2 Юни, 2024 14:40 2 584 28

Вяра Емилова: Силистра и останалите дунавски градове са напълно изоставени - нещо непростимо за северна граница

  • вяра емилова-
  • силистра-
  • дунавски градове-
  • изоставени-
  • северна граница

Не на Европа на две или три скорости! България трябва да заеме своето достойно място сред страните членки и да участва в реалното определяне на бъдещето на стария континент, коментира още кандидатът за член на Европейския парламент от БСП

Вяра Емилова: Силистра и останалите дунавски градове са напълно изоставени - нещо непростимо за северна граница - 1
Снимка: БГНЕС

"Силистра и останалите дунавски градове са напълно изоставени - нещо непростимо за северна граница. Заедно с експерти, сме разработили пакет от специфични мерки, които покриват широк диапазон от дейности с цел: повишаване на националната сигурност в крайдунавските градове, възраждане на поминъка, опазване собствеността на земята, природата и подобряване на инфраструктурната свързаност с централната част на страната и с Европа". Това каза кандидатът за член на Европейския парламент Вяра Емилова по време на посещението в родния си край, цитирана от пресцентъра на левицата.
Родената и отраснала в Силистра Вяра, познава много добре проблемите на Северна България и през годините е участвала активно за разрешаването на не една дилема в тази част на страната. По време на предизборната си обиколка тя се срещна с хората в Дулово, Иширково, Зафирово и Тутракан, като обсъди с тях повишаване качеството на живот в пограничните райони и грижата за младите хора.
"Не на Европа на две или три скорости! България трябва да заеме своето достойно място сред страните членки и да участва в реалното определяне на бъдещето на стария континент. Това е особено важно сега, когато сме изправени на прага на голяма война и тя се води само на няколко стотин километра от Родината ни", акцентира Емилова.
"България е една! Основна наша цел като политици е запазването първо на мира, после на границите ни и като елемент на националната ни сигурност - грижа за плодородната земеделска земя, развитие на малките населени места, които пазят българщината, традициите и духа на страната ни", каза още тя и определи като първостепенна задача на всеки управляващ образованието, защото "Златният век" не се е състоял за една нощ, а е бил систематично подготвян почти столетие.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 моля

    33 0 Отговор
    посочете едно НЕизоставено нещо от държавата???

    Коментиран от #7, #25

  • 2 Силистра не е граница

    10 22 Отговор
    Между членките на ЕС границите са символични. Можеш да работиш в съседното румънско село и да си спиш вкъщи. Можеш да отвориш там магазин за хранителни или промишлени стоки. Това с границите в главите на червените куковици.

    В щата Тексас има зони, в които на 100 мили няма училище. Децата учат в интернет, а преди години по радиото. И пак са станали хора.

    Коментиран от #8, #11

  • 3 Тая от БСП

    14 10 Отговор
    голяма евроатлантичка излезна! Как само се е загрижила за Европа и нашето място там. Сладки пари капят на тия постове

    Коментиран от #18

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 сектанта приста,нове,никополис,Begliane

    5 2 Отговор
    били са граница и митници на РИМСКАТА ИМПЕРИЯ!!!сега са в забрава но пак ще бъдат СИЛНИ И ВЕЛИКИ!!!!по тези крайнини на ВЕЛИКАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ СА СЕ РАЖДАЛИ НАЙ истинските индивиди в това нищожно пространство....КЛАВДИСКА ЕСАРА ИМЕРАТОР АВГУСТ КЛАВДИИ!!!
  • 6 🍊🍋🇧🇬

    26 1 Отговор
    Национална Трагедия!!

    Пътувал съм през Северозападна България, все едно че е паднала “неутронна бомба” обезлюдено, няма никой!!
    забележка:
    това ако не е Предизвестена Смърт на България не знам какво друго може да е?

    Коментиран от #21

  • 7 Град Козлодуй

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "моля":

    Точен Пост
  • 8 Поумнял

    18 1 Отговор

    До коментар #2 от "Силистра не е граница":

    Всички пари отиват за София ! Никое правителство пет пари не дава за провинцията!
  • 9 Румен

    4 7 Отговор
    По Дунава се строят само лагери от БКП. Та се махай от агитката ти за БСП. Лапачи такива.
  • 10 хммм

    12 1 Отговор
    Въпросът е какво става на южната граница! От там нахълтват имигрантите.
  • 11 Ти си

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Силистра не е граница":

    А бе ясе си ми , от ония глобалистите които разграждат държавата ! Дали нямаш ограда на къщата си (освен ако неживееш в панелка) въпреки че около теб са само съграждани , роднини и хора с твоята националност ?
    Това с червените ме навежда на мисълта че имаш сериозен проблем който те кара всяка вечер да гледаш под легло за да видиш дали няма някой червен там !
    А колкото за Тексас и тяхното дистанционно обучение накрая е добре ако някой може да си буквата името ......
  • 12 70000790

    3 0 Отговор
    В Италия има държавна политика за постигане на баланс между севера и юга и нанали свръх съсредоточаване в големите градове където е по високо заплащането ,но и по скъпо.Затова цените на хранителните стоки в южните части са по ниски и то значително ,почти наполовина и на жилищата също ,за да няма текучество.Колкото до производството напр южните маслини са по качествени от северните ,там вече се играе и ги смесват ,уж северни.Но чистия сицилиански зехтин е много високо качество от местни фирми.Колкото си Северозапада трябва да има държавна индустриална политика ,докато хората не са напуснали и устроили на други места.

    Коментиран от #15

  • 13 TV Бобов дол

    14 1 Отговор
    Емога да проумея как населени места по поречието на най-важната плавателна река в Европа могат да западнат - само не ми казвайте че комунистите са виновни .
    Реката е път а пътя е живот и другите народи я използват максимално но явно това не се отнася за нашата държава .
  • 14 Крумов

    6 0 Отговор
    Навремето всеки голям град имаше индустрии, които все пак - даваха поне работа, ако не огромни доходи толкова.

    Добре - но се определяше това от централно място - тук ще има еди-какво си и т.н. Дори малки населени места - има даваха някакви машини - дето се вика да правят пластмасови легени, бидони.

    Сега как да стане - всичко е частно.
  • 15 Евро Пейка

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "70000790":

    В Италия държавата продава къщи за по 1 € с цел да се спре миграцията към големите градове и да се балансира демографския проблем на определени райони !
  • 16 Здрасти

    4 1 Отговор
    Бля - бля, видяхме като управлявате какво свършихте. Само оръжие за Украйна и само Украйна. Трябва да ви забранят с държавен вестник и да ви съдят за държавна измяна
  • 17 Тя цяла България е

    9 0 Отговор
    изоставена от 35 години!

    Лъжци, измамници и крадци...

    Обещай, но не дай.
  • 18 Про Стачка

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тая от БСП":

    Ей неможе да ви се угоди - един свестен няма за вас ! Ми вземи влез ти в политиката и действай така както мислиш че ще е добре за народа и държавата !
  • 19 Недев

    1 2 Отговор
    Вяра Емилова….Коя беше,че нещо не си спомням?Но това е без значение защото се успокоих,че като стане депитат раионите за които говори ще цъфнат и вържат.Пази боже сляпо да прогледне.Както Вяра довърши личната тв/БСТВ/на Нинова така ще се разгърне в северозапада,че ще го довърши.При мижавите резултати на БСП успех др.Емилова🥴
  • 20 ЯМБОЛИЯ

    2 6 Отговор
    Българският участък от река Дунав не е граница,защото с Румъния сме в Единния Европейски съюз и сме съюзници и във военният ни отбранителн съюз НАТО. Колкото за дунавските градове,няма вече да ви мине номера комунисти с вашите дотации. Развива се там където има условия за това. Те нямат добри комуникации(пътища най-вече) и инициативни хора. Вашето планово социалистичесно стопанство само може да унищожи човешкият сремеж за развитие. Яловите ви експерименти останаха в историята,като катастрофа за плановата социалистическа икономика.

    Коментиран от #26

  • 21 Защо

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "🍊🍋🇧🇬":

    Се говори само за Северозапада?
    Да не би в Североизтока да е по-различно?
    И преди и сега селата винаги са били непривлекателно място за живеене у нас.
    Сега заради по-чистия въздух има завръщане в близост до големите градове.

    Коментиран от #24

  • 22 В Румъния русофили няма,

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    затова вече са по-напред от нас. Панимайш?
    Северните градове не се развиват нарочно за да може по-лесно да мине руската армия към Истанбул. Като едно време!
  • 23 Мини границата през Дуранкулак

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    и ще видиш огромната разлика на румънските села с нашите преди нея! Румъния не е искала да става 16 республика. Там руските падло...ги се броят на пръсти и няма кой да предава Родината!
  • 24 А50

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Защо":

    За северозапада само се говжри и нищо добро не се прави и е в пъти по-зле от сивероизтока. Друга забравена област е югоизтока като изключим 10км ивица покрай морето
  • 25 Налудник

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "моля":

    Корупцията и престъпленията?
  • 26 Ти си

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "ЯМБОЛИЯ":

    А бе ръб , ти нямаш ли ограда с комшият във вашето село макар всички да се знаете с може и рода да сте !
    Аман от глобалисти - закъснели хипитата бленуващи да са граждани на света .....

    Коментиран от #27

  • 27 ЯМБОЛИЯ

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ти си":

    Имаме ограда, защото кучето ми ще гони кокошките му. Имаме и врата в оградата, която не се заключва. Ти обаче ако не си в бункер се чувстваш несигурен.

    Коментиран от #28

  • 28 Ти си

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "ЯМБОЛИЯ":

    Тия ги разправям на баба ти ......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове