Last news in Fakti

17 Ноември, 2014 14:52 1 533 0

Безплатно участие на 50 компании в Българска строителна седмица

  • иец-
  • строителство-
  • изложение
Безплатно участие на 50 компании в Българска строителна седмица - 1

След пет тежки години в строителството вече се усеща раздвижване на пазара – в някои сегменти на сектора от година, в други – от месеци. Търсенето и сделките растат, започват се нови проекти и очакванията на много предприемачи са позитивни. Нещо, което отдавна не се беше случвало.

Възможности за развитие не липсват, а появата им ще е въпрос на пазар и предприемаческа инициатива. Една такава инициатива са предприели от Интер Експо Център - по повод 15-ото издание на Българска строителна седмица предоставят безплатно участие на 50 български компании, които да представят своите продукти в изложението.

Бизнесът с инициатива към бизнеса

„До настоящия момент изложението винаги е целяло да подкрепи българските компании, да им проправи път сред инвеститорите. Считаме, че е важно и тази година да направим същото, като този път и инвестираме в съживяването на сектора“, каза управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов.

По негови думи ще бъдат дадени безвъзмездно площи от по 9 кв. м заедно с изграждане на щандове за първите 50 български производители, които подадат документи за участие. „Основната ни цел е да запознаем максимален брой хора с работата на фирмите. Имаме желание да включим по-голям брой производители, но като частна компания също имаме своите ограничения”, допълни той.

Да събудим строителството

Ежегодно Българска строителна седмица посреща български и чуждестранни професионалисти, инвеститори и експерти от бранша, желаещи да активизират търговските си отношения с настоящи партньори или да сключат договори с нови.

Посетителите на изложението тази година бяха над 7 хил.души, а представените фирми – над 200. Колективни участия имаха фирми от Гърция, а със собствени щандове се представиха още компании от България, Германия, Украйна, Сърбия, Русия, Полша, Румъния, Белгия, Швейцария, Турция, Китай и др.

Изложението обхваща няколко направления и представя последните тенденции в повече от 30 браншови профила, като дава възможност на професионалистите да намерят най-модерните продукти и технологии, събрани на едно място.

По време на изложението тази година се проведе Националната конференция за енергийна ефективност и устойчиво строителство – BuldinGreen, както ифорумът „Да събудим строителството“, на който бяха обсъдени предстоящи и настоящи проекти с поглед към тяхното стартиране или довършване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА