Last news in Fakti

24 Май, 2012 16:22 3 114 9

Испанските банки продават 10 373 имота

  • банки-
  • ипотечен кредит-
  • испания-
  • ваканционен имот

Банките станаха основните продавачи на ваканционни имоти в Испания. Рязкото спиране на строителните процеси в началото на кризата доведе до това днес на Коста дел Сол да се изпитва дефицит на новопостроени имоти. Желаещите да придобият нов ваканционен апартамент или къщичка, трябва да се обръщат вече не към брокерите, а към търговските банки. За момента финансовите институции продават 10 373 имота.

С 12.35% е намляло предлагането на имоти ново строителство в Испания за последната година. В 98% от случаите се продават жилища и къщи, които са довършени до ключ, а не са в етап на изграждане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку

    2 1 Отговор
    Тук, са повече май?
  • 2 българските банки вече продадоха

    2 1 Отговор
    Вече продават само продавачите !

    Испанските банки може и да продават , но в БГ няма такъв филм !
    Бяха обещали че ще го излъчат , но го отложиха
    който е търсил такъв имоти - вече знае
    който още се надява -

    да търси ТУК http://sales.bcpea.org/bg/index.html
  • 3 Факти

    2 0 Отговор
    От дадения линк се вижда: Продажба на имоти: 2871...,а ние сме 7 мил., а испанците са 47 мил, но при тях са само 10373... оставам на вас да се сетите кой е по-зле.
  • 4 бг разпродажба

    4 1 Отговор
    Скоро ще има тотална разпродажба и от българските банки.До сега се напъваха лъжеха глупаците че нямало да стане по ниско само и само да си избият парите.на есен ще гледаме интересни неща.
  • 5 no comment

    4 0 Отговор
    Имотите у нас продължават да поевтиняват, отчитат от Националния статистически институт. Индексът на пазарните цени на жилищата за първото тримесечие на 2012 г. спрямо четвъртото тримесечие на 2011 г. е 99.6%, т.е. средното намаление на пазарните цени на жилищата е 0.4%.


    Индексът на пазарните цени на жилищата за първото тримесечие на 2012 г. спрямо съответното тримесечие на предходната година е 95.7%, т.е. средното намаление на пазарните цени на жилищата е 4.3% за една година.

  • 6 ...............

    4 1 Отговор
    А председателят на българския Фонд за недвижими имоти Тодор Брешков наскоро заяви, че цените на жилищата може да паднат с още 10-20%.
  • 7 история която можеше да не се случи

    3 1 Отговор
    Ситуацията на пазара на недвижими имоти в България може да се определи като "имотен балон".

    Според изданието цените в България са достигнали твърде високи стойности, а цените по българското черноморие са надминали тези на подобни имоти в Дубай, конкурират цените във Маями Бийч (Флорида), което означава че ценовият спад е неизбежен.

    Съществуват два основни показателя, които свидетелстват за образуването на балон на пазара на недвижими имоти. Първият е съотношението между годишния наем и цената на имота. Обикновено приходите от наем трябва да бъдат около 10%-12% от цената на имота. Приходи от 15-20% означават, че имотите са подценени, докато приходи под 6% предполагат силно надценяване. Приходите от наем в България през последните години са в порядъка на 3-4%, което според автора е сигурен признак за образуване на балон.

    Вторият показател е съотношението между цената и средния годишен доход на населението, което би трябвало да е 3:1. Това означава, че при примерен доход от 10 хил. евро годишно жилищата трябва да струват 30 хил. евро.В България, както и в много страни от Източна и Западна Европа, това съотношение е в порядъка 7-9, което означава, че цените на имотите са надценени 3-4 пъти.

    Освен това ипотечните кредитите в България нарастват с 50-70% през последните години. Всичко това говори за образуването на спекулативен балон, който съвсем скоро ще се спука.Авторът е загрижен и за големия дефицит по текущата сметка, достигал огромната стойност 20% от БВП, което със сигурност би довело до падането на валутния борд.

    Според “HoweStreet” балонът на недвижимите се разпространява от Великобритания към България и е започнал благодарение на ненормално ниските лихвени проценти, поддържани от Европейската централна банка през последните години.Същата причина е способствала за надуването на имотен балон в страните от Средиземноморието, Западна и Централна Европа, по-късно балтийските държави и накрая балканските (България, Румъния и Сърбия).

    В края авторът прави заключението, че Източна Европа я чака същото, което сполетя САЩ през последните месеци.
  • 8 jeru

    4 0 Отговор
    всички сделки с атрактивни имоти стават под масата това не всеки му е ясно. в този сайт http://sales.bcpea.org/bg/index.html се публикуват само супер ялови оферти
  • 9 09.09.1944

    1 0 Отговор
    Всички са зле с изключение на нас българите.Ние сме ОК.Ако не вярвате попитайте пожарникаря и слугите му.Честна пионерска.