11 Септември, 2024 15:19 4 843 100

ВАС постанови ЦИК незабавно да регистрира „ДПС-Ново начало“

  • вас-
  • цик-
  • регистрация-
  • дпс-ново начало

В съобщението на ВАС се отбелязва, че по безспорен и несъмнен начин е установено по делото, че от страна на коалицията - жалбоподател, на 9 септември в 00,05 часа по електронен път е подадено заявление по образец (приложение № 5-НС), подписано с електронни подписи и от двамата представляващи коалицията

ВАС постанови ЦИК незабавно да регистрира „ДПС-Ново начало“ - 1

Върховният административен съд отмени решение от 9 септември, с което ЦИК отказва да регистрира коалиция „Движение за права и свободи - Ново начало“ за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г.

Преписката се изпраща на ЦИК за незабавното регистриране на коалицията.

В съобщението на ВАС се отбелязва, че по безспорен и несъмнен начин е установено по делото, че от страна на коалицията - жалбоподател, на 9 септември в 00,05 часа по електронен път е подадено заявление по образец (приложение № 5-НС), подписано с електронни подписи и от двамата представляващи коалицията.

"Това заявление не е отразено в регистъра, не е и разгледано от ЦИК, съответно липсват констатации дали то отговаря на изискванията на ИК и решение № 3546-НС от 27 август 2024 г. относно регистрацията на партии и коалиции в ЦИК за участие в насрочените парламентарни избори", уточняват от съда.

Съдът приема, че заявленията на двете коалиции, в образуването на всяка от които участва ПП ДПС, не са подадени едновременно, напротив - заявлението на коалицията-жалбоподател, е подадено преди заявлението на коалиция „Демокрация, права и свободи- ДПС“, още в 00,05 часа на 2 септември по електронен път. Според правилото на чл.29, ал.6 от Административнопроцесуалния кодекс (АПК) исканията, подадени по електронна поща преди изтичане на даден срок, макар и извън работното време на органа, се смятат за подадени в срок.

"Разпоредбите на чл.18 а от АПК и чл.8, ал.2 от Закона за електронното управление (ЗЕУ) задължават административните органи да предоставят всички услуги в рамките на своята компетентност и по електронен път, освен ако закон предвижда особена форма за извършване на отделни действия. Това налага извода, че заявлението за регистрация на коалиция за участие в избори можe да бъде подписано както саморъчно, така и електронно. Идентично тълкуване на закона е прието и в решение № 7665 от 10.08.2022 г. на ВАС по административно дело № 7039/2022 г., което се споделя изцяло от състава. В този смисъл е и решение № 369 от 19.10.2021 г. на Административен съд - Стара Загора по административно дело № 614/2021 г.", отбелязват още от Върховният административен съд.

Върховните магистрати приемат, че ЦИК е допуснала нарушение на закона, като не е регистрирала своевременно подаденото по електронен път заявление във входящия регистър на коалициите за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г., не му е дала пореден номер, не го е разгледала самостоятелно, а вместо това го е приложила към по-късно подаденото заявление на хартиен носител, подписано саморъчно от представляващите коалицията, приела е, че заявлението е подадено едновременно с друго такова - за регистрация на коалиция „Демокрация, права и свободи- ДПС“ и е разгледала заявлението във връзка с него.

Изцяло несъобразени с разпоредбите на Изборния кодекс са и указанията за отстраняване на допуснати нередности, които ЦИК е дала на коалиция „ДПС-Ново начало“.

"Съобразно прогласените в чл.3 от Закона за политическите партии (ЗПП) принципи, политическите партии са доброволни сдружения на граждани с избирателни права, съгласно българското законодателство. Те съдействат за формиране и изразяване на политическата воля на гражданите чрез избори или по други демократични начини и използват демократични средства и методи за постигане на политическите си цели", подчертават от съда и допълват:

"В този смисъл решението за начина на участие в изборите - самостоятелно или в коалиция, принадлежи единствено на самата политическа партия. Чл. 127 от ИК поставя само едно ограничение в тази връзка- партията може да се яви на избори или самостоятелно или само в една коалиция във всеки отделен вид избор. При това забраната на чл.127 би била нарушена единствено в случай, че в конкретния вид избор определена политическа партия вече е регистрирана за участие, независимо дали то е самостоятелно или в коалиция с други партии."

Решението по административно дело е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    123 25 Отговор
    Козяк си знае работата.

    Коментиран от #10, #98

  • 2 Ивелин Михайлов

    173 12 Отговор
    Пеевски нареди на цик
  • 3 Красимир Петров

    184 12 Отговор
    Някой да е очквал друго.Та нали Пеевски командва съд и прокуратурата в България.

    Коментиран от #19

  • 4 Няма такъв народ

    177 13 Отговор
    Очакано от ВАС, нали са на хранилка при шиши.Няма нищо случайно.

    Коментиран от #27

  • 5 Гуньо Простия

    92 4 Отговор
    Председателите на ,,Демокрация, Права и Свободи,, са в ШОК
  • 6 ВАС - Ново начало

    127 9 Отговор
    който плаща, той поръчва музиката. Да живей Пепи €
  • 7 Агент

    42 60 Отговор
    Сава и кликата му не ги огря !
  • 8 Ужасо

    120 17 Отговор
    Тоз прасчо трябва да бъде спрян да влезе в политикота, много пари ще се налеят на тези избори, за да е вътре....
  • 9 Да бе да ! 😜

    107 12 Отговор
    Селските номера на Прасчо !
  • 10 Българин

    64 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Къде е Сокола? В тази държава мислят в прякори. Щом го наричат Сокола, значи е и велик политик, и ще изкълве противниците си... Ето това са умозаключенията на простолюдието. Затова държавата не върви.

    Коментиран от #78

  • 11 Макс

    122 6 Отговор
    Опаа, пеевски отдавна си е вързал гащите , всеки съд е под негово влияние . Доган загази, но много ми се иска и пеевски да загази . България Бог да я пази от техните разбойнически банди !

    Коментиран от #25

  • 12 Краят на Доган

    42 59 Отговор
    Това е краят на Доган. Да живее България!
  • 13 Хахаха

    51 41 Отговор
    Аамет Доан утече
    Всеки сериозен юрист, е на мнението,че ДПС Пеевски действа юридически грамотно и не оставя никакъв шанс на ДПС Доган
  • 14 Делян Пеевски

    19 15 Отговор
    Ееелате ми на стааарта.
    4-ри по 4-ри.
  • 15 След две години..

    19 81 Отговор
    Когато ш🐷ши
    Бъде избран за..ПРЕЗИДЕНТ
    Дребните МОСКОВСКИ МОНЕТИ
    Ще разберат къде ЗИМУВА
    Бронзовият войник
    От КНЯЖЕСКАТА градина....😀
  • 16 Значи Доганчо, ще яде

    29 33 Отговор
    мамула, ще си прави алианс и пак ще залъже селските турци, и пак ще си направи палати!? Дойде краят на ДПС, Шиши го сдъвка!?
  • 17 В нашата страна няма леви, няма десни!

    24 41 Отговор
    Има само едно водоразделно различие - тези, които се борят за България и тези, които се борят за Русия!

    Коментиран от #29, #65, #77

  • 18 Свободен

    88 7 Отговор
    Сега ще видим как Догон ще го отиграе!
    Решението на ВАС показва, че Пеевски засега има повече пари.
    Магистратите не може да сбъркат в преценката си кой ще плати повече за решението!
  • 19 Последния Софиянец

    45 12 Отговор

    До коментар #3 от "Красимир Петров":

    Подписа на другия председател е фалшив и няма право да подава по електронен път документи за изборите.

    Коментиран от #47

  • 20 Край

    44 8 Отговор
    Когато има даден срок за регистрация на нещо, в срока за регистрация всеки субект може много пъти да подава заявление за регистрация и да го оттегля. Както е подал Пеевски така Чакъров може да оттегли и да внесе друго след това. Важно е последното волеизявление на субекта преди да изтече срока, а не първото. Защото всяко следващо волеизявление отменя предишното. Така че важно е днес в 17ч. какво ще внесе някой от двамата дерибей.

    Коментиран от #41

  • 21 Симо

    66 6 Отговор
    Дълбоката държава отвръща на удара!!! Май комунистите бяха по-добрата алтернатива! Не съм вярвал, че ще го кажа!

    Коментиран от #49

  • 22 1234

    67 9 Отговор
    Видя се кой управлява държават и кой е собственик на вас, от ЦИК казаха, че заявлението не е пълно и е било без подписи. но за шиши всичко може
  • 23 Усмихнат

    64 10 Отговор
    Не го виждам дебелия да има успех в политиката, след като има толкова врагове. В момента само с тиквата може да мели брашно. Всички са против него. Включително и Радев.

    Коментиран от #36

  • 24 Делян Пеевски

    17 19 Отговор
    Фъндък за ГЕРБ, ИТН, Възраждане и Величие, няма да има.
  • 25 Свободен

    48 6 Отговор

    До коментар #11 от "Макс":

    Шиши ще загази, когато пипне парите на Разбойко!
    И двамата се готвят за този сюблимен момент!

    Коментиран от #30, #35

  • 26 Данко Харсъзина

    42 8 Отговор
    Шишик ще купи избирателите от Монтана, Видин и Враца. Там 80% от избирателите гласуват за пари без значение дали са цигани или бългати. Като купи и Столипиново и другите цигани плюс контролирания вот може да стане първи. А и Тиквун може да помогне като не купуеа.
  • 27 Страхил

    20 47 Отговор

    До коментар #4 от "Няма такъв народ":

    Какъв Шиши те гони и теб . прочети статията , там е обяснено защо ВАС е взело това решение . И ЗАБЕЛЕЖИ , ВАС цитира закона , а ти втръснали опорки . Смях !

    Коментиран от #39

  • 28 Майкомила

    27 4 Отговор
    По-страшната Мафия ще мачка наред.
  • 29 Българин 🇧🇬

    22 11 Отговор

    До коментар #17 от "В нашата страна няма леви, няма десни!":

    Или си българин - русофил , или турско-американска слугиня !
  • 30 Данко Харсъзина

    33 7 Отговор

    До коментар #25 от "Свободен":

    Шишик няма да пипа Тиквун. Ще играят комбина. Така е наредено от Посолството.
  • 31 Темидец

    53 6 Отговор
    А честито,да живее "независимата съдебна система"
  • 32 Боже

    39 7 Отговор
    Пази България!

    Коментиран от #42

  • 33 Колю Лорда

    47 9 Отговор
    По безспорен начин се разбра, че структурите на Съдебната система са овладяни от Задкулисието. Горките мекотели от ВАС , те ще решават каквото им се разпорежда от Мутренския контингент, дори и това че Марс принадлежи на една от фирмите на Шиши.
  • 34 БРАВО

    17 13 Отговор
    само така може да се разбие тази организирана престъпна група която си правеше каквото си иска защитена от "Етническия Мир " !?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Данко Харсъзина

    23 6 Отговор

    До коментар #23 от "Усмихнат":

    Шишик и Тиквата ще играят комбина. Има много гласове които се продават. Не само цигански. И двамата имат пари и ще купуват яко. И ще управляват заедно. Само бъди жив да видиш.

    Коментиран от #44

  • 37 лют пипер

    19 7 Отговор
    ВАС е на Шиши "У ВАС". Точка по въпроса.
  • 38 Конспиратор

    12 2 Отговор
    Представители на ДПС АхДоган публично заявиха, че: първия по време е първи по право, след като подаде документи за самостоятелно участие в изборите.
    С този аргумент ВАС я поряза, като призна електронното заявление на ДПС ДП в полунощ за законно.
    Със своите камъни - по своята градина , остава резервния вариант - АПС за сокола.
  • 39 Последния Софиянец

    21 11 Отговор

    До коментар #27 от "Страхил":

    Няма право да подава документи по електронен път за изборите.И е фалшифицирал електронния подпис на другия председател.

    Коментиран от #48, #51

  • 40 Ариел

    11 3 Отговор
    Смениха човека който раздава порциите.
  • 41 Делян Пеевски

    9 2 Отговор

    До коментар #20 от "Край":

    Тук става въпрос за коалиция от три партии. Джевдет е съпрецедател само на една от партиите в коалицията ,, ДПС Ново начало,,. И за това не може да оттегли нищо. А и веднъж вече е подавал документи като председател на ,,Демокрация, Права и Свободи - СБОР- Земеделски Съюз,,
  • 42 Боже,

    8 9 Отговор

    До коментар #32 от "Боже":

    пази я от Възраждане по всички начини.
  • 43 13579

    16 10 Отговор
    Ей, Пеевски победи! Няма да се оттървем скоро от него.
  • 44 Усмихнат

    17 6 Отговор

    До коментар #36 от "Данко Харсъзина":

    И ти беди жив и здрав! Но за да се обезличат купените гласове трябва да се гласува масово. Ние сме си виновни тиквата да е все първи.
  • 45 Патриот

    26 5 Отговор
    Дерзайте българи, вече може да го кажем открито: България се управлява от Шиши. Да ни е честито.

    Коментиран от #52

  • 46 ВАС на гушка при Шиши

    19 7 Отговор
    И тея са за Белене …. Шиши е обсебил целият държавен апарат …
  • 47 Глупости

    8 3 Отговор

    До коментар #19 от "Последния Софиянец":

    Постъпило е заявление от коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“, подписано от представляващите коалицията Байрам Юзкан Байрам и Искра Димитрова Михайлова-Копарова, заведено в 15.03 ч. на 2 септември 2024 г. на страница първа в регистъра на коалициите, за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. ⁰
  • 48 И вие ме

    11 8 Отговор

    До коментар #39 от "Последния Софиянец":

    фалшифицирахте в списъка си за "референдума" за лева,
    копейки. Щях да ви се подпиша вероятно, ако ме бяхте питали. А вие сте ме вписали и подписали, фалшификатори!
    Оттогава не ви се връзвам на никакъв "референдум". Жалки мошеници!
  • 49 СЗО

    11 5 Отговор

    До коментар #21 от "Симо":

    Ами тя дълбоката държава се управлява от синовете и внуците на комунистите.

    Коментиран от #56

  • 50 СТЪРШЕЛ

    15 6 Отговор
    БАЙ ГАНЬО ВЪВ ВАС. АМИ ДА СИ КАЖАТ КОЛКО ИМ ПЛАТИ ШИШИ И С КАКВО ГИ ДЪРЖИ. ВЕЧЕ СЕ ЧУДЯ ЩО НЕ ВЗЕМАТ И ДА ХАРИЗАТ ЦЯЛАТА СТРАНА НА КОЗЯК, ТА НАЙ-СЕТНЕ ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ МАГНИТСКИ. БАЩА МУ СЕ ОТРЕКЪЛ ОТ НЕГО. НА МАЙКА МУ КАТО И ГРЪМНАХА КОЛАТА, ЗАЩО ЛИ, ЗАБЕГНА В ЧУЖБИНА. ДВЕТЕ МУ ЖЕНИ ГО ИЗОСТАВИХА. А ТОЙ ИЗОСТАВИ ДЕЦАТА СИ ОТ ДВЕТЕ ЖЕНИ И ЗАБЕГНА В ДУБАЙ. ОТ РУСКИЯ ПОБОЙ ЗА НЕ ВЪРНАТИ ОТКРАДНАТИ ПАРИ ОТ ЮЖЕН ПОТОК, ДОКАТО ГО ВЪЗСТАНОВЯВАХА В КОРИТОТО В ШВЕЙЦАРИЯ, СТРАХ ГО ТРЕСЕ И ВСЕКИ БОЖИ ДЕН КЪЛНЕ РУСИЯ И ПУТИН. ЖАЛКА КАРТИНА. Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. -- ВАС СТРАХУВА ЛИ ВИ ---
  • 51 Глупости, чети кой представлява коалиция

    8 4 Отговор

    До коментар #39 от "Последния Софиянец":

    Постъпило е заявление от коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“, подписано от представляващите коалицията Байрам Юзкан Байрам и Искра Димитрова Михайлова-Копарова, заведено в 15.03 ч. на 2 септември 2024 г. на страница първа в регистъра на коалициите, за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г.
  • 52 Предпочитам го пред Копейкин

    8 10 Отговор

    До коментар #45 от "Патриот":

    Не ме е заплашвал с Белене.
  • 53 Мехди Ахмед Али

    10 5 Отговор
    Не е честно това решение. От ДПС на доктор Ахмед Доган дори не знам какво е туй електронен подпис или електронно подаване. СРАМ
  • 54 Българина

    20 5 Отговор
    Не бъркайте регистрирането за избори с печеленето на избори ! Засега едно стана ясно , Човека си има собствена държава , вие нямате значение .
  • 55 Шишилизация

    20 7 Отговор
    "подписано с електронни подписи и от двамата представляващи коалицията"
    Така, се краде партия с електронен подпис?
    Откъде Шишо е имал ел. подписа на другия председател, а?

    Коментиран от #57, #62, #81

  • 56 Нали ти казах

    8 4 Отговор

    До коментар #49 от "СЗО":

    Коцето лично е бил член на БКП през соца.
    Да му го добавя ли в Уикипедия, че е забравил да го впише в СV-то си?
  • 57 Глупостииии

    13 2 Отговор

    До коментар #55 от "Шишилизация":

    Подписано от двамата представители на КОАЛИЦИЯТА, капиш?
  • 58 незабравко

    20 9 Отговор
    Да сте чакали друго решение. Превзета държава. За това умните бягат от страната.
  • 59 защо

    17 5 Отговор
    Егати законите, егати държавата.
  • 60 Делян Пеевски

    9 4 Отговор
    Максуда къде стеее. Кайсиева градина, Ветрино, с нас ли стеее.
  • 61 Гост

    13 6 Отговор
    Закривай Държавата....
  • 62 На мен ми краднаха данните

    8 9 Отговор

    До коментар #55 от "Шишилизация":

    и ме пописаха в референдума за лева, мошеническите копейки.Макар че можех да го направя доброволно.
    А да ги видя на друг референдум как ще ме фалшифицират. Специално ще следя.
    Електронен подпис не се фалшифицира бре!

    Коментиран от #76

  • 63 ВАС НА ЛУДИ ЛИ НИ ПРАВИ

    16 8 Отговор
    ТОВА ОЯЛО СЕ, КРАДЛИВО, САМОДОВОЛНО ХИЛЕЩО СЕ ДОПОТОПНО СЪЩЕСТВО ЩЕ ОГЛАВЯВА ПАРТИЯ. И МЛАДИТЕ , КОИТО ЩЕ ГО ПОСЛЕДВАТ НА ИЗБОРИТЕ, СЛЕД ТОВА ЩЕ ДУХАТ СУПАТА. НЕ ВСИЧКО КОЕТО ХВЪРЧИ ВЪВ ВЪЗДУХА СЕ ЯДЕ...
  • 64 Лошо, много лошо

    8 6 Отговор
    Възраждане пак на опашката за евроатлантизъм.
  • 65 Бай Митко

    9 3 Отговор

    До коментар #17 от "В нашата страна няма леви, няма десни!":

    А за пасмината от евроатлантици що мълчиш бе?
  • 66 Чао

    11 13 Отговор
    Не мислех, да гласувам, но вече имам фаворит Делян Пеевски, щом всички политици, го мразят трябва НАРОДА ,да го обича.
  • 67 Една запетая,

    12 4 Отговор
    Да има след името, на партията, или фирмата, е ново име! Колко неграмотни, неуки, прости има! Колко глупави и тъпи има? Не е истина!
  • 68 Град Козлодуй

    14 6 Отговор
    Пеевски командва всичко в България

    Коментиран от #70

  • 69 Тц. Ядец за теб

    7 7 Отговор
    Обратното е. България не е и не е била член
    на Русофилията ти. Нито на руската ти филия, нито на Русия.
    Но пък е член на ЕС и НАТО.
    Извод: ти не си българин!
  • 70 По-добре,

    8 9 Отговор

    До коментар #68 от "Град Козлодуй":

    отколкото Коцето. Поне няма да ни беси или праща в Белене, нито ще ни прави руснаци, слава Богу! Нито пък нацисти, нито ще ни иБРИКСва. Тъй де!
  • 71 Това убива здравия разум!

    8 11 Отговор
    Кой и къде може да заведе дело срещу ВАС?
    Как е възможно за се приеме за редовен документ, в който има откровена фалшификация/ неправомернона ползване на подписа на единия председател?!
    Възмутете се най-после! Не ви ли писна да ви мамят?
  • 72 Израждане,

    7 3 Отговор
    сбогом!
  • 73 Е, как да стане

    4 1 Отговор
    Незабавно, като ахмед Доган им е шеф? Цирг
  • 74 лицето на българия е

    5 4 Отговор
    КОРУПЦИЯ!!!
  • 75 Сеирджия

    8 4 Отговор
    Много любители на Доганчо се навъдиха тук изведнъж, но им е време да разберат, че той вече е минало.
  • 76 Шишилизация

    6 3 Отговор

    До коментар #62 от "На мен ми краднаха данните":

    Не съм казал, че са го фалшифицирали ел. подпис, а че са го имали (притежавали) този на Чакъров? Освен, ако не става въпросза ел. подпис на друг председател на партия от коалицията?
    Тогава обаче, как се регистрира ДПС при положение, че се изискват подписите и на двамата председатели Чакъров и Пеевски?
  • 77 това пък откъде ти дойде на ума?

    9 4 Отговор

    До коментар #17 от "В нашата страна няма леви, няма десни!":

    Във всяка страна има за и против влиянието на Русия! Само при навитите с прижина у нас козяци това се превръща в трагедия и ВИЛИКО се преувеличава!
    Когато нещата не вървят, казвай, че Русия е виновна и всичко ще е ОК.
    Още по-добре е да добавиш и тежка амриканска пропаганда към това.

    По-добре русофил отколкото туркофилско-американски гьотверен.

    Ако нещо е очевидно, то е, че антируският фронт се пропука.
    Останалото е просто пещерна путинофобия.
  • 78 Булгар

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Соколът си е там, ама остаря и вече не става.
  • 79 хаха

    8 4 Отговор
    Сите реваха, че ДПС е етническа партия, а сега плюят Пеевски, който разкара Доган и налазилите като паразити България ДЕРИБЕИ, а сега плюят Пеевски и се кълнат в ДОГАН И създадената от него етническа партия с чорбаджиите от САЩ ЦРУ и ЕС за правилното разделение на България и не без участието на Турция.

    В България дебилите са милиони.
  • 80 Град Симитли

    4 2 Отговор
    Най-добре е, Доган и Шиши да се надс. рат:
    ... Клякат, изтропват се и който го издокара с по-голям връх---негова е партията!

    Коментиран от #91, #93

  • 81 Ибрахим

    6 0 Отговор

    До коментар #55 от "Шишилизация":

    Коалицията ДПС ново начало – тези председатели са подписали! Ма то трябва и малко ем да имаш, а не да пишеш каквото ти дойде в момента в главата като при имбецилите.
  • 82 Тия от ВАС трябва да бъдат разследвани

    6 5 Отговор
    до 9то коляно

    Коментиран от #90

  • 83 Ами

    4 2 Отговор
    Явно европейското началство застава зад Пеевски.
  • 84 ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ

    8 3 Отговор
    ШИШКО СИ Е КУПИЛ ЦЯЛАТА ВЛАС. ОСТАВА ДА РАЗКАРА БАНКЯТА ДВЕ ПРАСЕТА НА ЕДНО КОРИТО НЕ ВЪРВИ.
  • 85 Доган и хората

    4 1 Отговор
    му нямат подкрепата на Брюксел. От тук насетне все надолу ще вървят.
  • 86 Очевидно за всички стана

    3 3 Отговор
    че Бойко Борисов и Делян Пеевски се ползват с най-високо доверие от европейските институции и партийни ръководства. Но това винаги се е знаело.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Юрист

    6 6 Отговор
    Може всякакви глупости да пишете, но ВАС спазва стриктно закона.Не виждам с какво им е въздействал Пеевски, Доган или който и да е. Колегите стриктно спазват закона и точка.
  • 89 Ей бълхарино,

    7 1 Отговор
    Чети бе дебилино.Илхан Кючук каза че почетния председател бил само на хляб и лук. Направо се разплаках. Каза също, че наредбите на ЦИК, законите и конституцията нямат никакво значение пред желанията на ДПС. Той е евродепутат трети или четвърти мандат, който сме изпратили да защитава интересите ни в Брюксел. Тогава защо да не приемем, че Делян е най добрия и переспективен политик.
  • 90 Тия от ВАС

    5 4 Отговор

    До коментар #82 от "Тия от ВАС трябва да бъдат разследвани":

    спазват буквата на закона, това, че са хора на Свинчо е благодарение на мрънкащия Сокол, дето потъна в земята. Хак му е да пие от собственото си лекарство мръсният агент Сава.
    1:0 за Прасчо.
  • 91 Е, то той тоя мач е свирен,

    4 0 Отговор

    До коментар #80 от "Град Симитли":

    виж, ако е надпиване, иначе неблизващият алкохол правоверен мюсюлманин Доганефенди и казак ще надпие... 🤣🤣🤣
  • 92 Читател

    3 1 Отговор
    Писах вече по въпроса,те и да се избият все едно други ще ни назначат от посолствата. И съм сигурност ще има стрелба да видим кой кого и кога.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Минувач

    3 4 Отговор
    Е, как е подписано и от двамата съпредседатели с електронни подписи??????
    Как Дж. Чакъров от групата на Доган ще подпише с електронния си подпис заявлението на Пеевски?
    Тук нещо не излиза сметката, нещо намирисва. Или онези са му използвали неправомерно електронния подпис, за което той може да ги съди, или той играе двойна игра, което ме съмнява.
    Отделно всички казаха, че нямало никакво значение, кой кога подава заявлението, сега според ВАС това е от значение, че дори имало право и по електронен път, което никога не е правено.

    Коментиран от #96, #99

  • 95 Честито на всички

    4 1 Отговор
    Новото ДПС е Ахмед за Права и Свободи-АПС. Така, че без драми. Пеевски е силен финансово, въпроса как са придобити тези огромни средства, защото не са наследство от баща му. Винаги има надежда за бъдещото.
  • 96 Да така е

    4 2 Отговор

    До коментар #94 от "Минувач":

    Да, въпроса е такъв, как е използван подписа на Чакъров. Отговора е също ясен, няма кой да изследва този факт в едно безпристрастно разследване.
  • 97 агент Сава е на боклука

    3 2 Отговор
    Шиши закла агент Сава и всеки нормален човек се радва, че агент Сава е на боклука.
  • 98 Бургас

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Мръсен шоп!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 питащ

    0 1 Отговор
    Съдиите челили са чл.133,ал.3,т4 от Изборния кодекс за да постановят такова правно неаргументирано решение. Но да не забравяме това е България и става въпрос за един само....забравил се " политик " Пеевски.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове