Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 18:34 7 855 17

7 храни, които да ядеш вечер, за да отслабнеш

  • вечеря-
  • храни-
  • отслабване-
  • килограми-
  • здравословно

Не е нужно да пропуснете вечерята, вижте какво трябва да ядете

7 храни, които да ядеш вечер, за да отслабнеш - 1
Снимка: shutterstock

Може би сте чували максимата, че ако искате да отслабнете, трябва да пропуснете вечерята и да не се храните след 17 часа.

Оказва се, че това не е съвсем вярно и ако искате поддържате фигурата си, има списък с храни, които е препоръчително да консумирате вечер, пише сайтът Една.бг.

Вижте кои са те:

Зеленчуци

Изберете зеленчуци, който са минали термична обработка. По този начин много от фибрите им се усвояват много по добре от тялото ви. Изберете такива, каквито обичате - на пара, варени или задушени на бавен огън. Тяхната задача за вечерта е да изчистят тялото от токсини.

Яйца

Това също е източник на здравословен протеин. Основно правило е да не се прекалява. Като две сварени добре яйца (до твърд жълтък) или разбъркани на омлет с лека салата са подходяща вечеря за отслабване.

Бяло месо

Изберете пилешко или пуешко, задължително премахнете кожата му. Месото е богато на витамин В, А и Е. Освен това съдържа в себе си много минерали и с минимално количество въглехидрати. Пригответе месото на пара или задушено без мазнина. Гарнирайте с прясна салата.

Бяла риба

Минимално 3 часа преди сън може спокойно да си хапнете риба треска, щука, мерлуза. Избирайте видове с нисък процент мазнини. Пригответе ги без мазнини и с минимално количество сол.

Топло мляко

Топло мляко преди лягане би било идеалният завършек на деня. Съдържа не само протеини, но и триптофан - тази аминокиселина ще ви накара да се отпуснете и да заспите по бързо и по качествено. А когато се наспите добре, на следващия ден тялото няма да има нужда да добавя изкуствено енергия, карайки ви да посягате към сладка и мазна храна.

Кисело мляко

Богат източник на на лек протеин, който се усвоява безпогрешно, като не претоварва тялото и не се задържа под формата на излишни мазнини. Спазвайте принципа да избирате продукти с ниска масленост и общото количество да не надвишава 200 г.

Пресни плодове

Макар и да не са най-добрият избор за храна вечер, една чаша малини или боровинки е за предпочитане пред любимите ни нездравословни храни, а включват приблизително около 70 калории, а количество витамини и антиоксиданти е високо.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 777

    19 11 Отговор
    яжте веднъж на ден! Така се храните здравословно !

    Коментиран от #2, #3, #11

  • 2 ежко

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "777":

    Ти 100% си някой студент

    Коментиран от #8

  • 3 слънчасал

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "777":

    направо не яжте , а се хранете със случеви лъчи
  • 4 Българина

    14 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: 7 храни, които да ЯДЕШ вечер, за да ОТСЛАБНЕШ!!!!!!! Трудно ли беше да напишете "ЯДЕТЕ" ... "ОТСЛАБНЕТЕ" ?! Ето, това е част от ОПРОСТАЧВАНЕТО....Както и да е.Ножа може би е дървен!!!!!!!!!!
  • 5 Де Факто

    17 4 Отговор
    Прясното мляко е вредно.Не го пипайте.Полезно е само за бебетата.Всички останали производни на прясното мляко са полезни.Кисело мляко, сирене,кашкавал, извара, всичко е ОК, но внимавайте с маслеността и солта.

    Коментиран от #6, #9, #12

  • 6 ТАКА Е

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Де Факто":

    Прясното мляко образува повече слуз в тялото, което от своя страна задържа гъбички и други микроорганидми. Съдържа и лактоза. Съдържа и хормонални продукти от кравите.
  • 7 гаранция

    10 1 Отговор
    Хлеб и кисело млеко.
  • 8 Не че нещо... АМА...

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "ежко":

    Има няма няколко стотина гОдин човечеството се е хранило веднъж на ден. Факт!
  • 9 Космат гръб

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Де Факто":

    Така е, но и производните продукти не са много полезни. Аз лично ям много кисело мляко, но не трябва да се прекалява заради калция, така е и със сиренето.
  • 10 Коце

    7 1 Отговор
    Друсйте си по една две линии бело всяка събота и си хапвайте каквото ви е вкусно и каквото има в хладилника защото днес си тук утре те няма
  • 11 Този със сигурност е

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "777":

    Китаец
  • 12 Алфа Чакал

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Де Факто":

    Дядо ми всяка сутрин закусваше попара с прясно мляко ,а беше такъв жилав старец,че като хванеше косата и не спираше до обед да коси.Ама като не е знаел ,че е вредно....
  • 13 Шаран БГ

    5 0 Отговор
    След настинка, добрият чичо Доктор ми каза, като ме гледа такъв, малко кльощав: " И по-силна храна ! "
    Добър човек гледа крави. Започнах да вземам от него прясно мляко. Ама ....мляко! Ама ....прясно ! Господ да му дава живот и здраве !! Няма да му е избито маслото, няма палмово масло, а пък колко му е била маслеността - кой знае, кой да я мери, че и защо !?! Сутрин и вечер - топло с малко хлебец, де със солчица, де със малко мед или захар......... След шест месеца - цял живот съм бил около 70 кГ - натежа ми нещо корема, трудно се навеждам, вземах да пъшкам, като се качвам на тавана......
    Ударих се на кантара....85 кГ живо тегло ! Вече две години се мъча да смъкна - ядец. Долу две-три кила и.....толкова.
    Пийте мляко от магазина - може и да отслабнете.... То какво има вътре - боядисана водица.......
  • 14 ДОКТОР МЕРАКОВ

    5 0 Отговор
    Вратата на хладилника,да е обърната към стената........Отслабването.....100 %-во......Гаранция.....
  • 15 Марче

    1 0 Отговор
    ке умра от глад , Марче ! С тиа твои писаници и жената ша ма натири , от нема и тежа , га праим либоф . Не мой тъй , че апнувам , па ако жа са мре , от зоб да е !
  • 16 кочо

    0 0 Отговор
    И ЕДНА ГОЛА МАДАМА ЗА ДЕСЕРТ.
  • 17 глоги

    0 0 Отговор
    ГОЛАТА МАДАМА ДА Е ПРИДРУЖЕНА ОТ/ СЪС СЛАДОЛЕД ИЛИ С ТЕЧЕН ШОКОЛАД.....ЗА ДЕСЕРТ.