едно някой да каже, че измислил двигател на вода с разход под литър ! И електричари и петроладжии, ще го убият с камъни на мига!

    Коментиран от #18, #19, #28

  • 6 SH BG

    69 2 Отговор
    Здравните агенции са заинтересовани хората да се разболяват и да мрът на конвеер, защото само така се увеличават печалбите им от продажба на "ваксини", от фалшиви тестове, от безумно скъпи пътеки за "лечение"...!!!

    Дааа...!!!
  • 7 АНТИВАКСЪР

    49 8 Отговор
    ТАЗИ СТАТИЯ Е ЗА ОНЕЗИ КОИТО СИ ПОСТАВИХА"ВАКСИНИ"И ПАПАГАЛСКИ ИЗУЧЕНО ЗАПОЧНАХА ДА ОБВИНЯВАТ АНТИВАКСЪРИТЕ В НЕХАЙСТВО СПРЯМО ОКОЛНИТЕ!!!!!
  • 8 Пипи Чорапчето

    60 1 Отговор
    Е, ключовата дум тук е "евтина алтернатива"!
    А с "евтината алтернатива" на ваксините няма как фарма акулите да отчетат онези дивни печалби, за които вече четохме...
    А "народите" - народите кучета ги яли! Да се бодат на всеки 6 месеца и да си носят последиците... нали са били така любезни да ги предупредят, че си носят отговорността с "информирано съгласие"!
  • 9 Румен

    51 2 Отговор
    Между другого този д-р да не се самоубие.

    Коментиран от #33

  • 10 Някой от БГ

    36 1 Отговор
    2. Хлорохин - терапия без антибиотика азитромицин;
    3. Хлордиоксид - разтвор.

    Общо стават три възможни ефективни терапии с ивермектина.

    Коментиран от #14, #21

  • 11 Centyrion

    45 1 Отговор
    Че кое му е абсурдното,тя целта не е да я няма пандемията,нито хората да са живи и здрави,никой не се интересува от това.Целта е проблема да съществува,без да бъде решен ,за да вървят ваксините,за да ограничават правата на гражданите.Това е една голяма хранилка,и създателите и не искат да преключи така бързо.
  • 12 Браво

    39 1 Отговор
    Малко са медиците които се показват с името си и казват истината. Не всеки има смелостта да се обади срещу шестлъчата мафия, бореща се за унищожаване на човечеството.

    Коментиран от #26

  • 13 мародер

    33 1 Отговор
    Абе хора, какви лекарства бе!? Защо забравяте нашите проЦесори които деноношно ви информират за ползите от боцкането!? Вие искате те да умрът от глад ли? Къде веи е хуманното отношение!?...
  • 14 Госあ

    19 1 Отговор

    До коментар #10 от "Някой от БГ":

    Фавипиравир и Нафамостат действат и върху по тежко болни

    Коментиран от #20

  • 15 Лудница

    26 1 Отговор
    Правят две в едно и пари печелят и хората умират,иначе само пари щяха да правят и да лекуват хората с това,но много по скъпо е човек да е жив,затова цепят с балтията,пуснали са геноцида на макс и това е който до когато оцелее.това е днешния свят на демокрация и равни права сред хората хахахаха всички са олигофрени,че се допуска това да се случва
  • 16 хмм

    12 1 Отговор
    Явно отровата не влиза през стомаха.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Николай

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "😷😷😷":

    И след година водните запаси изчерпани. Използвайте ги тези глави.

    Коментиран от #32

  • 19 Еми извинявай

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "😷😷😷":

    ама с двигател който да върви на вода не можеш да паднеш под два литра. И то изворна, ако е солена разходът се качва и се скапват клапаните.
  • 20 Госあ

    16 1 Отговор

    До коментар #14 от "Госあ":

    За мен класическите и протеиновите ваксини също са окей. Особено протеиновите. Обаче от тях не се печели толкова брутално.
  • 21 Xcazer

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Някой от БГ":

    Колега ти революционира химията с тоя хлордиоксид
  • 22 Копипасте

    24 1 Отговор
    Това е коментар под стохилядната/отдавна са над милион интервюта, статии..../ статия на тема "корона"! :
    Каквото и да си пишем тук за ваксините - и "коронните" ваксини са за пари, тъй както са противогрипните! С противогрипните не ни зарибиха да се ваксинираме всяка есен-зима масово! Сега ще искат да има сегрегация на база "ваксиниран-неваксиниран" за коронавирус, ама май и коронавируса бил мутирал като грипните вируcи и мутанта от ++++ ваксината нa ++++ май не го "хващала"- няма проблем бустер/демек подсилвач подкарвач/за старата или пък нова ваксина ще ви направим! И ни намериха цаката : след като народонаселението не щe дa дава пари за грипни ваксини - ще плащат държавите от данъците на народонаселението зa "кoрoнни" зaceгa! Зa пo-нaтaтък щe видим!
    + Нa мяcтoтo нa + вceки кoмeнтaтoр мoжe дa пocтaви прoизвoдитeл нa вaкcинa и мяcтo нa мутирaнe!

    И още едно копи-пасте : 4И сега да си припомним отново началото на представлението - месец март 2020г., пред камерите се нареждат ветеринар, шефът на пожарната, полицай, математик и коремен хирург за да ни спасяват от "вирус".
    В държавата няма регистриран "случай", но градовете са затворени с КПП-та, а външните граници - отворени.
    Сценария ли ви се струва калпав или актьорите са некадърни?"

    Всичко се повтаря от година и половина! И короната се протърка като стар галош на 80 годишен селски дядо!
  • 23 виж ти

    4 5 Отговор
    изтриха ми коментара като написах , че ивермектин е за животни и какво лекува!

    Коментиран от #27

  • 24 666667

    7 2 Отговор
    Инвермектина, ако си направил пневмония не върши работа без антибиотик!
  • 25 Q2z

    12 0 Отговор
    FDA , EMA и СЗО , да не се правят на луди ами да почват изследванията за медикамента.
  • 26 Густо, майна!

    0 10 Отговор

    До коментар #12 от "Браво":

    Божеее, вземи се лекувай с ивермектин срещу ковид, ама го запиши някъде, че да има от къде да стане ясно защо си се споминал! Домусчиев го произвежда, затва пак дрънкат глупости!

    Коментиран от #30

  • 27 Копипасте

    17 1 Отговор

    До коментар #23 от "виж ти":

    Ивермектина /има го и с други търговски заглавия/ е известен отдавна! С имермектин се лекуват не само животни, лекуват се и човеци! Там където хората живеят неизолирани от природата "прихващат" и паразити от всякакъв вид! На запад хората живеят изключително изолирани от природа, животни/скъпите кучета, котки и прочее се кастрират, ваксинират, третират....все тая/ и е почти невъзможно да хванат най-прости глисти дори! Та така! С ивермектин откакто го има се лекуват за всякакви паразити и хора, а от около година апокрифно се разнася инфото, че действа и на прословутата "корона"! Само един недостатък - ивермектина е евтин като суровина и производство, но Кирчо Гела/ХЮВЕФАРМА/ го продава прескъпо! Затова търсете лекарства със същия състав от ветеринарите, ако това искате! При същите съставки, компоненти, ингредиенти.....все тая - в пъти по-ниска цена! Дозировката е като за бозайник Х грама/милиграма... активно вещество на 1 килограм живо тегло!
  • 28 5544

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "😷😷😷":

    Стенли Майер направи такава кола и тръгна да обикаля Америка с нея.Подписва договор с компания, която иска да купи патента му и да произвежда автомобили с неговия двигател. На следващия ден, когато трябва да предаде технологията, умира мистериозно. Аутопсията показва, че е бил отровен. Моделът му с всички чертежи изчезват за секунди. Тесла същата работа заяви че работи върху безплатно електричество и изчезна даже от учебниците и историята.
  • 29 Ввв

    15 0 Отговор
    Айде и този ще се “самоубие” като Епщайн!!!
  • 30 Румен

    2 5 Отговор

    До коментар #26 от "Густо, майна!":

    След колко време трябва да се спомине при ползване на ,,Ивермектин,,?
  • 31 селтак

    4 0 Отговор
    Е а добрютро бе д-р Кори!
  • 32 ksufx

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Николай":

    Ало, огледай се 2/3 от планетата е вода!
  • 33 Разбира се

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Румен":

    След малко. Ще изчакат да мине малко време и да се позабрави какво е писал и ХОП! При онзи италиянеца , който лекуваше с кръвна плазма.
  • 34 хшщхш

    0 0 Отговор
    И сега още по-конкретно. Ползвайте ивермектин още в първите часове на започване на оплакванията . Ако закъснеете няколко дни ползата клони към нула. Помага. Поне на мен и жена ми.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове