Last news in Fakti

22 Декември, 2022 11:31 1 225 1

В Бразилия Дядо Коледа получава подаръци (СНИМКА)

  • дядо коледа-
  • училище-
  • рио де жанейро-
  • бразилия-
  • пенсионери-
  • коледа-
  • подаръци

Стотици мъже в Бразилия "работят" като Дядо Коледа по празниците, за да си помогнат със сметките през зимата или за да купят подаръци на внуците си

В Бразилия Дядо Коледа получава подаръци (СНИМКА) - 1
Снимка: Shutterstock

Шейната на Дядо Коледа е претоварена с подаръци за послушните деца, но никой не се сещаше, че и той би се зарадвал някой да помисли за него. В Рио де Жанейро обаче Белобрадият старец вече получава кошници с храна след тежките години на пандемията в Бразилия, предаде АФП.

През кризата заради COVID-19 "Дядо Коледа остана без работа", защото тържествата в края на годината бяха отменени, каза Лимахем Черем, директор на училището "Дядо Коледа" в Рио де Жанейро, което раздаде кошниците с храна.

В това необичайно училище десетки възрастни мъже посещават курсове по пеене, актьорско майсторство и дикция, за да се въплътят в брадатия мъж, който радва малчуганите, и да бъдат наети от търговски центрове, болници или детски градини.

Но тези дейности бяха силно ограничени по време на празниците в края на годината през 2020 г. и 2021 г. заради пандемията, която отне живота на над 692 000 души в Бразилия. Заради нея на Дядо Коледа беше забранено да държи малки деца на ръце.

По време на здравната криза "имахме само пет от обичайните тридесет договора, а тези, които работеха, можеха само да помахат на децата през прозореца. Беше много тъжно", разказа Лимахем Черем, чието училище е обучило близо хиляда Дядо Коледовци за 30 години, предава БТА.

Тази година има съживяване, но кошниците с храни, раздавани благодарение на дарения от една компания, са добре дошли за неговите "възпитаници" - пенсионери с ниски доходи.

"Тези пенсионери се връщат на работа в края на годината, за да спечелят достатъчно пари и да могат да купят подаръци на внуците си или дори да платят просрочени сметки", пояснява Черем.

"Това е признание за нашата работа. Ние носим радост на децата, но и на възрастните", каза Пауло Роберто Сантос, 63-годишен Дядо Коледа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ти да видиш

    1 0 Отговор
    И в Америка така, едно зелено джудже цяла държава подари на Дядо колеДън!