Last news in Fakti

20 Януари, 2014 14:42 1 854 2

Кръстовището на две нива при Семинарията на 30% готово

  • семинария-
  • ремонт-
  • софия

Близо една трета от работата по строителството на две нива на едно от ключовите за София кръстовища, това при Семинарията, е готово. До момента са изпълнени 1.5 км водопровод, 1 км канализация и около 800 м електропреносна мрежа. „Повече от половината от конструкцията на пешеходния подлез е готова”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строителството на кръстовището в присъствието на заместник-кмета по транспорт Любомир Христов и районния кмет Любомир Дреков.

В момента се изграждат подпорните стени и подходи към мостовото съоръжение за новото кръстовище, което се предвижда да бъде завършено до края на юли 2014 г. Кметът е поискал за сметка на изпълнителя да бъде възстановена оградата на Семинарията. Важно е да се отбележи, че на естакадата ще бъде изградена шумоизолираща стена.

„Моята задача е да контролирам изпълнението на големите обекти, за да може да се работи бързо, качествено и чисто. Поисках да се работи с удължено работно време, за да може при спазване на изискванията за качество да приключат ремонтните дейности на обекта, тъй като движението безспорно е затруднено”, каза кметът на София.

„След приключване на проекта за изграждане на кръстовище на две нива при Семинарията времето за преминаване ще се съкрати до пет пъти аналогично на решението, което се получи на предишното кръстовище на Телевизионната кула и вече може да се оцени ефектът от инвестицията, каза Любомир Христов, заместник-кмет на Столична община.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mitko prostashki

    0 0 Отговор
    Може да прозвучи малко нагло, ама дайте да погледнем , какво ще се случи при кръстовището на Румънското посолство защото след пускането на това при семинарията тапата ще се премести при него и при ресторант кошарите.
    Моля, искам да апелирам управляващите на София в най скоро време да помислят и за тези два обекта изключително важни са без съмнение.
    Моля, за отговор по някакъв начин.
  • 2 mitko prostashki

    0 0 Отговор
    Искам все пак да отбележа че съм изключително доволен от усилията които се полагат за да може София да заприлича на нормален европейски град, какъвто е без съмнение.
    Но това не трябва да ни успокоява, усилията трябва да продължат и за напред в същия дух.