26 Юли, 2024 21:04 5 770 17

Доктор по политология: Решението на КС е функция и закономерност на катастрофата на държавността

  • станислав бачев-
  • конституционен съд-
  • промени в конституцията-
  • съдебна реформа

Системата трябва да бъде взривена

Станислав Бачев - доктор по политология, направи коментар в социалните мрежи във връзка с решението на Конституционния съд относно шестата поправка на Конституцията.

Публикуваме го без редакторска намеса:

Решението на Конституционния съд беше очаквано и предварително известено. То е функция и закономерност на общ голям корен: катастрофата на държавността.

Държавата няма външна политика.

Държавата няма вътрешна сигурност.

Държавата е в институционален разпад.

НС не е представително, за мен е и нелегитимно.

Настоящите политическите субекти са кухи структури без истинска електорална тежест и доверие.

Очевидно вече и КС е институция, която е компрометирана.

България е държава без държава.

Единствената легитимна в момента и с все още съществуващо обществено доверие, но и приета добре освен на Запад, но и на Изток, е Президентската институция. Последното уточнение е много важно - наличието на доверие, което позволява разговор и с Москва, Пекин и Техеран, освен със западните партньори.

Системата трябва да бъде взривена. Мирният път за постигането на тази цел е Президента да я взриви отвътре, директно, лично и с хора с авторитет, които да са готови да рискуват. По-добър, по-съзидателен момент няма да има от предстоящите месеци.

Ако мирният път е невъзможен остава революционния. Моето притеснение е, че него няма кой да го започне и да го износи като кръст. За него трябва обща осъзнатост и жертвоготовност. Българинът ще се събуди тогава, когато му вземат територия или му влязат в къщата.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 123

    22 7 Отговор
    България има нужда от личности като Кенан Еврен и Аугусто Пиночет.

    Коментиран от #8, #15

  • 3 реквием

    32 5 Отговор
    България е държава без държава само територия. географско понятие с исторически корени.
    Но пък чужди граждани с купено гражданство ще ни пишат законите за територията. Може да има и рекордьори с повече от две гражданства.
  • 4 Ха-ха-ха...

    6 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Идва ли ти на ум, че ще си от първите "жертви" на режима?...
  • 5 ФЕЙК

    34 3 Отговор
    Съдиите от конституционния съд начело с корифеите Бело ЗЕЛКОВ и дуловската принцеса до последния момент се ослушваха като свиня в царевица на къде ще задуха политическия вятър и по стар съдийски обичай кой ще им налее повече от онези финикийските знаци. Е видя се кой налива, но политическия вятър, често сменя посоката си. Да жУвей българския съд- НАЙ-НЕПОДКУПНИЯ И НАЙ НЕЗАВИСИМИЯ СЪД НА СВЕТА !
  • 6 Професор

    8 10 Отговор
    Тоя , кой направи доктор , а ?!
  • 7 Мнение

    13 5 Отговор
    Авторът е много прав, но за съжаление вече няма авторитетни личности, които да обединят хората. Повръща им се от "народните представители" и за това не гласуват. Президентът е авторитет, но като излезе от институцията ще стане като с АБВ. Хората вярваха на Първанов, но като се оттегли инерцията се загуби. Едно е диалогичния Г.П. и съвсем друго е Румен Петков...
  • 8 маймунарник

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Елита на страната има нужда от Пол Пот.

    Коментиран от #14

  • 9 оня с коня

    8 24 Отговор
    Докторът по Политология НАСТОЯВА Президентът да "взривява" отвътре някаква система без да му мисли дали Президента разполага с Взривни материали и какви ще са жертвите след Взрива.Освен това му е намерил и Съратници-помагачи - Хора с Авторитет и готови да РИСКУВАТ /?!/,т.е. Авантюристи.Добре е Политологът да направи справка КАКВИ са възможностите и Правомощията на Президента,защото явно бърка НАРОДНА Република с ПРЕЗИДЕНТСКА Република,с което се излага без да го осъзнава.Набрал войнствена инерция обаче,Лицето от снимката призовава към Революция ако нещата не тръгнат както му се иска в стил "9 Септември",като е готов да "буди" Българите с Отнемане на Територии от Държавата/не уточнява кой ще си присвои въпросните територии/ и влизане с Взлом в частната собственост на още сънените Българи.И тук спешният Въпрос е:ЗАЩО това лице е все още с Костюм и Вратовръзка вместо с Усмирителна риза?

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Мдааа

    9 2 Отговор
    Гражданска война и мутрите, корумпетата и предателите по дърветата. Нито един от тея с еднакви цифри в номера на мерцедеса нема да оцелее.
  • 11 Хммм

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    Е ти кво предлагаш? Червените роми от ДС гербппдбдпс форевър?

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 123

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "маймунарник":

    !!! Проблемът е кой е българският хигиенист? Човекът, който ще свърши мръсната работа.
  • 15 Мдааа

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Стига с това чуждопоклонничество! Имаме чудесният пример на хан Крум! Как той би постъпил с Атлантическият съвет- крадлата поптодорова, щеше да е с една ръка, преди смъртната присъда за държавна измяна, разчекнати между два коня щяха да бъдат и останалите Американски подлоги! По някакъв странен начин, граничейки със световният хегемон Византия, българските владетели са се оправяли!
  • 16 Кирил

    1 3 Отговор
    Закривай
  • 17 дядото

    10 2 Отговор
    на все повече хора им писна и все по-често казват истината за българия.всички сме на ясно,че трябва да рестартираме държавата и обществото,остава въпросът- кой и защо не позволява този рестарт
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове