Last news in Fakti

10 Юни, 2012 12:32 846 0

Ще оздравяват банковия сектор на Испания

  • испания-
  • банки-
  • криза

Планът за рекапитализиране на банковия сектор в Испания е с установени параметри. Това става ясно от завършилата в събота вечерта конферентната среща по телефона на финансовите министри от еврозоната. 

Максималният размер на помощта е 100 млрд. евро.
Испания ще поиска помощ от еврозоната, за да рекапитализира банките си и страните от монетарния съюз ще приемат да я подкрепят в замяна на условия "фокусирани върху финансовия сектор".
Еврозоната няма да иска от Испания план за икономии.
Няма "макроикономически план, защото не е необходим", съобщава източник на АФП. Имало е дебат по въпроса, но условията могат да се определят като насочени към "оздравяване на банковия сектор". 
МВФ ще участва в плана за помощ, но ще има роля само на наблюдател.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА