Last news in Fakti

26 Март, 2024 13:43 1 732 47

"Бузлуджанци" с призив към членовете и симпатизантите на БСП

  • иван таков-
  • бсп-
  • обединение-
  • бузлуджа

Да поставим начало на общопартийното обединение за цялостно обновление на БСП

"Бузлуджанци" с призив към членовете и симпатизантите на БСП - 1
Снимка: БГНЕС

Участниците в срещата "За бъдещето на БСП и лявото" в събота, 23 март, излязоха с призив към членовете и симпатизантите на Българската социалистическа партия. В словото си в началото на дискусията в Зала 6 на НДК лидерът на столичните социалисти Иван Таков предложи да бъде създадено идейно-политическо движение "Бузлуджа" в БСП. Неговата инициатива беше възприета и организаторите на срещата в НДК веднага започнаха работа по формалното създаване на идейното течение в рамките на партията. На срещата Иван Таков беше посочен за неформален лидер на движението. Това посочват от БСП-София.

В призива си участниците в срещата в събота в НДК заявяват, че на БСП ѝ трябват нов Бузлуджански дух и енергия, за да се осъществи жизнено необходимата идейна, организационна и кадрова промяна. За да се върнат в нея социалистическият морал, другарството и автентичната лява политика, която БСП да води без колебания и компромиси.

"За да бъде отново БСП първостепенна политическа сила - сега и в бъдеще, днес призоваваме всички истински социалисти и симпатизанти да поставим началото на общопартийно обединение за цялостното обновление на партията, което да работи за изкореняване на порочния "лидерски" апаратно-команден стил и метод на разпореждане във и със партията, за възстановяване на основополагащите уставни принципи, норми и практики на вътрешнопартийната демокрация", пишат в призива си те.

В него участниците в срещата в събота настояват членовете на НС на БСП незабавно да свикат извънредно заседание на 50-тия конгрес на БСП. "На него делегатите, в светлината на ожесточената предизборна политическа обстановка, да приемат неотложните решения за възстановяване на структурите и дееспособността на партията в центъра и по места, да направят наложителни промени в Устава и да изберат ново ръководство на БСП, призовават още те. - Ако това не стане, партията е изправена пред реалната опасност от продължаващ спад на доверие на предстоящите европейски и предсрочни парламентарни избори".

Бузлуджанци са категорични, че в настоящия момент БСП е длъжна да стане носител на политика за обединяване на всички леви формации и личности с леви убеждения в името на правата и потребностите на хората на наемния труд, на социалната справедливост и националните интереси на България.

"Разбиването на Столичната партийна организация с нелегитимното "решение" на НС на БСП от 25 февруари, взето непосредствено преди европейските избори през юни, представлява последен пример за целенасочения разколнически курс на партийното ръководство, насочен към преднамерено разцепление на водещи структури на партията, към възкресяването на най-мрачните практики на "чистки" на "врага с партиен билет", заявяват те. - Отхвърляме абсурдните действия за групово изключване на противопоставящи се на произвола на ръководството социалисти, така както това стана, при очевидната липса на подкрепящо мнозинство, и с членове на най-висшия партиен орган на заседанието на 50-ия конгрес на БСП на 11 февруари 2023 г., което води до кадрово обедняване и организационно обезсилване на партийни структури".

Призивът на участниците в срещата "За бъдещето на БСП и лявото" ще бъде изпратен до всички общински структури на БСП. "Призоваваме членовете и симпатизантите, на които са скъпи честта и достойнството на БСП, да се включат в Идейно-политическо движение в БСП "Бузлуджа", за да работим обединени заедно за бъдещето на партията и на лявото в България, за да запазим духа и за да бъдем достойни продължители на делото на Димитър Благоев-Дядото и неговите съратници", завършват призива си те.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 12 Отговор
    Миналата седмица френски туристи вандалстваха на Бузлуджа.

    Коментиран от #8, #14, #16, #22

  • 2 РЕД И ХАОС

    9 7 Отговор
    Либерален капитализъм и Демократичен капитализъм са две противоположности. Либералният капитализъм е държавата и всички да работят за капиталистите, капиталистите да имат пълната власт. Демократичният капитализъм е ГОЛЯМА ДЕМОКРАЦИЯ с големи данъци при наличието на капитализъм. КЕЙНСИЯНСТВОТО е демократичен капитализъм. Но Маркс е казал, че демокрацията е път към социализмът, става изравняване, липса на олигархия и корупция. Обедняват богатите, работниците стават акционери, собственици - това става при демокрация. Ако профсъюзите изкупят предприятията чрез членският внос и вноските за пенсия. Много се заблудиха, че демократичният капитализъм ще го бъде и без СССР, но в богатите страни го допуснаха заради съществуването на СССР. Сега пробутват лъжата, че интелектуалци преди 1990та, са били за ЛИБЕРАЛЕН КАПИТАЛИЗЪМ, НЕ, ТЕ СА БИЛИ ЗА ДЕМОКРАТИЧЕН КАПИТАЛИЗЪМ, но без СССР има само либерален капитализъм. В Китай няма либерален капитализъм, има сталинова икономика - пълно планиране и произвеждане на всичко, държавен капитализъм, и демократичен капитализъм. Маркс е за държавен капитализъм. Капитализъм е ИНВЕСТИРАНЕ, ИНВЕСТИЦИЯ Е СЪЩОТО КАТО КАПИТАЛ. Държавно инвестиране, 70% от произведеното в Китай е от държавни инвестиции. В Сингапур 60% е от държавни инвестиции.
  • 3 Отвратен

    29 10 Отговор
    Стига простотии и безумия! БСП си има ръководни органи, има конгрес. Там се изказвай и призовавай, а не през медиите!
  • 4 Социалист

    30 8 Отговор
    Този осъзнава ли, че действията му дават обратен ефект.
  • 5 Трол

    31 2 Отговор
    Г-н Таков иска да детронира Корни и да стане вожд на БСП.
  • 6 123

    15 3 Отговор
    На другарите по им отива шумкаре !
  • 7 Оксиморончовци

    28 4 Отговор
    Синчета,дъщери и внуци на червената аристокрация,червената буржоазия,номенклатурчици и настоящи жендърци щели да били да ни обединяват за социална справедливост. Оксиморон.
  • 8 спретнаха ти

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    генг-бенг 😊
  • 9 Герен

    14 6 Отговор
    ПРЕДАТЕЛИ СТАРИ МЕНТИ И НОВИ ПОДЛОГИ НА ББППГЕПИШИШИ НЕ СА НУЖНИ НА МАКЪР И МАЛКОТО ФЕНОВЕ НА БСП. БЕГАЙТЕ И СИ ПРАВЕТЕ НОВОТО
    абв. А НА НИНОВА ПАК ПИТАМ ЗАЩО НЕ ХАРЕСВАШ РАДЕВ.?!!??!?. КАЖИ СИ..

    Коментиран от #11, #33

  • 10 Заключение

    16 6 Отговор
    Безумие е да се разцепва преди избори! Кой има полза от това?

    Коментиран от #15, #17

  • 11 кога ше скачаш

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Герен":

    в герана?

    Коментиран от #18

  • 12 Гарга Ел

    16 2 Отговор
    Ха, ето ги и бузлужанци, дето тръгнали да свалят веселите патиланци и баба цоцолана
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 А бе

    7 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Мутрофанова те чака ! "Трона" и е запушен и пълен с кафяво !
  • 15 Ами да

    22 5 Отговор

    До коментар #10 от "Заключение":

    Станишев иска да става отново евродепутат, но Нинова няма да го включи на първо място в листата. За това се търси електората на БСП.

    Коментиран от #40

  • 16 Гарга Ел

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Я ги видях, бяха дрогирани и правеха опити да излетят с летящата чиния. По едно време се появиха Бузлужанци и станаха на кълбета.
  • 17 АГАТа Кристи

    4 7 Отговор

    До коментар #10 от "Заключение":

    От това има полза целокупния български народ, включително и ТИ !
    Колкото по скоро, толкова по-добре.
  • 18 Герен

    4 6 Отговор

    До коментар #11 от "кога ше скачаш":

    КОГА РАДЕВ ВЗЕМЕ ВЛАСТА. НЕ АЗ А ТОЙ ТУПИСА ШИШИ ДЕМОНТЕ И ТИ НАВЕРНО ЩЕ ПОДСКАЧАТЕ У УНИЯ РЕДКИТЕ И ЖЪЛТИТЕ. ТРЕБЕ НОВО НАЧАЛО БЕЗ ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ. А КАКВО ША СТАНЕ НЕ ЗНАЯ. НО МНОГО ЖЕЛАЯ.ДА БЪДЕМ СВОБОДНИ БЕЗ МУШИКИ И КРАДЦИ. МОЖЕ БИ СЪМ ГОЛЕМ ИДЕАЛИСТ И ЖЕЛАЯ ПРАВДАТА НА ТОЗИ ИЗТРАДАЛ НАРОД.

    Коментиран от #46

  • 19 мхааа

    14 5 Отговор
    Както и да се именуват червените търтеи си остават търтеи. И дедите им живяха, като търтеи на гърба на народа.
  • 20 Гарга Ел

    6 9 Отговор
    БСП и ГЕРБ трябва да бъдат изхвърлени от Евро-парламента. На Евро-Изборите избирателя има уникалният шанс да закрие тези две вредни за държавата Партии.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 А ти

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Остана ли доволен
  • 23 Комуност

    6 2 Отговор
    Да оберем някоя мандра
  • 24 МИНИМАЛЕН ПЕНСЮНЕР/ХЛЯБ 1/3😡

    8 1 Отговор
    ДА ПИТАМ...ТОВА..
    НОВ ВИД ...КИС.МЛЯКО ИЛИ СИРЕНЕ Е...
    ЩОТО В ПРОМОЦИЯ БРОШУРИ ГО НЯМА...
  • 25 Тези пък като някакви

    6 1 Отговор
    Тези пък като някакви Двойкаджии.
  • 26 Или правиш!

    5 0 Отговор
    Или правиш! Или не правиш обединение или каквото е там!
  • 27 дъртите виновници

    12 1 Отговор
    Тез са най -големите обиграни мискини на едно.Набутаха ни в ес, в нато,,плосък данък,глад и мизерия за народа....
  • 28 Констатираща

    3 11 Отговор
    Най-после нещо смислено! Време му беше. Сега навсякъде по света се правят реформи и рестартиране, за да може да се даде ход на мира, справедливостта и равенството между хората, за бъдещия прогрес и добруване на човечеството.

    Коментиран от #37

  • 29 Истината

    10 1 Отговор
    Малко хайдути, много войводи. Кой да води бащина дружина!
  • 30 Перо

    10 2 Отговор
    Нали има устав и мандати с пряк избор на партиен фюрер, какво искат разколниците повече? Да гласуват на изборите, глас народен, глас божи или по ционисткия, втори начин, няма глас божи, за взимане на властта! От там и евроизборите и европостовете, евро решенията!
  • 31 Весела

    10 0 Отговор
    "за обединяване на всички леви формации и личности с леви убеждения"...това ли са личностите ...Манолова ,Жаблянов,А.Найденов,Първанов ,Т.Дончева ,К.Добрев ?!?БСП си има ръководство ,какво искате нас не ни интерсува ,всички тези работиха против БСП с ГЕРБ .Няма да стане !
  • 32 Само истината

    6 1 Отговор
    "България, за да запазим духа и за да бъдем достойни продължители на делото на Димитър Благоев-Дядото и неговите съратници".
    Кого искате да заблудит вие наследниците на БКП,които не признавахте идеите на Благоев и през май 1919 година избягайте и учредихте БКП!
    Каква демагогия?!Срам и позор!
  • 33 Радев

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Герен":

    Тази политическа криза е с участието на Радев ...
  • 34 Стършел

    3 2 Отговор
    На Бузлуджа дали ще прпомните на хората си, какво е казал дядо ви Благоев за русофилството?! Риторичен въпрос-знам, че НЕ! Що се активират маямите, шадраваните и сие? Идват избори-требе да се захлеби другаре!
  • 35 дядото

    8 0 Отговор
    защо отново предлагате нещо полу,нещо като нищо.на бсп не й трябва идейно-политическо движение, а пълна реорганизация и връщане към основните ценности на лявата идея и социална политика.без едни и същи физиономии от десетилетия,без лидерски изпълнения-
  • 36 напразно се мъчите

    10 1 Отговор
    Не само, че няма да привлечете избиратели от периферията, но и ще загубите сегашните.
  • 37 Гражданин

    11 1 Отговор

    До коментар #28 от "Констатираща":

    Борба за листите, борба за власт - това искат тези! Таков и компания се самозабравиха.
  • 38 Мдааа

    10 0 Отговор
    Бузлуджанци не разбрахте ли, че електората на БСП намалява по биологически причини. Това верни идеалисти на които днес се подигравате. Те си отиват, това е електората на който разчитате. След вас нищо!
  • 39 Социалист

    11 0 Отговор
    Ало, смешници, като искате обединени, ппосипете си главите с пепел, и ако все още ви искав социалистите в БСП, това е обединението. Другото са измислици, за да задоволявате егоцентризма си!
  • 40 Перо

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ами да":

    Достатъчно е да видя къде е Станишев и Пирински, да разбера за какво е борбата и кой я води в задкулисието!
  • 41 САТЪРА НА ХАНА

    10 1 Отговор
    ОТКЪДЕ ПАРИ ДА НАЕМАТ ЗАЛА 6 НА НДК
    ИМАТ ТИЯ " БУЗЛУНДЖАНЦИ" ???...
    .....
    ИСТИНСКИТЕ КОМУНИСТИ ЩЯХА ДА Я НАПРАВЯТ НА НЯКОЯ ПОЛЯНА :))

    Коментиран от #44

  • 42 Членове на БСП

    4 2 Отговор
    Добружанци, върнете се и гласувайте за БСП!!!
  • 43 Какво безсрамие, каква низост!

    6 1 Отговор
    Предстоят избори. В чия полза работят фалшивите социалисти? Както винаги през последните осем години?
    Мечтата на кирчо и станишко е топла прегръдка с герберите и любов завинаги. Лявото и дясното крило на БКП трябва да управляват заедно, това е мантрата на ментетата. Е, Нинова разби мераците им и води битка не срещу ГЕРБ, а срещу модела , който много ценят "бузлуджанци" и софийското бесепе.
    Левите хора ценят истината и делата. А делата на тези мерзавци се ръководят не от идеите на социализма, а от страстта към лична власт и място в листите...
  • 44 долар след долар

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Американските им братя.
  • 45 бегаййй

    3 0 Отговор
    Какви бузлуджанци това са чисти бозаджии.
  • 46 само ше умиришеш

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Герен":

    водата в герана.по добре в морето
  • 47 БАЩА МУ

    2 0 Отговор
    да му бере греха на това момче. Той стои зад гърба му и го направлява. Дали обаче на прав път?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове