24 Октомври, 2022 15:11 3 320 3

Най-добрият за последните 14 години период за собствениците на имоти

  • кипър-
  • цени-
  • жилища-
  • сделки

Ръст от 34% при сделките с жилища в Кипър

Най-добрият за последните 14 години период за собствениците на имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Първите 9 месеца на 2022 г. бяха най-добрите за пазара на имоти в Кипър за последните 14 години. От януари до септември на острова са продадени 8453 обекта (през 2008 г. - 11 088). Само през септември в отделите на поземления кадастър са прехвърлени 972 броя имоти. Това е с 34% повече спрямо същия месец на миналата година.

С изключение на Фамагуста, където продажбите на недвижими имоти паднаха със 17% през септември, те се повишиха в останалите четири региона. Най-голям брой транзакции са регистрирани в Лимасол, следван от Пафос, Никозия, Ларнака и Фамагуста.

Продажбите на недвижими имоти на вътрешния пазар на Кипър през август са нараснали с 28% на годишна база. Най-популярният град сред кипърците е Лимасол, следван от Никозия, Ларнака, Пафос и Фамагуста.

Продажбите на имоти на чуждестранни купувачи са се увеличили със 76% в сравнение с август 2021 г. Повечето от транзакциите са направени в Пафос, следван от Лимасол, Ларнака, Фамагуста и Никозия. През първите 9 месеца на 2022 г. продажбите на имоти в Кипър на чужденци са се увеличили със 79% спрямо същия период на миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брабус

    6 2 Отговор
    Който успя да продаде,ОК!
  • 2 Реститута

    5 3 Отговор
    Не мислете за чуждите наеми,а се фатайте на по още една работа за да изкарате зимата ве
  • 3 Аз Кочо

    10 3 Отговор
    Свърши мантрата, забравете я, пишете за сегашният период, спад на сделките а и на цените, това вече е факт