Last news in Fakti

11 Октомври, 2022 13:21 28 396 13

Съседите запорираха 700 000 имота

  • гърция-
  • жилища-
  • запор-
  • ипотечен заем-
  • продажба

Причината е нередовно обслужване на ипотечните заеми

Съседите запорираха 700 000 имота - 1
Снимка: Shutterstock

Фондове, които изкупуват лоши кредити от гръцки банки, към момента притежават около 700 000 имота на обща стойност 40-45 млрд. EUR. Според анализатори 25-30% от тези обекти (близо 200 000), ще бъдат продадени на търг. Желаещите да купят имоти с тежести обаче са малко.

През първата половина на 2022 г. 23 360 имота са били обявени за продажба чрез платформата за електронни търгове. Проведени са 17 620 търга, като в 13 430 случая сделките не са се сключили.

Големият обем недвижими имоти, прехвърлени към фондове за проблемни кредити, подтикна много от тях (като doValue, Intrum и Davidson Kempner) да организират сделки с недвижими имоти чрез специални онлайн платформи.

Често сделките стават по договорка със самите длъжници, които искат да облекчат кредитното си бреме, тъй като през лятото страната отбеляза рекордна инфлация.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАНКЕР

    71 9 Отговор
    УЖАС ! ТОВА НИ ЧАКА И НАС. СКОРО ЩЕ БЪДЕ АД!
  • 2 Брабус

    66 9 Отговор
    В Бг няма подобна тенденция - тук пазара е "стабилен "...,ми каза един брокер.
  • 3 Добромир Гарганев

    31 0 Отговор
    аааа, ...мъмммм,...ъъъъъ, ...абе ше растат, иначи ши си ходим на селу у силистра
  • 4 Греко

    52 7 Отговор
    Браво на братята гърци ! В България кога банките ще почнат да разпродават имоти на безценица ? Българите са се набълбукали с пари и само чакат да ги вложат в имоти. Само че трябва цените да са в рамките на 500-600 Е/кв.м , иначе няма сделка. Говорим за софето и морето.
  • 5 Брокер

    45 7 Отговор
    Мили деца, кога най после ще разберете,че няма безплатен обяд
  • 6 МирО

    52 4 Отговор
    Ми то и при нас идва, е с малко забавяне, но пък е по-шумно и най-вероятно ще бием рекордите по срив на цените от 2009г
  • 7 броки

    46 10 Отговор
    Абе оставете ги гърците. Войната наближава. Споменават бургас във негативна конотация. Да не станат имотите две за лев.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бойчо

    12 2 Отговор
    Нямам нищо против, че ни осведомявате, но считам че е редно поне да кажете от къде вземате новината, а и да отчетете, че данните са ви малко старички. Оригиналната новина от 30 август тази година. Може всеки които иска да я намери е на Evgenia Tzortzi.
  • 10 Бай Иван

    17 1 Отговор
    Днес 6 м. юрибора е 1,964%, преди няколко месеца само беше -0,54%. При актуализацията на лихвите по ипотеките тези 2-3% ръст ще заболят.
  • 11 Исторически парк

    15 3 Отговор
    Пук!
  • 12 Истинатаааа

    28 1 Отговор
    Хора, мислете с тези глави, мислете! Вярвайте на истински факти, не на празни приказки! Преди 2-3 дни излезе официална статистика, която показва, че ЗА ПРЪВ ПЪТ ОТ ГОДИНИ НАСАМ, ИМАМЕ СПАД В ПРОДАЖБИТЕ на жилища, В БЪЛГАРИЯ, НЕ В ПОРТУГАЛИЯ,ИСПАНИЯ,ИТАЛИЯ и прочие. За третото тримесечие на годината имаме спад с 15% спрямо третото тримесечие на 2021-а! И това са реални факти, всеки може да ги види! Не вярвайте на брокери, спекуланти и други, висящи на клона, чакащи комисионни и лесни пари! Много, ама много скоро ще се успокоят и нормализират нещата. Имайте търпение и не си давайте паричките за глупости! Който продал на балонни цени-честито, който купил- е, има и такива. Успех на всички!

    Коментиран от #13

  • 13 Грую

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Истинатаааа":

    Приятелю преди време писах коментари за плана Big Reset,та бих те посъветвал ако все пак вложиш във нещо то да е нещо което ще е полезно във времето за теб,ще ти служи и ще ти спестява средства. Вярвай ми имотът е един тежък актив който не се освобождава от днес за утре освен в случаите с масова шаранизация на стадото. Та до плана Big Reset почвата е подготвена доста отдавна ,експерименти са направени в някои държави,създадени са зависимости на държави и вярвай ми тези фондове които в последните няколко години стоят на кеш не са случайности. Вменяването на кредитно задължение по линия на най-близък родственик ще изненада някои за които страни това не е било характерна клауза. Туй с личния фалит е бля бля бля,малко като да ти изкарам нокторезачката и да те заплашвам а кат ти стане смешно и ме наближиш да те посека с мачетето отзад на кръста ми дето не си го видял.