7 Февруари, 2013 15:19 2 558 4

Строят Кеймбридж в Русия

  • образование-
  • кеймбридж-
  • русия
Строят Кеймбридж в Русия - 1
Летището ще е сред основните предимства на университетското градче

Руското правителство планира да построи в Домодедово огромен образователно-спортен център, подобен на Кеймбридж. Проектът, чиято стойност е 100 млрд. рубли, е предназначен за обучението на студенти и преподаватели на технически университети. В него ще се помвещава федералния център по спортна медицина, а също така и тренировъчна база, в която ще тренират спортистите за световното първенство по футбол през 2018 г.

Руският Кеймбридж ще бъде изграден в съседство на Етнографския парк на Русия, чието създаване вече е одобрено от президента Путин. Паркът ще се помещава на територия от минимум 1000 хектара, а цената му е 50 млрд. рубли.

За създаването на кампуса ще са необходими минимум 40 хектара земя. Преместването на всички ВУЗ-ове там ще струва между 45 и 60 млрд. Рубли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тито

    1 0 Отговор
    Браво- само това е пътя-и той е правилният.Адмираций за братушките
  • 2 бати батев

    0 1 Отговор
    Руснаците освен контрационни лагери да строят друго не могат
  • 3 иво

    1 0 Отговор
    И църква в Германия -нали бати ---смехурков
  • 4 явор

    0 1 Отговор
    Абе тоя Бати много кух бе еййййййй