Last news in Fakti

16 Декември, 2019 17:30 7 165 16

9 неща, които трябва веднага да изхвърлите от банята

  • баня-
  • боклук-
  • бактерии-
  • изхвърли-
  • хигиена

Тези предмети само събират бактерии и застрашават здравето ви

9 неща, които трябва веднага да изхвърлите от банята - 1
Снимки: Shutterstock

В перфектен ред ли е банята ви? Ако това е така, честито! Но най-често по рафтовете и в шкафовете в това помещение пазим предмети, които нямат абсолютно никакво място там. Не правете това. Някои предмети само развъждат бактерии и не ни вършат никаква работа в банята.

Затова сега от jenata.blitz.bg ни показват списък от деветте опасни неща, които имаме в банята и от които трябва да се отървем веднага.

Козметика, която не се използва

Дали става въпрос за шампоан, душ гел, балсамче или пък някой ексфолиант, които никога не са използвани - няма значение. Продуктите, които не са ни допаднали, не трябва да заливат пространството в банята.

Изхвърлете ги, особено, ако са в банята от прекалено дълго време - няколко години например. Най-вероятно срокът им на годност отдавна е изтекъл и вече дори са опасни за здравето ни.

Стари четки за зъби

9 неща, които трябва веднага да изхвърлите от банята

Ако сте сменили четката за зъби преди доста време, а старата е останала в чашата, тогава това е повод да помислите дали не е време да се простите със старата.

За какво я пазим? Нали няма да я използваме вече? Именно с такива дреболии започва кашата в банята.

Самобръсначки

Ръждивите, стари, тъпи самобръсначки са сигурен начин да си "гарантираме" враснали косъмчета, дразнене на кожата или дори по-зле – да се порежем, докато ги използваме, което може да се окаже опасно.

Спешно трябва да хвърлите тези неща. Ако се появят петна от ръжда на бръснача, то се отървете от тях на секундата.

Продукти с изтекъл срок на годност

9 неща, които трябва веднага да изхвърлите от банята

Веднъж месечно всички бутилки и флакони трябва да се проверяват. Ако срокът им на годност е изтекъл, тогава тези неща от банята трябва да се изхвърлят. Между другото, това се отнася не само за банята, но и за целия апартамент.

Опаковки

Ярките кутии и опаковките от продуктите за лична хигиена трябва да се изхвърлят от банята, независимо колко са сладки. В крайна сметка те заемат място и създават хаос в и бездруго малка стая.

Мръсно пране

9 неща, които трябва веднага да изхвърлите от банята

Да държите мръсни дрехи в банята означава да създадете перфектната атмосфера за разпространение на бактерии. Много от тях се крият в зацапаните чаршафи или тениски.

Още по-зле става положението, ако мръсното пране е оставено във влажна среда. По-добре е то да се съхранява на сухо. За това има кошове за пране, чието място е в пералното помещение.

Книги и списания

Хартията не се разбира добре с влагата и бързо се превръща развъдник на бактерии. Спешно належащо е да изхвърляте такива неща от банята, докато не са се превърнали в планина от вече непривлекателен боклук.

Бижута

9 неща, които трябва веднага да изхвърлите от банята

В мокра баня е неправилно да съхранявате бижута, тъй като ще загубят своята привлекателност. Ръждивите обеци или потъмнелите верижки няма да ви разкрасят. Ето защо е по-добре да ги съхранявате в специална кутия далеч от водата и влагата в банята.

Парфюм

Парфюмите също не се смесват добре с високите температури и влажност. Те вероятно ще се изпарят в банята. Ето защо, ако искате да се насладите на любимия си аромат по-дълго, по-добре е да го съхранявате на сухо и безопасно място.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗолинГЕНдер

    38 2 Отговор
    Поредната статия за запълване на място.
  • 2 Я па тия

    18 6 Отговор
    Незнам кой нормален човек ще държи стари четки за зъби,мръсн пране,козметика с изтекъл срок и т.н....-това инфо е само за дебилните американци
  • 3 Телефончету

    5 4 Отговор
    В една баня на богати хора, няма как да има безпорядък и мръсотия, тъй като им са големи тези помещения, второ аз имам един шампоан от един леф, крем от 20ст и един интимен гел, бързо свършват, тъй като слагам по много и не се заседават дори и един месец, камо ли 3 години(това е гадното, че само аз ги използвам, нямам ,, играчка,,...!

    Коментиран от #4, #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 НайМиХареса

    4 0 Отговор
    Най-много ми хареса, че бижутата трябва да се изхвърлят за да не ръждясат... титани на мисълта )
  • 13 Мария Цанкова

    1 1 Отговор
    Глупости на пирамидки. Ще си държа парфюма в банята! Да не съм луда? Или празни кутии и мръсно пране? За кутиите има кофа,а за прането-пералня,момичета!
  • 14 АУДИттрс420

    1 0 Отговор
    не виждам тъщата в този списък
  • 15 Дедо

    4 0 Отговор
    Тази сутрин изхвърлих бабата , беше задрямала вътре
  • 16 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Аз викам да оставя всичко на място, а да изхвърля банята. На пролетен дъждец ще го къпя. Колко е зима ? Има-няма 100-120 дена !