Last news in Fakti

24 Март, 2024 14:21 1 487 17

Социалисти и партийни организации от страната подкрепиха 55-те членове на Националния съвет

  • бсп-
  • социалисти-
  • подкрепа

Професионалните партийни депутати и мълчаливите съучастници на задкулисието нямат място в БСП, въпреки че с години сме ги търпели и тичали за техните "изборни успехи", заявяват в позиция 192-ама социалисти от "Кауза Шумен"

Социалисти и партийни организации от страната подкрепиха 55-те членове на Националния съвет - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Социалисти и партийни организации от цялата страна изпращат писма и декларации, с които заявяват подкрепа за позицията на 55-те членове на Националния съвет "Да спасим БСП и социалистическата идея". В рамките на два дни - петък и събота - бяха получени заявления за подкрепа от Хасково, Харманли, Тополовград, Симеоновград, Димитровград, Любимец, село Радовец, Стара Загора, Шумен и Общинския партиен съвет на БСП "Родопи" в Пловдив.

Сред тях са Виолета Желева, член на Общинския партиен съвет на БСП в Димитровград и бивш народен представител, Минка Стоянова, член на ОбС на БСП в Хасково, Емил Димитров, председател на Младежкото обединение на БСП в област Хасково, Диляна Комитова, председател на групата общински съветници на Коалиция "БСП за България" в ОбС Хасково, Данчо Трифонов, заместник-кмет на община Тополовград, Никола Георгиев, бивш председател на ОбС на БСП Симеоновград и бивш член на Националния съвет на БСП, заедно с още 80 социалисти, Дочка Кючукова, заместник-председател на ОбС на БСП в Любимец и член на Областния съвет на БСП Хасково, членовете на старозагорското Движение на ветераните в БСП и 192-ама социалисти от "Кауза Шумен".

"На БСП ѝ трябват промени и нов бузлуджански дух, за да се случи идейната, организационна и кадрова промяна, пишат шестимата партийни членове от Димитровград. - За да се върнат социалистическият морал, другарството и автентичната лява политика, която БСП да води без компромиси и шикалкавене!".

В официална позиция 192-ама социалисти от Шумен заявяват, че с огорчение са разбрали за решение на Националния съвет на БСП да изключи от редиците на социалистическата партия 30 души, участвали в местинте избори през есента на миналата година от името на "Кауза Шумен". Официална информация за това обаче няма и никой от тези 30 изключени от БСП социалисти не е получил решението на Националния съвет.

От "Кауза Шумен" са категорични, че въпреки победата на БСП на местните избори, в Шумен е сглобена коалиция от "Групата на кмета Христо Христов", ПП и ГЕРБ. "В такъв план са и досегашните гласувания на трите партии плюс ДПС в Общинския съвет. Ако БСП има политическо решение за такава коалиция, да го каже ясно и открито и да се знае от членовете и симпатизантите, заявяват в позицията си те. - БСП като партия, или каквото е останало от нея в Шумен, е смушкана в ъгъла, никой не се съобразява с нея, хората се чувстват обидени и излъгани и гледат с омерзение случващото се".

Социалистите от "Кауза Шумен" твърдят, че във вътрешнопартиен план продължава потъпкването на Устава на БСП. "Всички ние помним как ударно преди изборите НС на БСП взе решение за провеждане на пълен цикъл отчети-избори в партията. Съгласно взетото на 10.09.2023 г. решение тези събрания трябваше да са приключили и да е проведена отчетно-изборна конференцията, която да избере ръководни органи на БСП в Шумен, пишат те. - Срокът за провеждането на конференцията изтече през декември като няма друго решение, с което той да е променен и удължен. Партийните организации се питат какво се случва, но от централата на "Позитано" 20 оглушително мълчат на въпросите им каква ще е съдбата на партийното ръководство. Работната група, чиито състав продължава да бъде тайна за партийните организации, също мълчи и не предприема действия за изпълнение на решението на НС на БСП. Решението за пълен цикъл отчети-избори не просто обезглави, но и обезкърви партийната организация на БСП - Шумен като тяхната цел е била една-единствена – да се наложи силово избраната от националното ръководство кандидатура за кандидат за кмет, а след тях и потоп! Обръщаме се към всички членове и симпатизанти на лявата идея. Предстоят събрания и номинации за делегати на ръководните органи на БСП. Номинирайте и изберете честни и достойни хора, които да върнат доверието на обществото. Професионалните партийни депутати и мълчаливите съучастници на задкулисието нямат място в БСП, въпреки че с години сме ги търпели и тичали за техните "изборни успехи". Ние от "Кауза Шумен" потвърждаваме позицията си, че оставаме принципна и конструктивна опозиция на оформилото се статукво и ще защитаваме, доколкото е по силите ни, левите ценности и политики. Нека да е ясно – ние не сме скъсали с БСП. Партията е в нас, ние сме в нея. Нейното бъдеще е в наши ръце. Тези, които искат да ни откъснат от нея, са случайни лица в партията, за които никой няма да помни след време. А кога ще дойде това време - зависи от всеки от нас!".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    1 3 Отговор
    В 15 часа извънредна пресконференция на ГЕРБ.

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Санитар

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Кирчо съм събирай бакит е и канчета занимавай на фронта в украйна да вариш фасул на братя украинците

    Коментиран от #11

  • 4 ГЕРБ=ДПС=БСП

    10 2 Отговор
    Рои се, цепи се, но 100 тодини не умира, що е то?

    БСП
  • 5 Мдаа

    14 2 Отговор
    На кака Корни и правят партиен преврат хи хи хи.
  • 6 Дедо Пене

    4 3 Отговор
    Па тия не са истински комундели кат дяда Пене! Три пъти герой на СССР,два пъти орден на социалистическия труд,два пъти лауреат на Златния орфей,заслужил майстор на спорта,музиката и безалкохолните напитки,кандидат член на БКП и още....Само СССР и НРБ! Вечна дружба,другари!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Макс

    4 7 Отговор
    БСП може да оцелее само ако е една единствена партия ,подобно на БКП . Толкова закостеняло нещо няма в света .
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 007 /агент/

    8 2 Отговор
    Да живеят всички БКП-та,
    По земните кълбета !

    Много сте - силни сте....
    /особено в тракането на чайнета/
  • 11 123

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Санитар":

    Не го въздигай в способност !
    Въпросният освен да чисти веце-та и да стърже кафяви запетайки на Централна, друго не умее !
  • 12 Това самодейността

    3 0 Отговор
    Това самодейността на детската градина ли е? Или някой не може да достигне нивото на Достойна политическа партия?
  • 13 !!!?

    11 0 Отговор
    Кохортата на Радев подготвя терена за "3 март"...издъпрване килимчето на Нинова !!!?
  • 14 ПОЛКОВНИК МИТРОФАНОВА

    4 6 Отговор
    НИКОЙ ДА НЕ ПИПА КАКА КОРНИ! ПУТИН ТАКА КАЗА!
  • 15 Браво!

    11 0 Отговор
    Превратаджиите са надушили властта и се готвят за избори, след които да се гушнат с герберите в мечтаната от години прегръдка.
    Ако успеят, погромът на България ще е финализиран...
  • 16 Лейди

    12 1 Отговор
    Превратаджиите са напазарувани.
  • 17 Социалист от Хасково

    8 1 Отговор
    Партийните организации ще имат възможност да се изкаан конгрес. Другото са интриги за медиите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове