Last news in Fakti

5 Юни, 2014 18:51 2 351 1

За по-нормален живот в малките градове и селата

  • проекти-
  • финансиране-
  • мип-
  • данов

В 21 населени места ще бъдат ремонтирани улици, детски градини, старчески домове. Това е възможно благодарение на средства от ПИП „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Финансирането е в размер на 6.5 млн. лв. От тях 5.8 млн. лв. отиват за реализиране на проектите, а останалите за строителен надзор.

„Програмата е насочена към изпълнение на благоустройствени дейности и инфраструктура в малките общини и създаване среда на обитаване, адекватна на XXI век. Идеята е да се намали разликата между общините”, каза по време на церемонията по подписването на договорите от кметовете на общините, в които ще се реализират подобрения и Министерството на инвестиционното проектиране министър Иван Данов. Другият голям плюс е разкриването на нови работни места.

Общо 237 е бил броят на заявените проекти на обща стойност 78 млн. лв. От тях 21 са одобрените, като има и шест резервни. Най-скъпият одобрен проект е на стойност 450 000 лв. с ДДС – обновяване на къщата музей на Стефан Караджа в село Стефан Караджово, област Ямбол. Почти толкова ще струва и реконструкцията на уличната мрежа и тротоари в град Искър, Плевенско. Най-евтиният проект е на стойност 150 000 лв. с ДДС за обновяване на улици в град Павел баня, област Стара Загора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мария спасова

    0 1 Отговор
    Какъв нормален живот по селата бе хора, там живеят само .........
    хубави хора!