Last news in Fakti

1 Май, 2024 17:05 1 305 0

Как да запазим лимоните свежи за по-дълго?

  • лимони-
  • съхранение-
  • съвети-
  • свежи

Диетолог разкри как да съхраняваме киселия плод

Как да запазим лимоните свежи за по-дълго? - 1
Снимка: Shutterstock

Някои хора не могат да си представят пиенето на чай без резен лимон, докато други не пропускат възможността да поръсят рибни ястия с ароматния цитрусов сок. Каквото и да се говори, този кисел плод е често срещан в много кухни. С течение на времето обаче може да изсъхне или дори да плесеняса - всичко зависи от конкретните условия на съхранение.

Според диетоложката Ванеса Кинг, поддържането на лимоните свежи от три до четири седмици не е проблем, като ги съхранявате в хладилник в затворен контейнер или торба.

Изводът е, че съхраняването на лимоните близо до други плодове, както и стайна температура и слънчева светлина ще ускорят узряването.

„Плодовете, които отделят етиленов газ, като ябълки, пъпеши и банани, ще ускорят узряването на други храни, чувствителни към етилен, като лимоните“, предупреди тя, прeдава dariknews.bg.

Ако желаете, лимоните могат да се съхраняват при стайна температура, но в този случай трябва да разчитате на съкратен „срок на годност“ - около две седмици.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА