Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 10:15 1 105 10

Знаменитости призоваха Байдън за прекратяване на огъня в Газа

  • холивудски звезди-
  • знаменитости-
  • призив-
  • джо байдън-
  • война-
  • израел-
  • помощ

Призивът е публикуван на официалния уебсайт на групата Artists4Ceasefire

Група от видни фигури от развлекателната индустрия, известни като Artists4Ceasefire, написа пламенно писмо до президента на САЩ Джо Байдън, призовавайки го за незабавна деескалация и прекратяване на огъня в Газа.

Писмото, което носи подписите на холивудски звезди, включително Кейт Бланшет, Америка Ферера, Басем Юсеф, Джон Стюарт, Дуа Липа, Хасан Минхадж, Оскар Айзък и Майкъл Стайп, призовава световните лидери да дадат приоритет на светостта на живота в Света земя и ускоряване на усилията за спиране на насилието.

Призивът е публикуван на официалния уебсайт на групата.

В писмото Artists4Ceasefire подчертава спешната необходимост от прекратяване на бомбардировките в Газа и безопасно освобождаване на заложниците. Подчертава се тежката хуманитарна ситуация в Газа, като се обръща особено внимание на невинните деца и бежанци, попаднали в кръстосания огън.

Подписалите страстно се застъпват за неограничено преминаване на хуманитарна помощ за облекчаване на страданията на засегнатото население.

Сърдечната молба от елита на развлекателната индустрия отразява колективната решимост за отстояване на "човечеството, свободата, справедливостта и мира". Подписалите отхвърлят перспективата да бъдат мълчаливи наблюдатели, изразявайки дълбоко вкоренено желание да предотвратят по-нататъшни кръвопролития в региона.

Те повтарят настроенията на шефа на ООН за спешна помощ Мартин Грифитс, който заяви: „Историята наблюдава“, подчертавайки сериозността на ситуацията.

Някои подписали, като Америка Ферера, разшириха своята активност отвъд писмената молба. На наградите Жени на годината на Glamour's Global Honourees, Ферера страстно се обяви против конфликта, подчертавайки необходимостта от мирно разрешаване, което гарантира безопасността на жените и децата, пише още dariknews.bg.

Нашите сестри не са в безопасност и това е реалност, която не можем да пренебрегнем“, заяви Ферера и добави: „Докато празнуваме тук тази вечер, безброй семейства в Газа и Израел преживяват невъобразим ужас. Цели семейства се разкъсват. Светът трябва да се обедини да прекратим тази бруталност, да донесем мир на нашите сестри и техните семейства, които преживяват този кошмар."

Докато конфликтът продължава да ескалира, искреният призив от тези влиятелни холивудски личности засилва глобалния призив за незабавно прекратяване на огъня, подчертавайки належащата нужда от мир, състрадание и човечност в лицето на тази криза.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доналд

    5 4 Отговор
    Призовавам за прекратяване на огъня в Крайна, а като ме изберат ще пия водка с ВВП
  • 2 Само питам

    6 11 Отговор
    А тия знаменитости помолиха ли психопата Путин и иранските аятоляси да озаптат терористите от Хамас и Хизбула?
  • 3 Доротея

    5 7 Отговор
    А дали в Америка знаят, че тези са знаменитости? Защото на мен имената им не ми говорят нищо.
  • 4 Тошко

    4 2 Отговор
    Така се случва, когато "знаменитости" четат ФЕЙК новини!
  • 5 Червената шапчица

    3 3 Отговор
    Българската художествено-творческа интелигенция - поети, артисти, писатели, певци, танцьори и всичката останала сволач стоят тихо, мирно и кротуват, за да видят накъде ще задуха вятъра и кой ще им даде малко пари за бездарните им изяви. Даже Станка Желюва не иска да напише писмо.
  • 6 ганю

    1 1 Отговор
    Това е грешка прекратете огъня в газъ
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.