Необходими продукти:
200 г орехи
170 г захар
100 г черен шоколад
6 белтъка
60 г брашно
3 г лимонови корички
4 г захар с аромат на ром
какао за поръсване сол на вкус
Начин на приготвяне:
Орехите се смилат с половината от захарта на два пъти. Смесват се с наситнения шоколад, лимоновите корички и захарта с аромат на ром, добавя се и брашното. Белтъците се разбиват с щипка сол, прибавя се останалата захар и се доразбиват на сняг. Постепенно се разбъркват със сухите съставки.
Тестото се прехвърля във форма за торта (с диаметър 26 см) с подвижно дъно, застлано с пергаментова хартия. Кейкът се пече 20–30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се и се поръсва с какао.
По желание се гарнира с разбита подсладена сметана, съветва woman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Въй
10:26 18.11.2020
2 Лора
11:35 18.11.2020
3 Леля Мара
12:45 18.11.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.