Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 12:58 4 288 2

Коварна болест мъчи звезда от "Женени с деца"

  • женени с деца-
  • актриса-
  • кристина апългейт-
  • множествена склероза-
  • заболяване

Кристина Апългейт говори откровено за диагнозата си - множествена склероза

Коварна болест мъчи звезда от "Женени с деца" - 1
Кадър: FOX

Звездата от куп сериали и филми, сред които и "Женени с деца" - Кристина Апългейт разкри, че е качила около 20 килограма, откакто е научила, че страда от множествена склероза. Актрисата смело се бори с предизвикателствата на болестта и прави опити да се движи без подкрепата на бастун.

50-годишната Апългейт разкри, че е диагностицирана с множествена склероза през август 2021 г. И сподели, че е срещнала множество трудности по време на снимките на сериала „Мъртъв за мен“, пише Телеграф.

"Това е първият път, когато някой ще ме види такава, каквато съм. Качих почти 20 килограма. Не мога да ходя без бастун. Искам хората да знаят, че съм подготвена за всичко това“, призна изпълнителката в интервю за The New York Times.

Кристина беше диагностицирана с множествена склероза по време на снимките на последния сезон на поредицата „Мъртъв за мен“ и излезе в 5-месечна почивка, за да започне лечение.

"Трябваше да осъзная, че губя живота си, че губя част от себе си, така че имах нужда от това време. Не съм като кацнала от чужда планета и не отричам заболяването си“, разкри Апългейт за заболяването.

Множествената склероза е заболяване, при което имунната система разяжда защитната обвивка на нервите и прекъсва потока на информация между мозъка и тялото.

Актрисата споделя, че е усетила ранните симптоми на болестта, но не им е обърнала внимание. Това се е случило по време на сцена, в която трябвало да изпълни танц по време на първия сезон на „Мъртъв за мен“.

Кристина Апългейт призна, че след завръщането си на работа, се е нуждаела от инвалидна количка, за да стигне до снимачната площадка заради проблеми с подвижността. При заснемането на една от сцените пък се наложило един от озвучителите да държи краката ѝ, за да може да стои изправена.

Наскоро Апългейт сподели със своите феновете в социалните мрежи своята колекция от бастуни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симо

    24 0 Отговор
    Ужас, това е една много лоша болест! Горката жена. Трябва да си много силен психически, да намериш сили да продължиш.
  • 2 волан

    18 0 Отговор
    Така е,болестта е много опасна. Дано да я излекуват,дано се оправи жената!