Last news in Fakti

26 Януари, 2022 14:21 1 879 1

Най-популярната „Златна виза“ е тази на съседите

  • гърция-
  • златна виза-
  • кандидати

Броят на кандидатстващите за гръцко гражданство значително нараства

Най-популярната „Златна виза“ е тази на съседите - 1
Снимка: Shutterstock

По данни на агенцията Enterprise Greece, която управлява програмата „Златна виза“ на Гърция, през декември 2021 г. властите са одобрили 137 инвестиционни заявления. Така общият брой на одобрените заявления за цялата изминала година достигна 1035 броя. Това е с 10.3% повече спрямо 2020-та и е с най-добри резултати спрямо програмата в другите европейски държави.

През изминалата година Португалия е одобрила 865 молби на чуждестранни инвеститори, Великобритания – 422, а Италия – едва 40. В Испания молбите за гражданство срещу покупка на имот са 232 и то само за първото полугодие на изминалата година. Останалите държави за момента все още не са предали данните.

Ръстът в заявленията се отразява и на броя лица, които кандидатстват за гражданство, тъй като това касае броя членове на семействата на кандидатстващите. През 2020 г. техният брой е бил 1971, а през изминалата година той е нараснал значително – 3383 броя.

От момента на пускане в действие на програмата „Златна виза“ в Гърция 30 000 инвеститори и техните семейства са получили „Златна виза“. Главно това са китайци, но също така има значителен ръст на кандидатстващите американци.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНГЛИЧАНИТЕ ДЕТО СИ КУПИХА СЪБОРЕТИНА

    0 0 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ КАК СТАНАХА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ?