16 Октомври, 2024 09:11 558 31

Нанков обвини ПП за липса на саниране от 4 г.

  • николай нанков-
  • саниране-
  • пп

Направо се хванах за главата. Просто е нямало повече какво да оплескат, пише бившият регионален министър

Нанков обвини ПП за липса на саниране от 4 г. - 1
Снимка: БГНЕС

При срещите ми с хората навсякъде ме питат защо още не е започнало санирането на жилищни сгради по ПВУ. Ще станат вече 4 години без нито един саниран блок, пише във фейсбук водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч Николай Нанков. Ето какво още казва той:

"И понеже не обичам празните приказки, а винаги залагам на фактите, зададох въпроси до служебния регионален министър инж. Виолета Кориторава. Получих вчера последния отговор и още не мога да повярвам колко са нахални ПП да говорят, че са оставили “омесена питка”. Или как беше се изразил Асен “приятелят на истината” Василев - “с чужда пита помен правят”.

А всъщност под тяхно ръководството и по-специално на техния регионален министър са били грубо погазени всички правила. Оплели са се като патета в кълчища - то са нарушени срокове, неравно третиране на проектните предложения, неправомерно забавяне на класирането, разглеждане на възражения, внесени извън установения срок, ненужно изпращане до АУЕР на обследванията за енергийна ефективност, неотстранени забележки в оценителните листове и като за капак - неосигурен административен капацитет.

Направо се хванах за главата. Просто е нямало повече какво да оплескат. Нека имаме предвид, че това са констатации в официален одитен доклад. Давам си ясна сметка, че темата няма да е интересна на повечето медии, но това няма да омаловажи факта, че ПП са “омазали” цялата процедура по Етап I - т.нар. безплатно саниране на жилищни сгради! Заложили са цъкаща бомба за следващите министри - не могат да започнат процедурата отново, защото ще излязат от сроковете и на практика ще я провалят. Трябва да продължат да работят въпреки огромното забавяне и в крачка да преодоляват капаните, както ги нарече инж. Коритарова.

А какво ще прави бъдещият регионален министър в редовно правителство след изборите - той ли ще обере недоволството на хората, ако санирането пропадне?!

Ако се включа в кулинарната стилистика на Асен “приятелят на истината” Василев, то бих казал - ами той и за домакиня не става. Купихме му всичко - и безглутеново брашно, и мая, и зехтин (вместо масло), а и всичко необходимо. Омесихме му тестото. Оставаше само да опече питката. А той я изгори.

За съжаление и бъдещият регионален министър, а най-вече и хората няма да отидат на нивата като питката в народната приказка, а под кривата круша… под кривата круша на Промяната. Защото с тези си действия хубавците от ПП могат да опропастят съдбите на десетки хиляди български семейства.

P.S. При желание се запознайте с целия отговор на МРРБ, заслужава си…"


Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вижда се

    34 0 Отговор
    Този се угоил като бременна хлебарка !!

    Коментиран от #23

  • 2 ТаУмВзе

    27 0 Отговор
    Санитарната Хигиена липсва! Кво саниране за Гепията ей. ПАК!
  • 3 крадци долни

    30 0 Отговор
    Ама вие като санирахте цената за кв. м. беше 350 лв. Та с толкова пари можеше нови блокове да се построят !!
  • 4 гражданин

    33 0 Отговор
    Кражбите на века бяха две - КТБ и санирането на жилища !!!
  • 5 Ние пък

    31 0 Отговор
    обвиняваме Нанков в дългогодишна служба в полза на пътностроителната мафия.
  • 6 Боруна Лом

    25 0 Отговор
    ЖМУЛЬО, КАК СИ ГЛЕДАШ СУРАТА КАТО СЕ БРЪСНЕШ? ЗА ЗАТВОР СИ ОТДАВНА!
  • 7 Шиши

    23 0 Отговор
    Пухчо , не се занимавай с глупости. Санирането ти е чужда материя, както и магистралите. По-добре се гушкайте с Бебчо , който не разбира от енегетика , но напира за "Магнитски".
  • 8 Сериозен ей

    23 0 Отговор
    Пълнени на партийни каси това е санирането в България голяма борба
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ББПП

    21 0 Отговор
    Палячото на БиБи
  • 11 К.К.

    28 0 Отговор
    Лъжи, лъжи, лъжи, манипулации. Абе гербаджии, вие освен да лъжете и да крадете, може ли нещо друго да правите, а да, да храчите, да злобеете и оплювате всичко нормално. Интересно, ако ги нямаше ПП/ДБ , кой щеше да ви е виновен. Ваш основен принцип - крадеца вика, дръжте крадеца. Баста бе негодници!
  • 12 Данко Харсъзина

    20 0 Отговор
    То пък едно саниране.. лепене на евтин стириопор от цигани и кражби за милиарди. Точно заради крадливото "саниране" никой разумен човек не би гласувал за вас.
  • 13 Това вашето не е саниране,

    22 0 Отговор
    а лепене на стириопор и яко крадене.
  • 14 Карлсон от покрива

    19 0 Отговор
    А не го ли питат, що не е в затвора.
  • 15 Бойко б

    14 0 Отговор
    Този е по голям т о л у П и от мен
  • 16 Айде сега

    9 0 Отговор
    Как ще са те виновни, като нямаме от 4 години редовно правителство заради вас?
  • 17 Данко Харсъзина

    15 0 Отговор
    Искате пак да гепвате от стириопор и асфалт. Чудя се как още има идиоти, които да гласуват за вас. Вятърът вече разнесе стириопора а магистралите са целите в дупки. Крадци нещастни.
  • 18 Данко Харсъзина

    14 0 Отговор
    Не разбрахте ли че кражбите с евтин стириопор и некачествен асфалт вече ги видяхме?
  • 19 Селянин

    10 0 Отговор
    Санирането на гробарите беше през 30% комисионна. Отделно имаше изискване от кой точно доставчик да се закупуват материалите.Проверете какви фирми с каква основна дейност санираха. Отделно самото саниране беше тотално некачествено. Без никаква смяна на ВиК, Ел и Канализация и без никаква инспекция на заварките между панелите. Просто лепене на една тънка изолация и смяна на супер нискокачествени дограми. Обаче маТряла нали е на аваната си се радва, вместо да протестират за качеството и за това, че нямаше саниране за всички а само за единици. Пак не гласувайте.
  • 20 ВЧЕРА ПОЛИЦИЯТА Е ОТКРИЛА СПИСЪЦИ С ЕГН

    3 0 Отговор
    И НАРКОТИЦИ БЕЗ БАНДЕРОЛ !
  • 21 Град Козлодуй

    1 6 Отговор
    Само Герб Знаят и Могат да Градят страната ни. Гласувайте за Герб.
  • 22 Инвентарът

    6 0 Отговор
    на джипката е един алчен селяндур и мазник за лична изгода , който отдавна би трябвало да бъде в затвора , барабар с началника си и шайката !
  • 23 Гнусен

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "вижда се":

    и мазен !
  • 24 Мнение

    5 0 Отговор
    На ГЕРБ за всичко ПП са им виновни, защото ПП спряха на ГЕРБ безконтролните схеми за кражби!!!
    ПП са управлявали всичко на всичко 1,5 години за последните 4 години!!! През останалото време управлявяха некадърните марионетки от служебтине правителства на Президента Радев!
    А колкото до безплатното саниране, ГЕРБ уредиха само свои хора да се санират, а другите кучета ги яли!!!!
  • 25 Нанков неадекватния...думите му:

    2 1 Отговор
    „Хубавото на политическа партия ГЕРБ и на премиера Бойко Борисов е, че през джипката решават проблемите на хората… Да, през джипа светът се вижда по друг начин. Да, наистина, през джипа ние достигаме до максимално много хора… Нека има и друга гледна точка, а не само през конвенционалните съвременни медии.“
  • 26 Мили приятели,

    2 0 Отговор
    аз като почитател на Карл Май имах една книжка, "Говорящата кожа".
    Въпросът ми е, да не би от тая говоряща кожа да са направили говорещ куфар?
  • 27 Ваня

    2 0 Отговор
    "Санирането "трябва да спре ...Освен ,че е некачествено ,не може едни хора да се възползват от обществени средства за сметка на други
  • 28 Пффф

    2 0 Отговор
    Санирането на ГЕРБ беше едно голамо Крадене и далавери за източване на държавти пари в джобовете на приближени на ГЕРБ фирми!!!
    Това не беше истинско саниране, както се извърши например в Източна Германия! У нас беше просто скъпо козметично облицоване на блокове със стериопор, без истинско обледване на металните сглобки на панелите...
  • 29 Питам само?!

    1 0 Отговор
    Понастоящем пазарът на саниране в Европа се оценява на годишен обем от 770 милиарда Евро - 151 милиарда Евро само в Германия!
    А за България колко е?!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Само Борисов може да го направи

    1 0 Отговор
    В България няма равен на Бойко Борисов, но виждам, че е по-талантлив от маса други.
    Мандат до построяването на магистрала "Хемус",магистрален път Видин-Ботевград,тунела под "Шипка",тунелът под "Петрохан",магистрален път Русе-Казанлък,магистрала "Черно море".Това го искаме българските граждани от Северна България.Той е гаранта за построяването на всичко това.
    Българските граждани от Северна България искат построяване на магистрала "Хемус",магистрален път Видин-Ботевград,тунела под "Шипка",тунелът под "Петрохан",магистрален път Русе-Казанлък,магистрала "Черно море".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове