Last news in Fakti

30 Март, 2022 16:35 5 454 3

Какво се случи на пазара при съседите

  • гърция-
  • жилища-
  • цени-
  • поскъпване

Гръцките имоти поскъпнаха с 9.1%

Какво се случи на пазара при съседите - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на апартаментите в Гърция са се увеличили с 9.1% на годишна база през четвъртото тримесечие на 2021 г., сочат данни на Гръцката централна банка.

През четвъртото тримесечие на миналата година новите апартаменти (бел. ред. построени преди не повече от 5 години) са поскъпнали с 9.8%, а старите апартаменти (бел. ред. построени преди повече от 5 години) - с 8.6% на годишна база.

Цените на жилищата нарастват на годишна база с 10.5% в Атина, с 8.3% в Солун и други градове и със 7.1% в отделните региони на Гърция.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boko

    9 1 Отговор
    където не са увеличавани с години - там растат ...ама нашия балон е вече до пръсване
  • 2 Коментар

    11 0 Отговор
    Статиите на Милена трябва да са в рубриката история на имотния пазар. Винаги е поне едно-две тримесечия назад. Не се анализират текущите данни, ето днес има ново излезли данни за пореден рекорд в спада на броя подадени заявление за ипотечни кредити в САЩ. Лихвите вече са 4,90% при 2,7% през лятото за 30г фиксирани ипотеки и то при 0,25% само повишен ОЛП. Печатницата е изгасена. Индекса на потребителското доверие с рекорден срив до нивата на кризисните 2008г. Толкова много индикатори сочат за рецесия през 2022г., не знам какви идиоти говорят за ръстове.
  • 3 2383

    11 1 Отговор
    Въпроси за първокурсници :
    Как се спира инфлация ? - С рецесия.
    Какво става с цените на имотиту при рецесия ? - Удрят се у пода.