Last news in Fakti

3 Юни, 2014 09:15 25 629 6

„Слънчев бряг” с поредния имотен скандал

  • слънчев бряг-
  • несебър-
  • терен-
  • сграда

Този път историята не е за частник, който незнайно как е застроил поредното късче от морската ивица в Слънчев бряг. Може би защото просто вече по брега няма къде игла да падне, камо ли да се строи поредния хотелски комплекс.

В случая скандала идва с адрес община Несебър. На 2 юни общинските съветници там гласуваха мястото в центъра на курорта, което е предвидено по план да бъде озеленено, да бъде застроено, съобщава bTV. Теренът, чиято площ е 2 декара, е привлекателен с това, че се намира в началото на централната алея на курорта. В момента там няма зелени площи, а доста нелицеприятни сергии. Те се помещават в останките на хотел, който така и не е съборен, въпреки че през 2009 г. обектът е бракуван и продаден за скрап. Междувременно част от общинския терен се превръща в частен. Именно частникът в момента иска да построи там сграда.

„Това противоречи в строително регулационния план, приет през 2002-2003 г. Трябва да бъде зелена зона с фонтани и действително да бъде един център на Слънчев бряг”, коментира Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг”АД.

„Вие неправилно тълкувате нещата, и аз ви казвам, че не коментирам решения на общинския съвет”, каза в отговор на въпрос как ще коментира решението на съветниците кметът на Несебър Николай Димитров.

Слънчев бряг е поредното доказателство, че българските черноморски комплекси са с неограничени възможности – колкото и да са презастроени – винаги има къде още да се застрои.

Възниква обаче въпросът защо именно на малкото незастроени петна трябва да изникне поредната сграда? Няма ли нейната съдба да бъде същата като стотиците имоти, които се продават в момента в Слънчев бряг? Справка в сайта за недвижими имоти imot.bg показва, че в морския курорт се продават над 630 имота. От тях 30% са двустайни апартаменти със средна цена от 600 EUR/кв.м. Над 100 са оферираните ваканционни имоти с три стаи. Там средната цена е малко под 600 EUR/кв.м. А хотелите, обявени за продажба, са десетина и образуват средна цена от 770 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рашко Ломския

    8 1 Отговор
    Докато държавата и закона позволяват на общинарите да разпродават общинска земя безнаказано, това ще си продължава. Няма човек, който да не бъде купен. Защо толкова години държавата не прие закон, курортните общински земи, както и къмпингите да са неприкосновенна държавна собственост, която не може да се продава? Отговора е, защото половината от хотелите презастроили курортите ни са на бивши и настоящи депутати и министри. Всеки си вдигнал по няколко хотелчета и живурка. Докато закона позволява, ще ни грабят държавата. Няма човек, който да не може да бъде купен. Идва инвеститор дава няколко милиона на кмета и кмета продава апетитното държавно место. Хич не му и пука дали ще го преизберът на следващите избори. Той с този мандат ако не изкара едни 100 милиона да живурка родът му до девето коляно. Пари дето никога, никъде не може да изкара. Ще лапа разбира се и аз да съм и аз ще продавам, щом закона позволява. Някой ще пита за морала? Морал ли, ще ви попита всеки корумпиран? Това какво беше! Морала винаги е за ония, които не могат да докопат кокала. И така си е откакто свят светува, кервана си върви а кучетата си лаят.
  • 2 Едикой си

    3 4 Отговор
    Несабар-ските кметове и управление винаги са се замесвали в такива скандали. + БСП са на власт = Нищо ново под слънцето..
  • 3 Рашко Ломския

    7 3 Отговор
    Дали ще е плюс БСП или плюс НДСВ,СДС или ГЕРБ, все тая, всичките правят едно и също, крадът. Забрави ли по-миналата година аферата Цецо и кумецо на Дюни? Всичките са един дол дренки. Като вземат власта и грабят с пълни шепи.
  • 4 Симеон Тасев

    0 8 Отговор

    Коментиран от #6

  • 5 мария спасова

    3 0 Отговор
    ВАЖНОТО Е ДА ИМА КЮФТЕТА И КЕБАПЧЕТА НА ВОЛЯ!
  • 6 Валентин Петров

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Симеон Тасев":

    abe Tasev li si kakav si fani napishi nesto da vidime che mojesh be