Last news in Fakti

6 Юни, 2017 00:00 1 897 1

Гониха микробус с контрабандни цигари

  • контрабанда-
  • цигари
Гониха микробус с контрабандни цигари - 1

3350 кутии контрабандни цигари откриха граничните полицаи и митническите служители на ГКПП Лесово при проверка на лек автомобил с турска регистрация, който се опитал да избегне щателна проверка.

Автомобилът, марка „Мерцедес“, пристигнал на граничния пункт на 3 юни, около 23.30 часа, в посока от Турция за България. Шофьорът на колата и неговият спътник - турски граждани, обявили пред българските митнически служители, че не внасят нищо за деклариране.

По искане на Гранична полиция превозното средство било селектирано за щателна проверка и насочено към митническо хале.

За да я избегне, шофьорът на колата рязко сменил посоката на движение, напуснал зоната на граничния пункт и навлязъл на територията на България. Колата-беглец била задържана от органите на МВР и върната с полицейски ескорт на пункта за митническа проверка, извършена съвместно със служителите на Гранична полиция.

В хода на инспекцията те открили специално изграден тайник в пода на автомобила, в който били скрити 67 000 къса /3350 кутии/ цигари, без акцизен бандерол. Контрабандата стока е иззети. Турските граждани са задържани в ГПУ-Елхово, по случая е образувано досъдебно производство.

Срещу шофьора – М.А., турски гражданин, са съставени три акта по Закона за митниците за контрабандните цигари, използването на автомобил с тайник и противопоставяне на митническите органи при изпълнение на служебните им задължения. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ми-ау! :)

    0 0 Отговор
    Ами като е тъпак - да бяга в България и да се надява, че няма да го хванат!
    Другия път:
    1. Или ще плати достатъчно,
    2. Или ще бяга към Турция обратно!