Last news in Fakti

31 Август, 2023 18:52 1 473 28

Прокуратурата проверява изграждането на "Турски поток"

  • прокуратура-
  • турски поток

Съмненията са за нерегламентирано договаряне между подизпълнител и възложител

Прокуратурата проверява изграждането на "Турски поток" - 1

Прокуратурата проверява изграждането на газопровода "Турски поток". От държавното обвинение са се самосезирали за нерегламентирано договаряне между подизпълнител и възложител с цел заобикаляне на Закона за обществените поръчки. От Софийската градска прокуратура уточняват, че ще се проверява дали изпълнител не е нает като подизпълнител на част от проекта.

За схемата се разбра, след като хакери разбиха пощата на руския политик Александър Бабаков. Името му се споменава в няколко корупционни скандала, включително, че е подкупвал български заместник-министър в служебен кабинет. Според информацията в пощата на Бабаков на 1 юли 2019 година в Истанбул е имало среща, в която е договорено как да се действа в ущърб на закона.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    40 6 Отговор
    Потока не е Турски, а Тиквен да питат баце какви ги е вършил с наши пари уреди сърбите и унгарците.
  • 2 Хихихи..

    23 12 Отговор
    Ганьовската "прокуратура" от 33 години насам решително е седнала на Козяк 16 на ....

    Коментиран от #5

  • 3 иванчо

    11 8 Отговор
    Боко е невиненн.Оставете най-честният политик на света на мира , защото тое работил само за полза роду !!
  • 4 Гост

    23 2 Отговор
    Деветото джудже: Всичко е точно! Виновни няма!

    Коментиран от #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Да ама не

    26 5 Отговор
    Тук говорим за голяма корупция, Цветелина, Бойко, Путин, Ердоган да видим.

    Коментиран от #13

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 М3 голд

    6 7 Отговор
    Смехории. Тези неща не са за СМИ, а за проверка с прокурорска преписка. Използвам случая да предложа проверка на изграждане газовата връзка с Гърция. Съмнявам се в истинността на акт 15 и акт 16 на обекта. Същият беше пуснат в експлоатация а по него продължаваше да се работи.
  • 9 истина е

    28 3 Отговор
    За този поток поне 10 онбашии са за затвора , а башбашията е за до живот !!! 4 милиарда за тоз де вее ,народна пара се подари !
  • 10 Турски поток

    16 4 Отговор
    е между Русия и Турция и е тяхна собственост. Не може да бъде проверяван. Проверява се Балкански поток - собственост на България.
  • 11 Кокорчо

    14 5 Отговор
    Не пипайте Бойко , ей! Нали там се разбрахме , че ше го изпираме
  • 12 Истината

    21 3 Отговор
    Толкова години това доказано огромно национално предателство не може да пресече площада на властта и да стигне до прокуратурата, значи никога няма да бъде преследвано от закона. Беззаконието в Бъргария е базата на националната трагедия. Българските политици си играят безнаказано със съдбата на народ и държава и народа търпи, което е най-печалното.
  • 13 Пярите обичат тишина, но не иу нас🙈

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Да ама не":

    То е двупосочно и от Европа към България.
    Малко ли ракия изпи Юнкер🥩? 🍻
  • 14 Умен по цялата глава

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Седмото джудже ,като видяло Снежанка в леглото си се развикало Укорително - Стига сте ревали бе - айде да си лягаме!!!
  • 15 Курд Околянов

    4 11 Отговор
    Бойко си го каза още при започването на строежа: "Тоя газопровод ще ни пази от война". И въпреки, че е Бойко, излезе прав.
  • 16 Фактъ

    11 5 Отговор
    Боко е пътник .
  • 17 знаещ

    2 4 Отговор
    Да и Тук отново да изпере Боко и компания, и давай да е весело.
  • 18 778

    3 1 Отговор
    И какво общо има това с българското законодателство и България? Не е на наша територия, така че нищо не можем да направим.
  • 19 Перо

    7 3 Отговор
    Отново Козяк в действие! И ако анулираме договора със Сърбия и Унгария, коя свиня ще разстреляме за щетите на БГ или щом има вреда за Русия, няма виновни, но има щети в полза на трети страни, а БГ ще духа супата и ще плаща! Кой БГ олигофрен ще разбие поща на чужд,точно фиксиран политик в чужбина и ще му проследява движението в Турция и другаде? Много скъпо ни струва слугинажа и отиваме към пълна мизерия! Защо не обвинят тиквата, щом прокуратурата има доказателства, но не им отърва на метрополията и всичко остава бля-бля-бля….., но с тежки икономически последствия за БГ!
  • 20 Пожара

    0 1 Отговор
    Од касаплъндисанио ручей кой е ручал сеги че мо лъсне дънцето! Ма да си знае од сеги матреало каде кой ручал-ручал! Кой не е че духа супата до века и од нине и през нине и до ка свето се връти деа! Внетен ли сме?

    Коментиран от #22, #23, #25, #26, #27

  • 21 Изграждането на "Турски поток"

    0 2 Отговор
    Е в Барселона.
  • 22 Не си Внетен

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Пожара":

    А си пияндетен.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ГЕПП

    0 0 Отговор
    Сетила се Мара да се побара!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ще ти лъсне дънцето

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Пожара":

    Явно гумичките се кефят, като ми го ручиш. Трийте правилно.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Раковски

    2 1 Отговор
    Прокуратурата проспа 4млрд разхищения по АЕЦ Белене, 4 за турски поток, 4 за самолетите, 4 от КТБ, има и още много примерите са само с числото 4. Е как ще бъдем добре при това положение?
    За да работи една държава е най важно съдебната система да си върши работата. Ако не я върши както нашата вече 33г. само корупция и безобразия, решението е една година протести, като тези на румънците през 2007г. докато станем нормална демокрация.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове