Last news in Fakti

6 Януари, 2014 11:09 3 971 0

Небостъргач под формата на роза

  • небостъргач-
  • дизайн-
  • роза-
  • китай

Разбира се, този небостъргач е с етикет Made in China. Проектът е разработен от местното архитектурно студио UA Studio 7. Предполага се, че 60-етажната сграда с височина 280 метра, ще бъде разположена в китайския град Фушун. Разгънатата му застроена площ ще е 31 000 кв.м.

Проектът е част от новата визия на града. „Розата” ще се намира на брега на реката в центъра на Фушун. В района е предвидено още строителството и на 5-звезден хотел.

Небостъргачът ще бъде разположен в непосредствена близост до знамения „Пръстен на живота” – нестандартна сграда под формата на пръстен. Отстрани небостъргачът ще прилича на цвете, все едно е израснал от пръстена. Сградата ще се състои от шест части, които ще са под формата на листа на роза. В нея ще се предлагат офис площи клас „А” и апартаменти. Паркингът ще бъде разположен на две подземни нива.

„Розата” има за цел да символизира достигнатите постижения в иновационните технологии в региона, както и да служи за ориентир на местните жители и гости на града.

Строителството на сгради под формата на цветя са нова тенденция в китайската архитектура. Преди няколко години австралийски архитекти разработиха проект за ултрамодерна библиотека – Dalian Library.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА