Last news in Fakti

4 Февруари, 2022 14:21 2 723 2

Съседите намаляват данъка върху имотите

  • гърция-
  • данък-
  • криза-
  • правителство-
  • мерки

Това ще засегне 80% от гърците

Съседите намаляват данъка върху имотите - 1
Снимка: Shutterstock

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис съобщи, че възнамерява да намали Единният данък върху имотите (ENFIA) на 13%. „Въпросната мярка ще стане справедлива за обществото и изгодна за икономиката на страната“, каза той.

Корекцията ще засегне 80% от гърците, които притежават имоти. Правителството също така ще продължи да субсидира сметките за електроенергия „заради световната енергийна криза“. През месец май се планира и повишение на минималната работна заплата.

Съгласно закона 4223/2013, собствениците на имоти са задължени да платят единния данък ENFIA, който беше въведен през 2014 г.

На фона на борбата с последствията от пандемията, причинена от коронавируса, гръцкото правителство се опитва да поддържа доброто финансово състояние на домакинствата. Като част от това през 2021 г. на хиляди собственици на имоти бяха предоставени данъчни облекчения по ENFIA. Година по-рано данъчни облекчения по ENFIA бяха предоставени на собственици на някои острови.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хах

    7 4 Отговор
    Фалирала Гърция!!!
  • 2 Вуй

    5 1 Отговор
    Не ги мислете гръците