26 Юли, 2024 10:51 4 032 0

Започна строителството на най-високия тунел в света (ВИДЕО)

  • индия-
  • тунел-
  • строителство

Ще се намира на 4815 метра надморска височина в северна Индия

Индия започна строителството на най-високия тунел в света. Церемонията по стартирането на този проект беше председателствана от министър-председателя Нарендра Моди, който посети територията на граничния съюз Ладак.

Проектът Shinkun La Tunnel се състои от две линии с дължина 4,1 км, които ще бъдат изградени на надморска височина от около 4815 метра по пътя Nimmu-Padum-Darcha, за да осигурят непрекъсната връзка с високопланинския град Лех при всякакви климатични условия.

„След като строителството приключи, това ще бъде най-високият тунел в света. Тунелът Shinkun La не само ще осигури бързото и ефективно придвижване на нашите военни сили и оборудване, но също така ще допринесе за икономическото и социално развитие в Ладак“, заявиха от индийското правителство.

В момента тунелът в Китай, разположен на надморска височина от 4750 м, се счита за най-високо разположения обект от този тип в света. Той стана част от 400-километрова магистрала, свързваща столицата на Тибетския автономен регион, Лхаса, с град Нингчи в югоизточната част на региона.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

 

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА