Last news in Fakti

24 Април, 2024 04:55 1 562 5

Гюнер Тахир: Ердоган не получи подкрепата, която очакваше от нашите изселници

  • гюнер тахир-
  • избори-
  • дпс-
  • турция

ДПС ще получи максимум 93 хиляди гласа от Турция

Естествено, че резултатът от местните избори в Турция ще има влияние на изборите у нас. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" Гюнер Тахир, председател на Националното движение за права и свободи и един от основателите на ДПС.

"Защото видяхме, че в Турция след последните местни избори, които се проведоха на 31 март, има разместване на пластовете, защото управляващата партия на президента Ердоган за първи път след 23 години, бих казал почти, за пръв път загуби изборите от основната опозиционна партия – Народнорепубликанската партия, които са социалдемократи. Те пък за първи път от 1977 г. насам са първа партия, тоест от преди 47 години, когато техен председател беше покойният Бюлент Еджевит, бивш министър-председател на Турция. Тогава след изборите през 1977 г., те бяха местни избори също, той до 1980 г. беше министър-председател и след това, както знаете, на 12 септември се направи военният преврат и после тази партия не можа да стане първа. Показателно е, че между първите 30 най-големи градове в Турция тази партия спечели 14, 12 – партията на Ердоган, 3 големи града бяха спечелени от Партията на кюрдите и 1 от партията на покойният проф. Неджметин Ербакан, която сега се ръководи от неговия син Фатих. Те спечелиха един град, обаче между първите пък 10 градове, сред които най-големите, имам предвид Истанбул, Анкара, Измир, Бурса, Анталия, Адана", коментира той.

Как ще се отразят те на нашите избори?

"Според мен илюзия е онова, което съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров е казвал на срещите си, които организира сега по време на Рамазана в Турция, давайки ифтар или вечери на изселниците, те са големи ифтари, по 800-1000 човека. По принцип знаете, в Турция храната е култ, тоест, когато поканиш там на вечеря, на късна закуска или на обяд когото и да било, той ще се отзове, няма проблеми, но това не означава, че ще гласува за теб. По време на тези срещи г-н Чакъров е обявил, че тяхната цел на тези предстоящи избори е от Турция да вземат 150 000 гласа, което те никога не са успявали. Максимумът е 93 000 гласа. И аз смятам, че самият Ердоган, който евентуално би ги подкрепил, не получи тази подкрепа от нашите изселници, която очакваше. И не случайно на последната Национална конференция на 24 февруари на ДПС той излезе с видео обръщение към тях. Но за пореден път видяхме, че нашите изселници гласуват предимно за Народнорепубликанската партия. И знакова в това отношение беше загубата на Ердоган в град като Бурса. Не случайно този град е наричан “столицата на изселниците", обясни Тахир.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мда

    3 1 Отговор
    Не получи, защото с роднини на българските изселници като говорих, казаха, че всички, които са пострадали в голямото земетресение са били български изселници. Дваж пострадоха от "родината майка" един път като ги оскубаха за пясъчните кутийки, които паднаха и втори път като им "обещаха", че като нашето "царче" за 800 дни ще ги "оправят"

    И не забравяйте, че от 5-6 години "строителите" на новите кооперации в българия същите, които строиха "кофичките от пясък" на нашите изселници. Господ да ни е на помощ.
  • 3 Демократ

    1 0 Отговор
    Световете Софиянски и Васил Божков напоследък едновременно се появяват на политическата сцена с празните си дрънканици. Тъй като нищо не е случайно, а по задкулисен ченгеджийски сценарий, ни се напомня, че нищо старо и Грънчаров не си е отишло и миналото ще ни предлага бъдеще.Затова се въртим в кръг 34 години.
  • 4 Пичът

    0 0 Отговор
    Нищо Тахирчо, не бери грижи за бат Ердо. Като не получи подкрепата от нашите изселници, сега той ще ни подкрепи с няколко милиона авгански келеши-лешпери. Нъл Йончевата Хеленка натъкми тъкмо по негова мярка Пакта за миграция. И из това ДПС гледам ви опитвате се да хитреете на дребно и ситно като стадо куци лисици, минали поне веднъж през капана, ама не вървите пред бат си Ердо- Старо куче е той.... Не влезете ли в крак с музиката ще ви се стъжни.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове