Last news in Fakti

22 Януари, 2013 21:25 21 174 5

Мъжко списание провокира расистки скандал

  • gq-
  • най-сексапилни-
  • жени

Американското мъжко списание „GQ“ попадна под огъня на критиката заради изготвените от него рейтинги на най-сексапилните жени на ХХI век, съобщи „Деийли мейл“. Авторите на класацията бяха обвинени в расизъм заради това, че са включили някои дами в списъка изключително на етнически принцип.

Така например актрисата Фрида Пинто от "Беднякът милионер" е обявена за най-горещата индийска красавица, колежката й Чжан Дзъи – за най-пламенната китайка, а Моника Белучи – за най-огнената италианка, докато афроамериканката Бионсе, Мила Кунис, която е украинка по произход, или наполовина арменската реалити звезда Ким Кардашиян са попаднали в Топ 100 без каквото и да било споменаване на родословните им корени.

Според критиците на изданието нямало нищо скандално да се изтъква хубостта на индийските или китайските жени, но на същия принцип трябвало да се „рекламират“ и  представителките на другите държави. Докато да се подчертава специфичният етнически сексапил на някои, а други да попадат в класацията, защото са просто красиви, било дълбоко несправедливо.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаро

    2 0 Отговор
    Е то голям скандал голяма работа,такова нещо не бях виждал. Всички са изкуфяли на почва расизъм.
  • 2 predator

    0 1 Отговор
    a be q neka mi se qvi monika beluchi da i plqsna duparata az pak neka si ima rasizam .asi babugerite
  • 3 гьоринг

    1 0 Отговор
    боли ме меча,и ние си имаме проблеми с расизъма но не занимаваме никой....
  • 4 мизиец

    2 0 Отговор
    ако всеки американец си покаже родословното дърво -ще стане една каша така че и мен ме боли меча
  • 5 The Bear

    0 1 Отговор
    Питали Манго какво е демокрация. Той отговорил:
    - Демокрация е ние да лежиме, да се е...е и да раждаме чаавета, а държавата да ни гледа така, че да живеем без лишения, а ние все да ревем за още....
    Попитали го - Ами ако и белите трудещи се ревнат от това!?
    а той отговорил:
    - Това вече е дискриминация!
    Е това става наяве в скапаната ни територия