Last news in Fakti

29 Юли, 2023 07:27 2 148 82

Социалистите се събират на Бузлуджа

  • социалисти-
  • бузлуджа-
  • събор

Националният политически митинг се очаква да събере членове и симпатизанти на партията от цялата страна

Социалистите се събират на Бузлуджа - 1
Снимка: БСП

Социалисти от цялата страна се събират днес на Историческата поляна под връх Бузлуджа за традиционния Национален събор на левицата, където БСП ще отбележи 132 години от Бузлуджанския конгрес и от създаването на организирано социалистическо движение у нас под мотото “Бузлуджа за мир”, съобщават от пресцентъра на партията.

Националният политически митинг, който се очаква да събере членове и симпатизанти на партията, гости от политически формации и младежки организации, ще вземат участие фолклорни и самодейни състави от цялата страна, които ще представят българското песенно богатство, посочват от партията. Ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

След приключването на събитието на Историческата поляна социалистите ще посетят връх Шипка, където ще поднесат венци и цветя пред Паметника на свободата в знак на почит към българските опълченци и воините, отдали живота си за Освобождението на България.

Честването на празника на левицата започна вчера в Стара Загора с конференция на Младежкото обединение на БСП на тема “Иновации и стартъпи в местната власт”.

Във връзка с провеждането на събора от 8:00 до 12:00 часа днес ще бъде ограничено движението на моторни превозни средства (МПС) автомобили над 3,5 тона по участък от пътя Габрово – Шипка. Ограничението ще е за отсечка от първокласния път между км 155+197 (пресичането с общинския път за кв. „Етър") и км 184+100 (участъка Габрово – Шипка), както и за панорамния път между връх Шипка и връх Бузлуджа, от км 0+000 до км 12+213. Алтернативният маршрут за движение на МПС над 3,5 т ще е през Прохода на Републиката – път Велико Търново - Гурково. МПС ще се пренасочват от разклона за град Дебелец към Прохода на Републиката, уточниха от АПИ. Локалният трафик в град Габрово, както и идващите от север и запад автомобили, ще се пренасочват по пътя през Трявна – Белица и Вонеща вода към пътя към Прохода на Републиката и обратно.

Досега на Бузлуджа

През 2007 г. съборът на Бузлуджа е отложен в последния момент заради продължаващите пожари в България и стремежа на социалистическата партия да не излага на риск живота на хората и природата. Решението за отлагане е взето от Изпълнителното бюро на БСП два дни преди събитието. Вместо на 28 юли празникът се провежда на 1 септември 2007 г. и на него са представени кандидатите за кметове на БСП на предстоящите местни избори.

През 2008 г. националният събор на левицата на Бузлуджа започва с ритуал в чест на боевете на Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878 г.) и 130-ата годишнина от Освобождението на България. Празникът завършва с Buzludzha Оpen - парти на открито, в което се включват стотици млади социалисти. Към тях се присъединява и тогавашният лидер на БСП и премиер Сергей Станишев. Той за кратко се проявява като диджей и поздравява младежите с денс-микс на песента "Една българска роза". По-късно Йоанна и Deep Zone изпълняват песента DJ, Take Me Away, а Станишев се включва в миксирането на парчето. Младежката програма продължава до ранните сутрешни часове с изпълнения на DJ Rossko, Balthazar, JackRock, DJ Dian и германските диджеи Da Hool, Amok и Alex Kvitta.

На събора бургаските социалисти подаряват на БСП сертификат за регистриране на звезда от шеста звездна величина в съзвездието Воловар, за "да символизира светлината, която през годините води БСП като ѝ показва пътя към себе си и към сърцата на хората".

В навечерието на събора през 2011 г. БСП успява да "запали" рубинената звезда на паметника на Бузлуджа. Автентичната звезда на сградата светва, а лъч осветява Историческата поляна под върха, на която са се събрали млади социалисти. Включването на звездата е част от кампанията "Предай звезда нататък", инициирана от Младежкото обединение на БСП, свързана със 120-годишнината на партията. Целта е да "запалят" и други младежи за социалистическата идея и да я "предадат нататък".

Председателят на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев обяснява, че са получили разрешение от областния управител на Стара Загора да разположат апаратура в паметника и при вече поставена техника ден преди събитието е получена втора заповед с отказ за достъп до сградата за избягване на инциденти. След преговори с полицията лидерът на БСП Сергей Станишев, председателят на Младежкото обединение Явор Гечев, секретарят на БСП Антон Кутев и депутати все пак са допуснати до паметника. В сградата влиза единствено техникът, който включва захранването и звездата светва. Тогава концерт на Историческата поляна под върха изнася и известният поп-изпълнител Миро, който ще пее на събора и тази година.

През 2011 г. пред членовете и симпатизантите на левицата е представен кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин.

През пандемичната 2020 г. вместо събор на историческия връх БСП организира национален митинг-протест "Бузлуджа 2020" на жълтите павета в столицата под наслов "Срещу корупцията и грабежа. Заедно за България". Тук сме заедно, за да спасим България от мафията, заявява тогава лидерът на БСП Корнелия Нинова пред множеството. Г-н Борисов, ще останете в политическата история с една емблема - едно чекмедже, пълно с пари, и един пистолет до главата ви, за да ги пазите, обръща се тя към тогавашния премиер Бойко Борисов. По думите на Нинова това са парите, ограбени от народа, и тази власт се пази по един начин - с бухалка. Преди митинга на жълтите павета на 25 юли множеството минава в шествие по столичните улици.

По-късно, на 1 август ръководството на БСП и представители на общинските и областни организации на Старозагорска и Габровска област поднасят венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър на Бузлуджа, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд. Бузлуджа е нашата клетва пред България, коментира тогава лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Сред изпълнителите, пели на събора на левицата през годините, са Георги Христов, Веселин Маринов, Петя Буюклиева, дует "Шик", както и Горан Брегович с неговия оркестър.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака

    44 10 Отговор
    им на кон ли ще дойде ?

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Запознат

    33 12 Отговор

    До коментар #1 от "Кака":

    Тая колко са я шляпали навремето, и Манолова.
  • 4 сигурно

    29 18 Отговор
    Погребалните агенции днес ще имат много работа !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ТаУмВзе

    40 16 Отговор
    копейките са в паника, матушката е в агония и разпад

    Коментиран от #16

  • 8 Тия

    47 13 Отговор
    да веят байраците по баирите , а кака си я вее из София и чужбина , а банковата ѝ сметка дебелее ли дебелее !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 плюс минус

    24 5 Отговор
    На 10 ноември 1989 година членовете на БКП бяха над 1 милион.
    Голяма част от тях обърнаха палачинката и се вляха в СДС.
    СДС, НДСВ, още други партии и партийки, къде са те сега?
    А има ли партии и кои са те на големите крадци на богатствата на българите и на България?
  • 11 Тома

    27 15 Отговор
    Сигурно ще напълнят хим. таолетни догоре с кебапчета и кюфтета.На хайрлия да им е
  • 12 Град Симитли

    21 14 Отговор
    "... Корнелия Нинова пред множеството. Г-н Борисов, ще останете в политическата история с една емблема - едно чекмедже, пълно с пари, и един пистолет до главата ви, за да ги пазите..."...
    ... . и един смачкан оранжев протектор.
    Толкоз!
  • 13 Дааа

    26 7 Отговор
    Наем за летящата чиния няма ли да плащат, или "другари дайте да дадем".
  • 14 123

    19 18 Отговор
    Да живеят всички БКП-та,
    По земните кълбета !!!

    Коментиран от #15

  • 15 Механик

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "123":

    подземните
  • 16 Това е безспорен

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    Факт.
  • 17 Пустиняка

    27 3 Отговор
    Ниновица ше се качи ли пак на коня
  • 18 130 години крадене

    27 3 Отговор
    Абе те и в Швеция имат социалисти..сега гледам едни филми в предградията извън Гьотеборг всички карат колички за голф..нашите селяни на Бузлуджа кога ще я докарат до там ми е интересно?
  • 19 БгТопИдиот🇧🇬

    28 5 Отговор
    Крушевската биволица с хеликоптер ли ще е качат ??
  • 20 Стар комонис рософил

    34 5 Отговор
    Другарите пак ще осерат поляните.
  • 21 нннн

    23 3 Отговор
    Заедно ли ще празнуват социалистите или по фракции? А хорът на милионерите в БСП ще изпълни ли ,,На крак, о парии презрени?"
  • 22 Какви "социалисти" бре?

    38 6 Отговор
    Ш..бани комунисти русороби
  • 23 Тодор Живков

    19 13 Отговор
    Корни войвода е истински комунист и народен водач!

    Коментиран от #37

  • 24 ха ха

    23 3 Отговор
    30 години сладки приказки и лично забогатяване на соц. лидерите , вие допуснахте такива като борисов киро доган царя , да си пишат закони за лична употреба , сега празнувате унищожението на българите
  • 25 Гертруд

    11 24 Отговор
    Лявата идея, политика и начин на живот няма да изчезне, не се безпокойте. Преживяла е Царя, Тато, ще преживее Борисов и Доган. И да лаете и да скверните, ще видите днес от репортажите колко млади хора ще посетят събитието по убеждение, не по задължение!

    Коментиран от #26, #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 димитър

    20 4 Отговор
    Защо си присвоиха песните ,Моя страна ,моя България ,не ми е ясно .Изпълнявана от Емил Димитров ,тази песен е за цяла България ,не само за комунисти ,а и самия той ,изпълнителя ,въобще не ги и помирисваше тия ...Просто са нагли ,това е истината .

    Коментиран от #50, #72

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 СПОРЕД МЕН

    20 1 Отговор
    Много автобуси, много кебапчета, много бира...
  • 30 АБВ

    9 3 Отговор
    Както каза колегата погребалните агенции ще имат много работа
  • 31 позеленял

    11 2 Отговор

    До коментар #25 от "Гертруд":

    така е , ще има млади хора , нали фотоволтиците са техни , даже ще пеят за увеличение , цената на тока ще ги направи милиардери
  • 32 Роса

    5 2 Отговор
    Враца, където гарга не каца.
  • 33 костята

    9 1 Отговор
    Пак ше одри скат всичко на Бузлуджа
  • 34 Кибапчита

    13 4 Отговор
    Абе Нинова направи милиони с продаването на оръжия на Украйна през нейните посреднически фирми,така ли няма да и се откъснат малко пари да постегне летящата чиния на Бузлуджа където ги събира пенсионерите.
  • 35 Боже Боже

    13 3 Отговор
    Тези един паметник не можаха да опазят,а с мераци България да управляват. Срам и Позор
  • 36 Доротея

    10 21 Отговор
    Браво! Най хубавите хора на България са там! Чиста и свята България! България - Русия - ЦСКА - Пътнико свиден - Една BG роза - това са жалоните на България! И Лили Иванова! Имат си БСП Бузлуджа - празнуват, защото там са се създали, почитайки Хаджи Димитър! А Герб къде са ги създали, както и ПП? В някоя централа на Сатаннаил!

    Коментиран от #41, #45, #71

  • 37 Aлфа Bълкът

    18 2 Отговор

    До коментар #23 от "Тодор Живков":

    Няма такова извращение, 🐃 да язди 🐎.
  • 38 Каква Бузлуджа?

    12 12 Отговор
    Държавата е в колапс, България изчезва! този народ трябва да е пред НС за: отмяна на 3-ти март, промяна Конституция от Пеевски, подаряване реактори с незаконна отмяна на решение на НС от 2018 за строеж Белене след референдум. Унищожаване на Български Лев. Отмяна на право на законен Референдум за запазване на български лев. От 2020 инфлация 60% храни, 30% услуги. Увеличаване 20% ДДС на парно. Увеличаване на акцизи. Унишожаване на Българската енергетика, оставаме без АЕЦ, с предпоставки за ядрени аварии - неподходящо гориво. ЛГБТ законодателство. Падане вето Македония. ЛГБТ обучение НПО-та в училища. Споразумение СЗО - задължителна ваксинация, без да знаеш какво ти слагат. Оставка на ДБ, ПП, СДС, ГЕРБ, ДПС. А Нинова видимо е слънчасала, вместо да поведе народът в защита на държавата България, се връцка на Бузлуджа.

    Коментиран от #39, #67

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Галилея

    12 2 Отговор

    До коментар #36 от "Доротея":

    Как къде и те там, на Бузлуджа. гербаджията още стиска в ръка партийната комунистическа книжка, другият също червена кръв тече във вените му. Комунистическият кошер е един,а тези са всички комунистически пчелички, само от различни по цвят цветенца събират меда, затова са боядисани на жълти,сини,зелени

    Коментиран от #44

  • 42 зяпач

    16 2 Отговор
    Браво. И тази година мутробизнеа развърза кесията за бира и кебапчета. Честно казано никак не му е искаше, ама още има от старите кадри дето държат ключовете на касата. Иначе борбата е да ти забравят произхода и родовите кражби и вече да минеш за "Честен бизнесмен"
  • 43 !!!?

    8 4 Отговор
    Както е казал поета септември ще бъде май...пардон, 3 март !!!?

  • 44 Доротея

    5 8 Отговор

    До коментар #41 от "Галилея":

    Не! Гербажията отдолу ще гледа със завист, защото сега е назначен за евроатлантик, с цел - държане на властта и усвояване на еврофондовете, плюс пасането на бюджета! А как му се иска да яхне облачето над милата родна Бузлуджа...! Под върха има един паметник на някакъв хайдутин, около 500 000 пъти по маломащабен, но също толкова по вълнуващ като паметник! А самата чиния....Доротея я помисли за тъмен облак над хоризонта! Екскурзоводката бе красива и си знаеше лекцията!
  • 45 зяпач

    10 0 Отговор

    До коментар #36 от "Доротея":

    И мутронаследниците се включиха в лаещия хор. Напълниха тумбаците и сега се излежават. От време на време лаят, ей тъй за физически упражнения. Те си знаят, че награбеното по закон вече е тяхно
  • 46 😂😂👍

    16 3 Отговор
    Днес вече чинията ще запали... и комунистите щурмуват небесата😅🤪.
  • 47 Софиянец

    17 3 Отговор
    Да се качват и там да си седят ….
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Поговорка

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "АБВ":

    Нали знаеш, че каквото пожелаеш на другите ти се връща стократно.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 доротейоо ,доротейо

    6 3 Отговор
    Не са там заради хаджи Димитър ма ,мисирко неграмотна
  • 52 Ха-ха-ха

    15 1 Отговор
    Най върлите комунисти станаха най върли капиталисти....С доларите от червените куфарчетата превърнаха предприятията на народа в семейни предприятия,целият едър капитал е в ръцете на комунистическата номенклатура. Такъв див капитализъм няма никъде по света., защото никъде по света капиталистическия строй не е управляван от комунисти

    Коментиран от #75, #82

  • 53 отечественик

    7 2 Отговор
    Шипка е пантеон на българските опълченци. До колкото знам, там няма загинал нито един руски воин!
  • 54 Бамбука

    8 1 Отговор
    И откъде ще дойдат милионите за плащане на масрафа ? Само за оркестъра и певците ще отидат няколко торби евро.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 БСП на Бунището

    9 3 Отговор
    След поредица шутове от Народа ,престъпната партия БСП акостира от Подветрената страна на Бунището на Историята като напълно Незаобиколим Фактор там!!!Нинова,направи място на Левицата и другите Русофили - Комунисти ...Сместете се малко бе...
  • 57 инж. Ганчо Илков

    8 3 Отговор
    Да, БСП като построеният от БКП на Бузлуджа модел на летяща чиния на НЛО, прелети от социалистическата идея на Благоев в Кумунистическа. Комунистическата нанесе огромни щети на българският народ следвайки заветите на Ленин и Сталин. Ликвидирана Българската Интелигенция, "Въдвориха" несъгласните с Пролетарска Диктатура в Концлагерите Белене и Скравена. Заклеймени и прокълнати, замениха Комунизма със Социализъм и безкрайно афишира Путинизма, отново кацнаха на Старо планинския връх. Това може да се случи единствено в смачкана от Кумунизма и създадената от него Олигархията клика в майка България.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Сириние и Кашкавалъ

    7 3 Отговор
    Другаре Няма вече мандра Сиринето с пари
  • 60 ГАЛИЛЕЙ ОТ БУЗЛУДЖА

    5 2 Отговор
    И ВСЕ ПАК ДНЕС ЧИНИЯТА ШЕ ОТЛЕТИ☝
  • 61 Мнение

    4 1 Отговор
    За каква левица по дяволите става въпрос моля? В България няма лява модерна партия която да отстоява социалистическата идея! БСП която се представя за лява партия, всъщност е ретроградна партия с националистически дясно консервативен уклон! Вместо да защитава правата на различните,тя едва ли не ги осъжда,че са различни! България има нужда от истинска модерна лява партия,а не от такава, каквато в момента е БСП!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Мнение

    5 1 Отговор

    До коментар #62 от "От Знаеща":

    За съжаление, сегашната БСП,няма нищо общо с постиженията на България по времето на социализма! Имаше постижения,но имаше и падения, които не бива да се премълчават! Като приривилегиите например на така наречените борци против фашизма! Но такова падение като сегашното БСП,не е имало!

    Коментиран от #68, #77

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 оня с коня

    4 1 Отговор
    Комунисти и Русофили В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не трябва да се псуват,щото се множат.
  • 67 Констатираща

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Каква Бузлуджа?":

    Ех, Вие изредихте всички атрибути на "Демокрацията". Не е нужно Нинова и социалистите да се занимават с тях. Те са неспособни на такива ценности. Нека си празнуват въображаемите химери, а за другото си има "свестни" хора, които ще държат здраво линията, за да не се отклонява България в улея за бобслей и да върви стремглаво по пътя си към низините.
  • 68 От Знаеща

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "Мнение":

    Вярно е - изглежда общата епидемия ба нихилизъм и безсилие се предават и на нея.
  • 69 От Знаеща

    1 1 Отговор
    Вярно е - изглежда общата епидемия ба нихилизъм и безсилие се предават и на нея.
  • 70 Доротея

    2 1 Отговор
    Ура! Отличен събор на трудовите хора!

    Води ме, Партийо, води ме,

    под свойте бойки знамена!

    Свети с червеното си име

    чрез хилядите имена!

    Като лъча да пламенея —

    лъча на твоята зора!

    Тъй както Смирненски да пея,

    тъй както Ботев да умра!



    Мен хулите не ме смущават,

    врагът с които те покри —

    аз знам, аз вярвам, че си права,

    когато съгрешиш дори!

    Коментиран от #81

  • 71 СПРАВЕДЛИВ

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Доротея":

    Така е - доброто и справедливостта, винаги побеждават и никога не умират. "НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ, ЩО НЕ ГАСНЕ"!

    Коментиран от #80

  • 72 Констатираща

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "димитър":

    ЗАЩОТО ИСТИНСКИ ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ, КАКТО ИЗГЛЕЖДА.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Констатираща

    2 1 Отговор
    Като разглеждам коментарите, се вижда колко е поляризирано обществото ни, колко много завиждат на лявата фракция всички от дясната евроатлантическа общност и колко обаче, са невъзпитани в изказванията си. От там може много да се съди.
  • 75 ЕС и НАТО

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "Ха-ха-ха":

    Много точно и разумно написано!!! Само умните го виждат и разбират, наивните са облъчени с комунистическа пропаганда, че демокрацията е виновна за сегашната мизерия в БГ.

    Коментиран от #78

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 От Знаеща

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Мнение":

    Е да, такива хора винаги е имало,има и ще има, независимо от обществения строй. Те са тези, които печелят привилегии и не пропускат да са на върха. Те опетняват всяка партия и идеология и правят безсмислени жертвите за свободата и независимостта на България. Не трябва да ги идентифицираме с останалите.

    Коментиран от #79

  • 78 Констатираща

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "ЕС и НАТО":

    В България, за съжаление, не е имало демокрация, а анархия, която се развихри под името "Демокрация" и даде възможност на хората-байряци, да "ловят риба в мътни води".
  • 79 Мнение

    1 0 Отговор

    До коментар #77 от "От Знаеща":

    Съгласен съм с Вас госпожо! 👍
  • 80 ПРЕДВИДЛИВ

    2 2 Отговор

    До коментар #71 от "СПРАВЕДЛИВ":

    🇧🇬Това ще ви бъде последния празник!👎
  • 81 😅😂😆.....

    2 0 Отговор

    До коментар #70 от "Доротея":

    Изби рибата с това стихотворение😅, сигурен съм че и земята спря да се върти четей го в захлас😅🤭, заря довечера ще има ли?
  • 82 Забележка

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Ха-ха-ха":

    Това не са комунисти, а комуняги.По-голяма част от идеалистите ги изтрепаха преди 9-ти.Останалите врагове с партиен билет.Тези са кариеристи и интересчии, с идването на Тодор Живков
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове