Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 09:03 2 019 40

Стефан Янев: Предполагам, че до десетина дни децата ще се върнат в клас

  • стефан янев-
  • коронавирус-
  • мерки

Задължителна ваксинация няма и няма да има у нас, каза още премиерът

Стефан Янев: Предполагам, че до десетина дни децата ще се върнат в клас - 1
Снимка: БГНЕС

Още утре сутринта ще бъдат разгледани офертите за доставка на тестове за учениците. Това заяви премиерът Стефан Янев, който отговаря на въпроси на граждани и медии в рубриката „Властта говори! Открито“.

„Предполагам, че следващите десетина дни децата ще могат да се върнат в класните стаи”, каза премиерът.

По думите му родителите, които решат, че не искат да тестват постоянно децата си, ще имат право да ги оставят онлайн.

Служебният кабинет полага всички усилия, за да не се стигне до локдаун, каза още премиерът, цитиран от "Нова телевизия".

„Това е крайна мярка, която искаме да избегнем целенасочено. В тази посока работим още от началото на първия служебен кабинет, когато беше преработена цялата методика с отговор на COVID-19, беше подготвен цял пакет от инструментариум. Мерките бяха щадящи, за да може икономиката и бизнесът да работят и хората да водят относително нормален начин на живот в условията на такова заболяване. Тези мерки ги постигнахме и в момента се налагат нови мерки“, коментира Стефан Янев.

„Последните мерки с така наложения зелен сертификат, са комплекс от мерки, които целят увеличаване на тестването на хората, за да се намери скритата заболеваемост. Ограничава се достъпът до обществени места, където лесно може да се разпространява заразата", обясни още Стефан Янев.

По думите му наложените до момента мерки имат известен ефект и първите информации сочат, че пикът на заболеваемостта е в процес на овладяване.

„Първите данни, които имаме, са, че пикът на заболяемостта може би е в процес на овладяване и постигане на някакво плато. Надявам се това да се потвърди“, каза премиерът.

„През 2020 година нямаше ваксини и затова имаше локдауни, а сега има ваксини”, коментира още той.

Премиерът заяви, че изборите ще бъдат проведени така, както е планирано и подготовката за тях тече.

Задължителна ваксинация няма и няма да има у нас, каза още премиерът.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    20 8 Отговор
    Време е да приберат децата от улицата.Обикалят по цял ден и само хубави работи научават на улицата.
  • 2 опс

    28 9 Отговор
    Броят на заразените расте, на какво основание ще връщат учениците в клас?
    Ваксинацията не е задължителна, но стана принудителна.
  • 3 Гост

    38 2 Отговор
    Ей, гениталии вмирисани! Първо, не може някой на такава позиция да ми говори с "десетина" - това може при махленски уговорки да мине, ти, отпадъко, трябва да си точен - функционирането на половината държава зависи от това.
    Второ - ама да, върнете ги и с неработещите тестове обявявайте всеки ден по няколко хиляди деца за "болни" и налагайте карантина на семействата им.
  • 4 родител

    6 37 Отговор
    Много сериозен и отговорен мъж е Янев !
  • 5 Българка

    22 0 Отговор
    Искам да питам какедни и същи учители ще преподават присъствено на децата, чиито родители са съгласно системно да ги тестват и в същото време онлайн на ученици, чиито родители са пожелали да не учат присъственео?

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ами просто е

    2 13 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Иди при твоя Бог Бойко, и той ще ти обади!

    Коментиран от #16

  • 8 акъл

    17 1 Отговор
    А ние предполагаме, че на такива овенни като теб, и след десетина години няма да им дойде акъл в главата.
  • 9 МОЩНО

    19 1 Отговор
    Локдаун няма да има, хазната е празна и няма с какво да го плати. Всеки локдаун води до протести на жълтите павета, а това не се нрави на политиците. Ще караме по шведски и брюкселски едновременно - никаква борба с епидемията и облъзване за боцкинг с бъркочите.

    Коментиран от #12, #24

  • 10 Варненец

    13 7 Отговор
    То смртноста тогава ще достигне по 300-400 души на ден. Заразените се влошават на 10 ден.

    Коментиран от #23

  • 11 нннн

    18 1 Отговор
    Ей тоя е един от башите на фашистките сертификати.
  • 12 хаос

    21 2 Отговор

    До коментар #9 от "МОЩНО":

    Сегашните управници са се оплели като пилета в калчища, за нищо не ги бива, особено премиера и дупнишкия фелдшер. Докараха народа до невиждана здравна криза, смърт, болести, мизерия, хаос.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 📌🇧🇬

    6 4 Отговор
    📌България я чака тежка Зима.Вашето Здраве е Ваша Задача. Болниците не са Чалга Заведения, отивате в Болница така както Автомобилът Ви в Автошоп/Сервиз.📌Не очаквайте че отивайки в Болница всичките ваши проблеми ще намерят отговор, така както вашият Автомобил няма бъде нов след Автошоп/Сервизно. 📌Вашето Здраве е Вашта Отговорност.📌За Вашето здраве не е отговорен, нито Президента, нито който и да е било друг. 📌Персоналната Отговорност в България отдавна е чужда на Българина, 75 години Червено/Кафяв терор на БКП/БСП са успяли изтрият даже и следа от такава.
  • 15 Смехории

    5 0 Отговор
    Слушкате, папкате и на херогосподчето ви се молите, кабинет за пример!
  • 16 Българка

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Ами просто е":

    Приемам, че още не си се разсънил/а. Повече от година моите коментари са от най-гневните срещу мафията ГЕРБ- ДПС.
    Хубав ден
  • 17 Радьев

    12 0 Отговор
    ...продажна гнид0 успокой си работниците веднага, защото след "десетина дни" Бергамо и репортажите от тогава ще ви се струват като положителен сценарий. При колабирали болници, при растяща смъртност и при вихрещо се дифузно разпространение ще връщат децата. Алоооуууу, крайно време е да кажете нещата с истинските им имена, а именно че мерките приети от вас са за да се премести фокуса от растящите цени на енергията, галопиращата инфлация и няй-вече липсата на пари в държавата! Много ви е удобно да си измиете ръцете и да прехвърлите отговорността към хората и местното управление. Така няма 60/40 и никаква помощ за хората. Миш0ци продажни ще дойде и вашия ред, като огладнеят хората тази зима!!!
  • 18 Ало ФУРАЖКАТА

    4 1 Отговор
    В Чикаго повече от 4500 служители на градската полиция отказаха да разкрият статуса си на ваксина. Това доведе до противопоставяне между кмета на Чикаго Лори Лайтфут и братския полицейски орден на града.
  • 19 гост

    3 4 Отговор
    ФАШИСТКИТЕ МЕРКИ СРЕЩУ ИЗМИСЛЕНАТА КОРОНА НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ СВАЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ . КАЦАРОВ Е ТРОЕН АГЕНТ . НЕГОВАТА ПАРТИЯ ДБ , ЩЕ ИГРАЕ НА ИЗБОРИТЕ ЗА ПАНОВ . ВСЪЩНОСТ ПЪЛНИ МЕЛНИЦАТА НА ГЕРБ . НОВАТА ПРЕМИСЛЕНА МЕРКА СРЕЩУ НЕВАКСИНИРАНИТЕ , КОИТО НЯМА ДА МОГАТ ДА ГЛАСУВАТ , А ТОВА СА 80 ПРОЦЕНТА ОТ НАРОДА . ОПАШКИТЕ ЗА ТЕСТОВЕ ПРАВЕЛИ ЗАРАЗЯВАНЕ И ПО ТОЗИ НАЧИН НЕВАКСИНИРАНИТЕ НЯМА ДА МОГА БЕЗ ТЕСТОВЕ ДА ХОДЯТ НА РАОТА . ЦЕЛТА Е ПЪКЛЕНА , ДА СПРЕШ ОСЕМДЕСЕТ ПРОЦЕНТА ОТ БИЗНЕСА , МАГАЗИНИ , САЛОНИ , И ДА НЕ ГИ ИЗРЕЖДАМЕ . КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТЕСТОВЕ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЗАРАЗЕНИ . ТЕСТОВЕТЕ СА ТРОЙНО ОТКАКТО ПЛЪЗНА ТАЗИ ГЛУПОСТ . СПИРАНЕТО ДА СЕ ДВИЖАТ , СВОБОДНО НА РАБОТА , ГЛАСУВАНЕ НА ИЗБОРИТЕ СА АПСОЛЮТНО ПРОТИВ КОНСТИТУЦИЯТА И НА ВСИЧКИ ЗАКОНИ . ЕДИНСТВЕНИЯ ХОД Е ДА СЕ УВОЛНИ КАЦАРОВ И ДА СЕ ПЕМАХНАТ ЗЕЛЕНИТЕ КОРИДОРИ , ТОГАВА НЕВАКСИНИРАНИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА РАДЕВ . АКО НЕ СЕ СЛУЧИ , ЩЕ ИМАМЕ НОВ ПРЕЗИДЕНТ ГЛАСУВАН ОТ ХОРАТА НА ТИКВАТА , ЗАЩОТО ОСТАНАЛИТЕ ВАКСИНИРАНИ СА ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ГЕРБ .
  • 20 Ало ФУРАЖКАТА

    4 1 Отговор
    Служители на полицейското управление на Лос Анджелис (LAPD) заведоха федерален иск срещу мандата на града за ваксина. Шерифът на окръг Лос Анджелис Алекс Вилануева каза пред Асошиейтед прес по-рано този месец: „Не искам да съм в състояние да загубя 5 процента, 10 процента от работната си сила за една нощ“.
  • 21 опс

    11 2 Отговор
    Служебният кабинет всичко отлага, все отмята за после, за по- късно, протака, а причината е, че не иска да вземе навременни мерки и чака да мине мандата.
  • 22 📌🇧🇬

    8 5 Отговор
    📌Правителството на Румен Радев/Стефан Янев проспа/загуби летните месеци да подготви Обществото за Зелени Сертификати, да има План/Стратегия за следващата “вълна” Ковид - 19, затова сега е принудено да “манкира” дейност като въвежда Правила/Закони които са нецелесъобразни/неизпълними!📌Президента Р. Радев е затънал в бързите/плаващи пясъци на 4тата Ковид - 19 “вълна”, като рискува Изборният Процес, тоест рискува самите избори.📌 В случай че Правителството/Президентът не могат да овладеят 4тата Ковид -19 “вълна”, Парламентарните Избори е много вероятно да бъдат отложени, поради причината че самите Парламентарни/Избори може да се превърнат във допълнителен риск за разпространение на Ковид- 19/Пандемия!
  • 23 77777

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "Варненец":

    Я СИ СЛОЖИ СНИМЧИЦАТА ТУКА, ДА ВИДЯ ЕДИНСТВЕНИЯ ОСТАНАЛ, КОЙТО НЕ Е РАЗБРАЛ ОЩЕ, ЧЕ НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА СТАТИСТИКА, А ЗА С Т Ъ К М И С Т И К А! ИНАЧЕ НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ, ЧЕ МОЖЕ ДА ИМА ТОЛКОВА ТЪПО СЪЩЕСТВО В БГ!
  • 24 опс

    5 6 Отговор

    До коментар #9 от "МОЩНО":

    Защо споменаваш хазната? Схемата 60/40 върви, на бизнеса му поемат тока със задна дата. На пенсионерите дават по 70 лв. отгоре, на администрацията им вдигнаха заплатите, има хоум офис, социалът раздава дърва, трудовите борси работят, вдигат линията на бедност и минималния праг, заведенията с 9% ДДС, досега си работеха на надути цени, лятото хотелите бяха препълнени. С 10 дена локдаун никой няма да фалира, ама бизнесът трепери да не се раздели с някоя луксозна кола или скъпа екскурзия до екзотична дестинация.
  • 25 като предишните

    6 2 Отговор
    Президентът и министърът на здравеопазването са пряко отговорни за не вземането на адекватни мерки срещу 4-тата вълна на вируса. Вече минахме всички стойности на заразяване по всички известни протоколи! Стремежът да не се засягат интереси преди изборите вреди на цялото общество! Липсата на контрол, също!
  • 26 Ццц

    7 1 Отговор
    Ще се върнат САМО ako няма тестове. Иначе ще си ги държим вкъщи!
  • 27 77777

    5 0 Отговор
    КЪДЕ Е КУНЧЕВ, ТОВА МИ КАЖИ?! КЪДЕ ЕЕЕЕЕЕ?!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ние българите

    5 3 Отговор
    Янев,как ти се струва това,че под твое ръководство не се справяте с ковид-19 и всеки месец от 20.09.2021 година губи по 3 000 българи починали от тази коварна болест?!

    Това са жителите на един малък български град!

    Срутището на радев потопи България в долината на плача,както се изказа един математик!

    Вървете си ние българите не ви искаме!
  • 32 📌🇧🇬

    3 2 Отговор
    📌:)🏴‍☠️🌸 България в момента е в “Перфектен Сторм”, Икономическа Криза, Политическа Криза, Институционална Криза, Загуба на Работни Места, Нарастваща Инфлация, Загуба на Човешки Съдби в Огромно Количество, Блокаж на Медицинско Здравеопазване поради Невъзможност За Повече Капацитет, Загуба на Медицински Персонал, Загуба на Работен Персонал в други Отрасли на Икономиката поради Ненавременно Въвеждане на така наречените “Зелени Сертификати, Изчерпване на Бизнес Ресурсите след близо две години Ковид - 19 Пандемия. 📌 Това не е пълен списък за “Перфектният Сторм в който се намира страната, но смятам че е абсолютно достатъчен за да направите свойте изводи.
  • 33 Котарак

    6 3 Отговор
    Не е добре, когато те е стягала фуражката над 20 години. България цялата е в тъмночервено, над 5000 заразени на ден, над 120 смъртни случая дневно, а тоя ше връща децата в училище. Изтрещели са!
  • 34 Котарак

    4 2 Отговор
    Мислех да гласувам за Радев. Е, нема да стане!
  • 35 ЕЛАЙ

    3 2 Отговор
    Запомнете това име : проф. Яри Кинатет (Jari Kinaret) и прочетете с колко милиона €вро ФАШИСТКИЯ ЕС го е финансирала и за какви ЕКСПЕРИМЕНТИ с хора!!!, така ще разберете ВСИЧКО за КВАНТОВИЯ ВИРУС Соv-Sars-2, за разтвора наречен “ваксина” в малките шишенца, за зеления сертификат и др.!!! Новия доктор Менгеле!!!!!

    Коментиран от #38

  • 36 ЕЛАЙ

    3 2 Отговор
    Проф. Яри Кинарет Jari Kinaret - доктор Менгеле
  • 37 Смех

    4 3 Отговор
    НЕ СПАЗВАЙТЕ НИЩО.. ако искате да спрете фашистите не попадайте в тяхния капан. Изпълнявате ли наредбите вие ги приемате... Само абсолютен отказ работи...
  • 38 7777

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "ЕЛАЙ":

    И ЗА ПЕТЪР ГАРЯЕВ, КВАНТОВ ФИЗИК, УБИТ ПРЕДИ ВРЕМЕ. НЕ МОЖАХ ДА ОТКРИЯ НИЩО ПОВЕЧЕ ЗА НЕГО!
  • 39 Реалиста

    3 1 Отговор
    За съжаление стигнахме до това положение, че Волен-болен, Луна-луда и слушайки радия и телевизии на кандидат партии измислени , вкупом да плюят по настоящето Правителство, да подкрепят вилнеещите по улиците Бойкови престъпници, да отричат ваксинирането, да сеят болести и смърт на невини хора.Спрете се продажници , нямате шанс за влизане в Парламента , смях и ужас педизвиквате като кандидати за Президент! Той ще бъде един, но няма да е мутра и малоумник, повечето от които са измислените кандидати!!!!!
  • 40 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    НЕГРАМОТНИ ВИ УПРАВЛЯВАТ .............................................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове