Last news in Fakti

8 Юли, 2022 12:45 1 133 3

Удостоиха Дензъл Уошингтън с Медал на свободата

  • дензъл уошингтън-
  • медал на свободата-
  • джо байдън

Основателят на Apple Стив Джобс и сенатор Джон Маккейн бяха удостоени с наградата посмъртно

Удостоиха Дензъл Уошингтън с Медал на свободата - 1
Снимка: БГНЕС

Тази година с Медал на свободата бяха удостоени общо 17 души - активисти за човешки права, спортисти, политици, новатори и представители на академичната общност, съобщи БГНЕС.

"Те са Америка", каза Байдън за тях.



Наградата получиха футболистката Меган Рапиноу, която освен със спортните си постижения се бори активно за равенство между половете и за правата на сексуалните малцинства, и най-награждаваната американска гимнастичка Симон Байлс, която на 25 години е най-младата носителка на Медала на свободата.

Основателят на Apple Стив Джобс и сенатор Джон Маккейн бяха удостоени с наградата посмъртно.

"През последните десет години сме свидетели на повече технологични промени, отколкото когато и да било в историята. И през следващото десетилетие ще видим още повече. Голяма заслуга за това има Стив Джобс", каза Байдън.

Актьорът Дензъл Уошингтън, носител на Медала на свободата, не успя да пристигне в Белия дом за церемонията по връчването на наградата.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Охо-бохо

    9 0 Отговор
    Дензъл Уошингтън заедно с някаква хомосексуална футбилистка? Срам!
  • 2 Пристрастен ...

    5 0 Отговор
    Не ме вълнува.
    Добър актьор, хубави филми ... Обаче в една поредица на Дискавъри, беше водещ и плюеше по руснаците, ми падна в очите и го намразих яко.
  • 3 А къде го е

    6 0 Отговор
    спечелил, в Украйна ли?