Last news in Fakti

19 Юли, 2021 11:28 7 792 36

Проговори студентката, написала дипломна работа за Азис

  • азис-
  • дипломна работа-
  • студентка-
  • ивана захаренова

Ивана Захаренова разказа, че преподавателите ѝ са били заинтересовани от необичайната тема

Единствена по рода си дипломна работа, посветена на трансформациите по време на бурната кариера на Азис, донесе отлична оценка на студентка от УНСС.

"Още преди години ми дойде идеята да анализирам образа точно на този певец. Стигнах до тезата, че скандалът продава. Такова е обществото, в което живеем. Най-много се притеснявах как преподавателите ще приемат темата. На самата защита всички слушаха с интерес и ми задаваха много въпроси. Бях очарована", коментира студентката Ивана Захаренова пред Нова тв.

"Помогна ми фактът, че направих интервю с Азис, което се базира на дипломната ми работа. Аз напълно неутрално анализира и събирах доказателствени материали. В тезата доказвам, че когато един образ се преекспонира, ако не търпи развитие, то не би бил интересен и градивен. Ако пиша докторска теза, няма да е на същата тематика".

"Не исках да акцентирам само върху поп фолк кариерата на Азис. По същия начин той би имал успех на този образ и градация на трансформациите си, ако пее и поп музика. "

"Много често темите за дипломни работи са свързани с неща, които за голяма част от хората са чудати. Не мога да кажа, че има теми табу при моите дипломанти", заяви нейният научен ръководител проф. д.н. Любомир Стойков.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    56 5 Отговор
    Да живеят Европейско-гендъро-атлантическите ценности.

    Коментиран от #30

  • 2 Кенаров

    59 9 Отговор
    Срам и позор за образованието, за науката и за родителите ти!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тодор Живков

    36 4 Отговор
    Какво очаквате от тоз циганин той само по стените у Белене трябваше да пише.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мавзолей за живия Вожд от Банкя

    27 4 Отговор
    Да, ЧАЛГТА трябва достойно положена в Мавзоля от дясната страна на живия Вожда от Банкя! Хвала на такива летописци, само така чалгата, ще остане във вековете на преклонение!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 русенец

    33 5 Отговор
    Извинявайте, ама каква разлика има между тая дипломна работа и дипломната работа на Станишев, в която се обсъжда влиянието на униформата на червеноармееца върху неговия боен дух? Докторатът му е със също толкова безполезна, но в духа на онова време тема. И девойката добре се е ориентирала - днес чалгата ни води. Няма да се изненадам ако и докторска дисертация защити.
  • 9 Бивш левскар

    14 6 Отговор
    Има надежда. В чалга поколението след 1990г. има и хора дето могат да мислят. Алилуя.
  • 10 П и В

    19 2 Отговор

    До коментар #7 от "циганизацията":

    Ние сме булгари, булгари.

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Псевдоним

    27 3 Отговор
    Обективно погледнато, Азис е интересна тема за дипломна работа. Може да служи като база как опростачаването на населението върви ръка за ръка с подходящите за това похвати.
  • 13 За тези които казват

    7 10 Отговор
    Че Слави е чалгар, сигурно по горния е Рокер. Ахахаха

    Коментиран от #16

  • 14 Ню Джендърейшън

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "П и В":

    Хаха в 10-та ! 👍
  • 15 Истина

    17 0 Отговор
    Българите сами се докараха до дъното с "великите им американски ценности", на които подгъзуват. До къде стигна България се питам? Чалгари влизат в политиката, а студентка да пише дипломна работа за Азис! Този народ съвзем затъпява и оглупява със всеки изминал ден. Ако продължава така след 10 г. ще има само подобия на хора в БГ. И после нямало да бяга народа! Ами, че то вече нормалните хора в БГ с лупа да ги търсиш! Кога преди 1989 г. сме слушали чалги или е имало трансдженджъри? Тогава щяха да ги пратят в ТВУ (трудово възпитателно училище), а не в университет или в затвор директно. Вече ни да четеш новини, ни да гледаш телевизия. Това вече е извън нормалните човешки ценности и разбирания! Погазват се човешките права и никой не мисли за хората. Повечето адвокати са се хванали тотално за главата. В тази държава не се ценят умните, добрите и честните хора, които са бити, оплювани и крадени, а само чалгари и подлоги на чужди интереси! Това е великата истина! Но всичко има край и той ще се види много скоро! Защото който, каквото сее един ден си го жъне и получава за всичко лошо, което е сторил!

    Коментиран от #20

  • 16 русенец

    17 0 Отговор

    До коментар #13 от "За тези които казват":

    И по какво се различава Слави от Азис? И двамата са чалгари, които правят добър бизнес за това, че населението се е профанизирало. Всъщност Азис се справя по-добре.
  • 17 Ама

    14 2 Отговор
    Вече и чалгология ли има? Пълен резил.
  • 18 Механик

    11 0 Отговор
    От утре в училищата да се преподава задължително сценичното/циничното поведение на родния славей със сини венци, Азис. Той от роден мъж, се трансформира в жена и толкова добре влезе в ролята ,че за да стане мъж отново му се наложи да пие хормаони и да мине през операция за смяна на пола.
    Евро-атлантически ценности, разбираш ли.
  • 19 temerut

    7 6 Отговор
    Не харесвам Азис в неговото гей-чалгаамплоа.Възхитена съм от гласа му,който може да изпее всичко.Но въпросът е съвсем друг!Защо е това настървение срещу това момиче с тази дипломна работа?Ако темата беше Б.Борисов щеше да е по-различна ли?По-достойна?Момичето изключително интелигентно се с заело да осветли личност,която продава не лошо пошлост,на когото много млади подражават и ,както и да не ни се иска, е медиен феномен.Ако искаме да разберем как обществото ни се ,,чалгализира" не само културно,но и политически,май трябват повече такива дипломни работи.Защо това да е позор за образованието?Напротив-фактът,че в него има място подобно изследване,говори ,че за него има надежда да не се откъсне съвсем от дейстеителността.

    Коментиран от #22

  • 20 Механик

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Истина":

    Иска ми се да си прав и си такъв в по=голямата част от изказването си. Но в края нещата не са така.
    Няма да има нормализация и е НЕВЪЗМОНО да има таква с тоя народ, тия няколко поколения, дето отраснаха след новият двети септември, когато на територията се развихри Сорос.
    Погледни около себе си! Огледай какви хора седвижат, какво слушат, как се държат и тогава ми говори за оправяне. Няма как да се оправят.
    В моят вход живеят 4 млади семейства с малки дечица. Бащите работят в СОТ и правят мускули. Майките по цял ден пред блока ровят у фейсбукчето и слушат чалга. Децата покрай тях гледат акакво правят възрастните. Едните са стигнали до там, че стените в апартамента са боядисани розовки и са нашарени със символи от тия дето майките са си ги татуирали по бедрата и коремите.
    Няма оправяне! Сорос свърши работата си както трябва.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Механик

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "temerut":

    Интелигентно и обосновано изказване! Браво!
    п.п.
    Само да допълня. За да победиш врага, трябва да го изучаваш и анализираш.
  • 23 chalgakiller

    4 2 Отговор
    Ако дипломната работа беше по биология, еволюционни теории или антропология, би могла да се приеме като някакъв вид научна разработка или психосоциално изследване, но в УНСС такива специалности няма.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 токчо

    2 0 Отговор
    Азис лекува , хора проговарят.
  • 26 Кухи специалности

    9 0 Отговор
    Унсс отдавна не е еталон за образование. Раздават дипломи за кухи специалности на кухи лейки.
  • 27 Павел пенев

    10 0 Отговор
    Съкратено УНСС означава- утре носи съответната сума. Така се вземат изпити, дипломи и научни звания, за това у нас е пълно с професори-простаци и студенти като Азис.

    Коментиран от #34

  • 28 Гост

    2 0 Отговор
    Проговори?! Що, някой я чакаше с трепет да сподели някакво инфо повече ли, що ли?....
  • 29 Хм...

    8 1 Отговор
    Би било добре, да публикуват дипломната работа. Темата е интересна, нова - въпреки, че сме наблюдатели на явлението "чалга" (а някои са и консуматори), досега явно никой не се е поинтересувал да го анализира - да потърси обяснение, защо това явление намира почва в България. А проблемът "чалгизиране" е пуснал корени и извън музиката. Не може да се бориш срещу даден проблем, без да знаеш какво стои в основата му. Темата е "Техники за изграждане на имидж в шоубизнеса", засегнатият проблем - "чалга", е актуален, а Азис е подходящ пример за това. Подсеща ме малко за трансформациите на "краля на попа" - Майкъл Джексън - също оспорвана личност, но безспорен талант в това, което е правил. И не е казано, че дипломната работа е възхвала на чалгата. Напълно е възможно да е и критика. П.П. Не понасям чалгата и влиянието ѝ върху обществото ни.
  • 30 Дипломна работа

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    за извратеността ? И това ми било образование !
  • 31 Бай Ху (By Who)

    1 0 Отговор
    Циганин ЛГБТИ, какво по-модерно от това.
  • 32 Ивана

    0 1 Отговор
    При положение, че има дисертационен труд за Славитрифановата музика / вярно, че не у нас, а в американски университет/, що да няма и за Азис
  • 33 наблюдател

    1 1 Отговор
    И тая стана звезда вече! Устичката ѝ натъпкана с хиалурон. Като си стисне устничките и мяза на поничка от дънкин донътс. И сега внимавайте! Щяла да пише дисертация. Утре ще е д-р на науките и ще преподава в някой ВУЗ....
  • 34 тако

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Павел пенев":

    Хазарта го изпя с Ъпсурт: "Примоция в УНеСеСе - три изпита за двеста марки и едно прасе."
  • 35 Пламен

    1 0 Отговор
    Много добра тема е избрало момичето, доказва нейните умения да представя факти, които водят до размишления. Утре започвам дипломна работа по темата:'Китай и неговата столица - Виетнам.'А, Дани тъпото, някой знае ли къде се свря?
  • 36 Писачката

    1 0 Отговор
    Следващата ти тема може да е, “Идейно и духовно извисяване на гражданите от Факултета”. Успех!