24 Ноември, 2022 10:47 2 590 0

Съседите променят условията по важна програма

  • гърция-
  • златна виза-
  • правила

Гърция възнамерява да удвои инвестиционната сума по „Златна виза“

Съседите променят условията по важна програма - 1

Гръцкото правителство обяви, че възнамерява да удвои необходимата минимална инвестиционна сума, необходима за получаване на гръцка златна виза. Увеличението ще е от 250 000 EUR на 500 000 EUR и ще се отнася за имоти, които са купени само в общините Атина и Солун и някои по-престижни предградия на гръцката столица.

Няма точна дата, кога новите условия ще влязат в сила. По информация на министърът на развитието на Гърция, те ще започнат да действат от началото на 2023 г. Министерството на миграция, обаче предпочита по-дълъг преходен период. Прилагането на новите правила може да се очаква не по-рано от март или април.

Инвеститорите, които плащат своите инвестиционни депозити преди влизането на сила на новите правила, ще имат право да кандидатстват на стария праг за влизане.

„Все още нямаме нищо официално. Последните слухове от Министерството на миграцията обаче сочат, че се планира период на адаптация... Предполагаме продължителност от шест месеца, считано от януари 2023 г. Освен това същите слухове показват, че минималното увеличение на инвестициите ще се прилага само за определени райони и предградия в и около Атина, както и за определени острови, а не за цяла Атика или Гърция като цяло“, Александър Рисвас от Risvas & Associates потвърждава твърденията на Варнавас.

Внезапното обявяване на промяна в условията на програмата е неочаквано и „шокира както пазара на недвижими имоти, така и пазара на инвестиционна миграция“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА